Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2013

Universal Studio Singapore @ Madagascar Zone

Assalamualaikum  Salam Ukhwah...

Jom tengok apa yang ada kat Madagascar pulak...
anak2 eB x tengok sangat kartun nih so dorang x kesah pun....
macam x da apa-apa jerk kat situ... lahai...

layanzzzzzzzz...

eB ngan Shah punya la lama masuk kat dalam... sebab dok pikir2 nak bli ke idak... boley?

comel kan? kami  x beli pun.... ;p last2 cakap kat Shah, gi sesame street jerk la... eB suka character dia... colorful...

sempat gak kami naik boat sebelom balik tuh... BEWARE OF FOOSA....

Aed ternganga jerk tengok....

sebab semua characternya bergerak2 & ada suara... terkejut gaks kekadang tuh sebab gelap kan... tetiba jerk kluar satu2 character under spotlite
last...

amek gambar kotak jerk la... sebab Aed dah lari keluar... risau dia jatuh dalam air...
tapi kat sinilah satu-satunya Rides yang Aerica leh naek...  Merry Go Round (gambor tak der yer)... hik3... akhirnya...  tapi yang x bestnya, eB pegang baby...  so plan nak naek la character yang sesuai ngan baby...  rendah la maknanya kan.…

The Un'SANGKA'rable Anniversary Gift

Assalamualaikum  Salam Ukhwah... 
"commercial break"... stop crita pasal USS jap,  sebab nak record memory pasal our 7th Anniversary... nih bukan n3 show-off ya, tolong jangan salah faham... nih cuma n3 untuk kenangan kami esok... mohon maklom...

eB ada wat n3 wish anniversary kami yang ke 7 (previous n3)... Alhamdulillah genap 7 tahun kami bersama...
with all the GOOD & BAD... Moga berkekalan bahagia hingga ke Jannah... Aminnn TQ semua yang mendoakan...

so eB beli His & Hers Watch nih sebagai kenangan bersama... Gedixs kan... nak bagi Shah, tapi nak satu jugak... he3...
sebelum tuh, eB ada tanya Shah, Anniversary nih eB dapat hadiah apa? since last year eB dapat cincin kan... tapi Shah kata, x ada apa-apa pun sebab nak bayar pendaftaran anak-anak sekolah... adeh, boleh tahan jugak ya walopun hanya untuk TASKA (Aed-4 tahun) & TADIKA (Aerish-5 tahun) jerk... so, eB pun x expect apa-apa... plan nak ajak Shah gi Fraser Hills... bercuti... tapi cancel sebab nak cele…

Our 7th Anniversary

Assalamualaikum  Salam Ukhwah... 

Honey,
Knowing you may NOT be the BEST things ever happened in my life.  Coz, I have to admit that the BEST MOMENTS are, ME having OUR KIDS... I LOVE YOU may not be our favorite words coz I used to HATE most of the time... WHY? B’coz… I HATE the way you criticized my cooks, but I realized you like to eat home. I HATE the way you criticized my looks, but I do blush when you told me that you like what I wore. I HATE you when you seem not to care, but I realized you wanted to give me freedom of choice. I HATE you so much it makes me sick, but I realized that I’m not perfect either. I HATE it when you make me laugh but even worse when you make me cry. But mostly I hate the way I DON'T HATE you Not even close, not even a little bit, not even at all.
 Happy 7th Anniversary...
 till then..... 
 * hugs * 
 :: Aerish, Aed & Aerica's coin box ::

Universal Studio Singapore @ Far Far Away Zone

Assalamualaikum  Salam Ukhwah...

walaupun kami lencun=basah kuyup... bak kata org perak...
Far Far Away Zone tuh mmg wajib la jenguk kan?
 esp bila princess Aerish dari jauh dah jerit-jerit...

"kakak nak tengok Princess... ada castle..."

so layanzzzzzzzzzz

basah pun basah la... janji dapat bergambor... ;p (nmpk x Aed? dia tengah sejuk terketar-ketar tuh... semua orang riso dia demam)
eB x amek gambor masa beratur panjang nak tengok show... sebab Shah masih kat luar... simpan stroller... Oma, Aerish & the gang dah selamat ke depan pulak... x leh potong que... hu3 tapi show mmg terbaekkkkk la... 3D...  Aerish siap cakap dia naek kuda ngan Shrek... he3...

eB nak amek gambor Aerica kat depan wheel nih sbenornya... & bawak budak-budak tuh naek... tapi orang ramai... Aerica pulak jatuh tertonggeng masa eB nak kluarkan camera... so nilah jer gambor yg berjaya ditembak...
xper la... jom gi cuci mata jerk sayang...

suka anak dara nih... senyummmmmmmmmm jerk...  shopping la …

Universal Studio Singapore @ Lost World Zone

Assalamualaikum  Salam Ukhwah... 
walopn berat berjalan dalam hujan, kami tetap truskan perjalanan... semangat... semangat.... sp yg x nak tgk dinosour live kat The Lost World kan... alang2 dh sampai, stakat tgk dari jauh pn jadikla... janji  dapat tengok... he3

we are entering 'JURASSIC PARK' .... yeay... aaaummmmmmmmm...

alaaaaaa... x brapa nak nampak la dinosour 2 ekor yg kat blakang tuh...  & FYI, kami x masuk dalam pun... hujan lebat sgt... orang pulak ramai tumpang bertedoh... masa amek gambor nih, mmg ramai gaks la org yg lalu lalang dok tgk eB ngan muka pelik... siap sengih2 lagi tuh... mungkin dalam hati dorang : "tak sayang camera ke minah nih... slamber jerk... hujan kot bukan salji..." apa nk buat, balik nanti I kering & anginkan ASAP ya.... hu3

Tumbler nih memang sangat2 comel kan korang? nampak2 jerk, eB trus terpikat... tapi ... ehem3....  since dh bli 2 tumbler... x kan nk tambah lagi kot.... xper... next time leh bli lagi... nak wat collect…

Universal Studio Singapore @ Sci-Fi City Zone

Assalamualaikum Salam Ukhwah...


kat Sci-Fi City Zone nih,
mmg  HEVEN la bagi peminat2 yg so called peminat setia TRANSFORMERS...
eB yg x brapa nk setia pn bukan alang2 terujanya korang...
siap dh plan nk bli apa tuh kat sana... kiranya x sabor2 la nk msk...
bak kata omputeh :
Sci-Fi City Zone is the place where EXCITEMENT begins.
[read:mmg tepat kena kat haku... kes haru-biru excitement eB jaga Aed... kui3...]

layanzzzzz...


jeng3...
dpt jumpa the Autobot scout BUMBLEBEE



tgk ar bapak budak yg dh tergedixs-gedixs nk msk dlm...
siap leh ckp pas dh msk tuh...

Shah: I nk msk lagi skali... BESTTTTTT
eB: what? grrrrrrrrrrr

mn x nya, Aed & Aerica  x leh msk sbb kurang ketinggian...
plus Aerish yg mmg  x mo msk... gegerl la katakan...
Aed baru 97cm... Aerica 69cm... x dapek nk nolong...
so, eB kena la dok luar tunggu anak2... serius mencabar...
knapa? jap gi I stori U ya....
btw: cian Oma pn x leh msk sbb ciankan anaknya kena jaga 3 cucu... plus yg srg tuh..
who needs EXTRA supervision...…