Skip to main content

Status T.E.R.K.I.N.I

Assalamualaikum
Salam Muhibbah... 

eB byk terima sms & comments yg tanyer psl keadaan kami...
TQ atas kater2 smngt & doa ikhlas yg kalian berikan...
eB aminkan semuernyer...
(walaupn eB agak pening nk tgk screen pc.....
 tapi eB gagahkan jgk since terlalu ramai yg berteka teki agak lamer 
& merindui kami...)

Alhamdulillah A & A sehat wallafiat...
cumer eB yg masih x sehat... & agak lemah...
berat bdn pn dh trn 7kg... 
'dehydrate' yg agak terok & hilang selera mkn...
berulang ke spital dh mcm rutin mingguan...
sampai bilik sendiri pn dh mcm bau hospital... hik3...
tapi... eB redha....
Alhamdulillah... eB ader Hubby & Mama yg sentiasa disisi...
walaupun ader ketikanyer, mandi pn x mampu nk buat sendiri...
cumer insyaallah eB akan kuat smngt sbb hari2 pn anak2 sentiasa didepan mater...
msh dgn kletah msg2...

Aerish:
stiap hari akan msk bilik stiap pagi tanyer condition mama dier...
& selalu pelok serta tmnkan mama dier baring...

Aed:
kerap dtg bermanjer...
tidur disebelah...
cumer ader ketikanyer, sebok nk tarik selimut & angkat mama dier srh bgn....

mungkin drg rs heran,
sbb mama drg selamer ini sgt2 aktif orgnyer...
tiba2 terbaring x bermayer...
sedih jugak biler Oma ckp, 
drg rindu nk kluar mkn2 ngan mama drg...
walopn adeq2 eB rajin bwk drg kluar, 
babah drg pn rajin bwk kluar...
cumer muker drg x nmpk ceria...
mungkin sbb rs x lengkap... wallahualam...

eB janji pd A & A...
mama sehat nanti, kiter kluar samer yer?
sbb wat ms nih, mama x larat... sentiasa skt kpala...
jntg terlalu laju...
x lrt nk bgn pn...
bdn terlalu berat...

pd semuer... TQ sekali lagi sudi bertanyer khabar & doakan kami...
hanyer Allah swt yg dpt memblsnyer...
insyaallah...

 till then..... 

 * hugs * 

 :: Aerish & Aed coin box ::

Comments

  1. Get well soon eB ..

    ReplyDelete
  2. ehh eb kenape????
    patutlah senyap je takde update ape2 entry terkini...
    hmm wlu apepn saya doakan semoga eb cepat sembuh dan boleh mulakan kehidupan seperti biasa..aminn~~

    ReplyDelete
  3. eB..get well soon kayh..
    take care!!..

    ReplyDelete
  4. Memang rindu kat Eb...Semoga Eb cepat sembuh dan aktif seperti dulu...

    ReplyDelete
  5. eb..take care ye..emmang rasa pelik sbb tak nmpak eb update blog

    ReplyDelete
  6. moga eb semakin sihat yerk,,, demi Aerish & Aed n babah dorang jugak... k

    ReplyDelete
  7. semoga eb sihat selalooo...baru pagi tadi terdetik je dlm hati...terPK mana Eb tak update blog...windu jaaa

    ReplyDelete
  8. salam,

    sis..
    sakit apa?
    btw, ai ketinggalan jugak updated psl akak..
    take care yek..

    ReplyDelete
  9. take care darling
    cepat sihat

    ReplyDelete
  10. Ya Allah kau ringankan lah beban hambamu ini...eb sabar kay yunk..sedih nurul dengar.banyaknya berat eb turun.kenapa leh tetiba jadi cenggitu?harap Allah lindungi eb sentiasa.

    sedih dengar cerita A&A meindui detik2 bersama mama mereka..rehat secukupnya kay eb..insyaallah Allah permudahkan semua urusan eb.ada rezeki nanti kita berjumpa

    ReplyDelete
  11. sis!!!!...patotla lame gile kot aku tak nmpak ko.....


    aku pon same la sis...tak larat....takalrat nak membawak diri...

    take care sis...muge cpt sembuh dr segale penyakit ya sis...

