Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2014

Sarawak @ Sarawak Cultural Village Part IV

Assalamualaikum  Salam Ukhwah... 
berjangggut baru nak sambung cerita... sori ye korang... (budget ada yang polo le tuh... ekekeke) eB busi sangat2 lately... dengan anak-anak yang tak sihat... Oma pun collapse... jatuh 2 kali pulak tuh... Shah pun sama... dugaan sungguh....
so layanzzz... 

next... Rumah Melanau... ikut ceritanya... kalau terjadinya perang... tuan rumah akan pastikan family dorang bersembunyi di atas yang atas sekali... rumah nih memang tinggi... luas.... mengah jugak la nak panjat... memang tough betul dorang kan? hari-hari panjat tangga... respek...

si kecil nih masih lagi semangat berjalan sendiri... tapi hausnya dia... cian.... kita nak dukong tak mo... peluh dah basah baju tuh ha... good girl...

sbelum kita masuk ke Rumah Melanau tuh... boleh singgah kat hut yang sangat fancy nih ye... buat baju batik...

colorful...

biasa la Oma.... kalo tak ditahan... ntah brapa helai pulak baju yang dibelinya... ;p

yang si Aerish dah men'daki' anak-anak tangga... pelik …

Sarawak @ Sarawak Cultural Village Part III

Assalamualaikum  Salam Ukhwah... 
cerita raya dah abes...  so kita sambung cerita cuti kami kat Sarawak Cultural Village ya... jom gi tengok Rumah Penan pulak...
layanzzzzzzzzz...

awal-awal lagi eB dah mintak Shah join sumpit... 3 kali sumpit RM1 tapi sampai sini pukul 1pm... dorang gi rehat... lahai... tak pe la... tak de rezeki... 

so babah gi cop pasport kami je la...

masing-masing seronok main cop-cop ya... kreatif idea cop nih... bebudak nampak hepi (",)

Aed pun nak try sama... cute je...
next, Rumah Orang Ulu...
v
v
v

besar & tinggi kan? tiangnya cantek... berukir... colorful...

sebelum kita teruskan... kita makan dulu... (errkkkk... bulan pose... so anak-anak je makan...) take 5....

pastuh... ha tengok ko... semua tangga Aerica nak panjat... lasak sungguh la risaunya tengok... hu3

sampai atas, Aed dapat cop dulu... semangat tuh...

kat dalam rumah tuh... nampak bahagian dorang berehat petang... nampak tenang kan? kemas...

ha nih memang so Oma... semua benda nak beli...  …

Belanja satu gambar....

Assalamualaikum  Salam Ukhwah... 

 ♥ Memoirs ♥ 
till then.....  * hugs * 
 :: Aerish, Aed & Aerica's coin box ::

Syawal 2014 - Ipoh (Raya ke-4)

Assalamualaikum  Salam Ukhwah... 
Lama ooo kami balik raya...  1st time dapat cuti lama skit... Alhamdulillah... kali nih, kita gi round-round kat KTM pulak ya...
cantek dah tempatnya... plain white... classy...
 layanzzzzzzzzzzzz...

phewwwiiittttt.... tengok la cara babah dia panggil anak-anak... sebab anak-anaknya speed... risau takut lari ke main road... dorang nih kalo panggil, wat derkkkkk je...

sementara tunggu yang 2 orang tuh patah balik... kita shoot dolo ya... *commercials*

our 3 Little Fingers

the pose... lioke.... sporting kan? suka sangat gambor nih... macam kena print je... macam best jewwwww

Aerica pelik... berkerut2 muka dia... knapa la kakak & abang dok jerit2 nih? ;p

next port: Town Hall... klakor cara Aedre posing kan?...

Aerish dah mula cheeky... skarang nih banyak mulot... x reti nak diam... he3

so, I candid yo... sbelum Aedrean start berlari... dah ready nak berlari tuh...

yang nih tak tahan. baru eB nak set camera... sendal apa yang patut sebab tripod tak d…

Gambor gedixs kami...

Assalamualaikum  Salam Ukhwah... 
rasa cam dah lama sangat kami tak bergambor ber-2... masa nak print gambor rituh eB mention kat Shah... pelik pulak... gambor anak2 punyala banyak...  tapi gambor mama & babah dorang nang ado... adeh, sadis sungguhla....
jom gedixs2...
kita biarkan photo2 kami jer yang bercerita ye... layanzzzzzzzzzz....

apa2 pun jom test camera dolo... chakkkkkk... eB in the houze yo... ♥ 

idea-idea Shah... auwwwww... tak tahan.... gedixsnya rasa... dolo masa bercinta tak de pulak nak posing2 gini... dah anak 3 pulak baru nak shooting gedixs2 ya... ekekeke 
v
v
v

akhirnya... gambor nih yang kami pilih untuk diframekan... ok tak?
 ♥ Memoirs ♥ 
till then.....  * hugs * 
 :: Aerish, Aed & Aerica's coin box ::