Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2014

Puasa yunk-yok

Assalamualaikum  Salam Ukhwah... 
Orang sahur, dia sahur, orang poser, dia?
v
v
v

tak delah... nih gambar lama,  saja nak up buat kenangan...
Aerica memang la tak pocer pon... ekkekeke
apa yang penting, dia boleh habeskan semua tuh sorang-sorang...
Alhamdulillah... rezeki jangan membazir ye sayang...

(read: ada orang yang tolong habeskan sebenarnya... haku ler tuh... oooppssss)
 ♥ Memoirs ♥ 
till then.....  * hugs *
:: Aerish, Aed & Aerica's coin box ::

Ramadhan Kareem

Assalamualaikum  Salam Ukhwah... 
11 bulan banyak kata sudah di ucapkan dan dilontarkan tak semua menyejukan 11 bulan banyak perilaku yang sudah dibuat dan diciptakan tak semua menyenangkan 11 bulan banyak keluhan, kebencian, kebohongan menjadi bahagian dari diri

"Tiada kemenangan tanpa zikrullah Tiada amal tanpa keikhlasan Tiada ampunan tanpa maaf dari sesama Marhaban ya Ramadhan.."
Maaf LAHIR & BATIN dari kami...

 ♥ Memoirs ♥ 
till then.....  * hugs * 
 :: Aerish, Aed & Aerica's coin box ::

Sports 2014

Assalamualaikum  Salam Ukhwah... 
Al-kesahnya, bila mama dorang nak update website Taska... baru la dapat tengok gambar anak2 yang babah dorang snap.... Maklom, babah jadi PG terjun untuk Taska arituh, gantikan mama dorang yang outstation...  hati nih sedey tak dapat tengok anak2 bersukan & bagi sokongan... hu3
so layanzzzzzzzzz...

babah cakap princess sangat sronok... sebab.... cikgu pakaikan lipstick... hmmmmm... Frankly, I don't like it... call me Old-school... I don't mind at all... (",)

masa parade... babah candid...

Aed... babah kata monyok je kejenya... sebab dia tak mo join parade...

tengok ar tuh.... tak peduli pon babah dia candid...

muka bosan... pedangnya dah jadi apa pon tak tau...

bila turn Aed untuk sports... nampak tak muka Aed? muka rebel la tuh... hu3

Princess? sangat happy... Aerish memang suka sports...

Alhamdulillah, team Aed tetap menang & dapat 1st prize... hadiahnya aja yang tak sempat sampai umah... hilang... Aed dapat hadiah motif Mickey…

haku MERAJOK la sistas

Assalamualaikum  Salam Ukhwah... 

tak aci kan my 3 sistas nih, dorang gi shopping tak ajak kakak dorang... MRAJOK tahap GABAN gegerl haku tau.... tengok ar tuh, siap nampak Oma kat blakang... huwaaaaaa.... bikin panas.....
tapi pe-pe pun tahniah la EL ye... 2 kali masuk ig radiusite... wow-wee.... p/s: len kali jangan lupa bawak haku skali... ekekkeke
 ♥ Memoirs ♥ 
till then.....  * hugs *
 :: Aerish, Aed & Aerica's coin box ::

pillowMANIA

Assalamualaikum Salam Ukhwah...

p/s: ada sorang budak tuh memang sangat suka tak berbaju tau... pelik betol... abang dia pon malu nak bukak baju.... adeq dia pulak yang forever ROCK.... hu3...
tapi memang Aerica kuat berpeloh la... lahir kat KOREA kot...
bluerrkkkkk
♥ Memoirs ♥
 till then.....   * hugs * 
 :: Aerish, Aed & Aerica's coin box ::

1st time tengok PULASAN

Assalamualaikum  Salam Ukhwah... 
Alang-alang gi kenduri dalam kampong... Aedre menompang kasih kat pokok pulasan & rambutan orang...
layanzzzzzzzz..

hijau lagi... tapi cantek kan?

rendang pulak pokoknya... kalo dah masak ntah macam mana la pulak... mesti best... cantek...