    ReplyDelete
  12. get well soon
    insya allah

    be strong

    ReplyDelete
  13. moga eb cepat sembuh n sihat kembali...amin.... sian eb...

    ReplyDelete
  14. semoga cepat sembuh kak eB..rindu dengan n3 kak eB..sy pon tertanya2 mana kak eB menghilang..semoga tabah melalui dugaan..aminn..

    ReplyDelete
  15. eB,semoga cepat sembuh dear....kuatkan semangat & tabahkan hati..

    ReplyDelete
  16. semoga akak cepat sembuh ye,amin..

    ReplyDelete
  17. patut senyap sepi. semoga diberikan kesihatan yang baik.

    ReplyDelete
  18. take care eb.. mg eb cpt smbuh..

    sedih bc kisah A & A.. mg eb cpt smbuh nanti blh bwk mereka berdua keluar jln2 lg..

    ReplyDelete
  19. Moga eB cepat sembuh yer.. dan kembali aktif cam dulu.. kami semua rindu ngan n3 eB kat TLF nih..

    take care yer..

    ReplyDelete
  20. moga diberi kesihatan yang lebih baik yer.

    ReplyDelete
  21. Cepat sembuh eB,terus kuat dan tabah demi anak-anak.
    Rehatlah secukupnyer,jangan banyak pikir and take ur time supaya tenang..InsyaAllah anak kecik kamo lebih cepat paham kondisi mama mereka yg tidak sihat,dan akan lebih menyanyangimu..
    Jangan lupa suruh mereka doakan mama mereka cepat sembuh nanti boleh pegi jalan-jalan...

    Haku doakan hanya yang terbaik untuk ko dan family,
    Jaga diri yer dan moga cepat sembuh..

    ReplyDelete
  22. moga eb cepat sembuh....rindu sangat dengan eb

    ReplyDelete
  23. sian kat eb..azni doakan semoga eb cepat sembuh..dan semoga dipermudahkan segalanya..insyaallah..

    ReplyDelete
  24. semoga cepat sembuh....suzie pon rindu eB and kids...

    ReplyDelete
  25. Doa kami sentiasa mengiringi hari2 mu..
    Insya'allah!!!
    Moga kita lebih kuat & bersemangat demi mereka2 yg sentiasa berdiri teguh disisi saat kita memerlukan..
    Insya'allah!!!
    Kuatkan semangat mu sahabat..
    Kerana kekuatan itu ada dalam diri mu tanpa kami sedar..
    Allah swt x akan menguji kita melebihi tahap kemampuan kita..
    Yakin itu..
    Insya'allah!!!
    eB, TC dear..
    Dugaan ini akan membuat kita lebih kuat utk masa akan dtg..
    Insya'allah!!!
    {susah betul nak recovery blk kali ni!!}
    Moga Allah swt permudahkan segalanya..
    Amin!!!!!!

    ReplyDelete
  26. mmg rasa sgt yg eB dah lama sgt x update. pasal selalunya tiap2 hari ada n3 baru.. bila tiba2 senyap ni tertanya2 juga.. mana eB pegi.. get well soon babe!

    ReplyDelete
  27. 2-3 hari ni mmg t'ingat kat eB...nak call/sms tp masa agak ketat skrg sbb lia n anak2 pun x brp sihat....batuk2 smpi hilang suara. apa pun lia doakan eB kuat semangat...jaga diri elok2 & jgn lupa makan ubat yer..... salam sayang utk A & A...

    ReplyDelete
  28. eb sakit sbb masalah jantung ker..?
    semoga beransur baik ya ..doa dari kawan2 sentiasa ada..kami sentiasa mendoakan yg terbaik..

    ReplyDelete
  29. Beristirehat sahaja kamo eB.. Rehat sampai sembuh. Insyaallah blog ni tak ke mana. Kwn2 blog pun tentu paham dan pasti lebih bersyukur jika eB sembuh sepenuh nya.. :) Salam Sayang

    ReplyDelete
  30. kami semua doakan eb cepat sembuh..

    ReplyDelete
  31. ya Allah..patut la dah lama eb tak update blog. semoga Allah kurniakan kesembuhan segera buat eb..

    ReplyDelete
  32. Sga cepat sembuh yer eB, kuatkan semangat, sy doakan dr kejauhan...

    ReplyDelete
  33. semoga eb cpt sihat ye..be strong demi anak2..

    ReplyDelete
  34. semoga cepat sembuh eB..

    ReplyDelete
  35. semoga eB tabah hadapi dugaan ini...imah sentiasa doakn yg terbaik tuk eB sekuarga.....

    ReplyDelete
  36. nasib baik kite letak blog akak dalam fanfage kite..kalau tak kite tak tahu pun..patut akak dah lame tak update..rindu nak tengok gambar2 famili kak yang bahagia tue...semoga akak cepat sembuh..ameenn

    ReplyDelete
  37. Walaupun kurang pasti eB sakit aper.. hanya mampu berdoa semoga eB cepat sembuh.... kuatkan semangat demi anak2...

    ReplyDelete
  38. sori..

    ena tak tau citer..
    moga kak eb kembali sihat dan happy mcm selalu..

    ReplyDelete
  39. get well soon dear.....
    x sangka lak camni....
    rehat cukup2 tau...

    ReplyDelete
  40. semoga cepat sembuh kak eb.. :')

    ReplyDelete
  41. eb...semoga cepat sembuh..saya tau awak kuat semangat :)

    ReplyDelete
  42. amin amin rabbil alamin. tq all. syg sumer ketat... insyaallah ill b back :)

    ReplyDelete
  43. Take care eb... Kuatkan semangat k... Smg d permudahkan segalanyer.. Amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq yer. aminnnnnnnnnnn

      Delete

Post a Comment

* TQ. ♥ & hugs *

Popular posts from this blog

* AUDIOLOGY @ hearing assessment 2 *

slm rindu...

alhamdulillah kami semua sehat...
trima kasih yer kerana masih sudi menjenguk kami... & sudi tinggalkan komen pemberi semangat yg eb x terbalas2 lg sbb broadband yg amatlah slownyer ini... aduyai...
insyaallah, mungkin akhir bln 6 nanti eb akan bersalin...
tlg doakan yer semoga eb dpt bersalin normal & semuanyer berjln lancar
(syukur semua dr & pakar dh janji nk tlg utk ringankan bebanan pada jntg eb nanti... insyaallah)
my naughty aerish kim slm muahhh2... (",)

eb pernah janji kan nk post n3 psl audiology 2nd test yg penting utk baby yg pernah kena jaundice... so check this out... ;p

1st, TQ dr & nurse bhgn audiology hospital putrajaya atas kebenaran utk mengambil gmbr & publishkn info psl audiology test nih utk kebaikan kwn2 kami... kerjasama yg diberikan sgt2 dihargai... TQ again

eb difahamkan, semua baby yg pernah kena jaundice (esp bacaan >250) mmg sgt2 disarankan utk buat test nih sbb ader risiko baby tuh ader mslh utk mendengar bunyi yg rendah @ …

Re-charge

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 

Jom USS 2017

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

Aed selalu sangat mintak nak gi USS balik...
nak tengok T-rex katanya...
I cuma jawap... ok... nanti kita pegi ya... nanti tuh memang ntah la bila kan... sampai la arituh bila adik-adik I plan nak bercuti satu famili... yang tup-tup ada halangannya pulak... jadi tak jadi- jadi tak jadi... so I booking je la tiket ke USS... abes cerita... cuti sekolah kan... I pun rasa macam nak bercuti...  nak release stress tuh benornya... he-he
kami dok kat Tune Hotel JB je... & gerak ke USS dengan bas (7:30 pagi)... tak yah pikir nak drive lagi dah... InshaAllah kompom sampai...

kami pergi ber-6 je masa tu... dengan oma...
mana boleh tinggal oma kan... buah hati kami...
itu pun oma kejap nak ikut-kejap tak nak... nak-tak nak, nak-tak nak...
hai nasibla I tak book flight...
kalo tak... memang oma kena tinggal la jawapnya... ;p


sampai je sana... bas parking kat bawah...
so nak ke USS haruslah kita guna escalator nih...
wallaweh... cun


sampai-sampai je kat ata…