Rambutan pulak... bila tanya buah apa tuh? dijawabnya ntah.... 
usah kata anak, mama dorang pon seumor hidup x pernah makan buah pulasan... camnola? ekekekke
♥ Memoirs ♥ 
 till then..... 
* hugs *
 :: Aerish, Aed & Aerica's coin box ::

Besday Celebration kat Taska

Assalamualaikum  Salam Ukhwah... 
eB tak gi beli kek awal sebab Aerish demand nak kek Frozen... carik kat kedai kek area rumah memang tak ada, so eB plan nak gi beli masa Lunch... alang-alang party start pukul 3 pm...
nak dijadikan cerita harituh, eB meeting dari pagi... sampai kedai kek pulak, kena tunggu lagi...
sebab tak ada yang ready made image princess... so sampai taska dah pukul 3 lebih... dari jauh eB dapat tengok Aerish monyok,  muka macam nak nanges sebab dia tak ada kek...
dorang dah siap berbaris kat depan ramai2 sambil nyanyi lagu Happy Birthday... Birthday Princes & Princesses dah potong kek masing2 pon... oopppsssssss... terkocoh-kocoh la eB masok hantar kek... masa sampai tuh eB dapat dengar salah sorang Cikgu Aerish tengah pujok dia...
"kan Cikgu dah kata, nanti mama Dania sampai la... jangan la sedey"
tenkiu ye Cikgu tolong pujok anak saya... layanzzzzzzzzzzz...

eB tengok dari belakang je,  sambil cikgu-cikgu tolong prepare cake Aerish... ramainyakan …

w.o.r.d.l.e.s.s wednesday: Aerishaedrica

Assalamualaikum  Salam Ukhwah...

Jom JJCM...
vrommmm, vrooommm, vrommmmmmm....


♥ Memoirs ♥ 
* hugs * 
 :: Aerish, Aed & Aerica's coin box ::

JJCM satu family

Assalamualaikum  Salam Ukhwah... 
On my birthday, lama punya cerita tuh kan? baru nak cerita...
yang keberapa? opkos la 21... I'll forever be 21...
ha3... muntah ijo...

layanzzzzz jerk la ya...


eB tak ada idea nak celebrate kat mana...  so kami celebrate kat sini atas suggestion ER... lagipun tahun lepas dah kat Full Fouse...  tak kan nak kat Full House lagi kot kan... kita tukar angin pulak... kita Steamboat... yummy.... slurp.. slurp... ♥

father & son...

my Randy... sangat bersopan malam tuh ko... (read: Aed tak de pilihan - sebab semua makanan panas... ekekeke)

my Thumbelina... macam biasa... sebok nak makan sendiri...

princess Aerish... langsong tak pandang kiri-kanan... asyik sangat dia tiup mee depan mata... (read: baik la layan mee dari layan mamarazzi kan?.. ;p)
Our menu???? punyalah lama tak show gambor makanan dalam blog nih kan?
v
v
v

Main course... cedapnya....

Sides: nasi ayam kot... siapa punya la nih...

Nampak sedap... memang sedap... macam pedas kan?

whoooooo.…

She turn's 27... No more kiddoz...

Assalamualaikum  Salam Ukhwah... 

Diam tak diam, adik bongsu kami dah 27thn... bukan angka kecik-kecik tuh deq... Smoga cepat dapat keje baru & dimurahkan rezeki ya...
FYI, Effa grad Bach in Tourism... Kalau ada kawan-kawan yang sudi inform keje kosong sangat dialukan-alukan... kecik tapak tangan, nyiru kami tadahkan...
layanzzzz... birthday celebration my youngest sista... EFFA... (read: cerita terperam...)

the cake... macam biasa... Fafa memang sangat suka ice-cream cake...

dia pulak yang sebok amek gambor cake sendiri... ;p

kecil-kecil cili padi orangnya... ramai orang yang tak tau umor sbenar Fafa... yang ingat budak skolah tuh... memang sangat biasa...  wonder y????? ;p

my thumbelina yang mirip ke'thumbelina'an aunt Fafa dia... macam syiok sangat makan mee...  dia conquer satu mangkok sorang...  garpu & garpu pon tak kesah.... ha3

padahal Oma dia yang punya tau... share lah ye?...  suuuuwwwiiiit....

Mak buyong... tak sedor kena candid...  kusyuk sangat susun ping…

ER belanja @ Dip & Dip... syiok...

Assalamualaikum  Salam Ukhwah... 
Hari nih hepi sangat... Rasa ringan kepala... sebab banyak kerja yang hampir siap... Blog pon dah beroperasi sepenohnya...  yang paling syiok... semua gambar yang hilang dah kembali... Alhamdulillah....
so, jom update sikit...

we are here... tetiba jerk Er ajak makan coklat kat sini... eB plan nak ke IKEA sbenornya... since ada orang nak belanja kan...  I polo.... he3...

Aerica kecik lagi masa nih... tapi tetap pandai nak order menu sendiri...

wallah... coklat sedang 'terbang'


join us? TQ Er... blanja lagi nanti eh? (",)
♥ Memoirs ♥
 till then..... 
 * hugs * 
 :: Aerish, Aed & Aerica's coin box ::