Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2014

Sarawak @ meniti Kuching Waterfront

Assalamualaikum  Salam Ukhwah...

mood on off je nak sambung mencoret kenangan...
chewahhhh....
ok... rituh pas balik musium & tugu,
Oma, Aedre & Aerica masing2 dah kepenatan...
mata masing-masing pun dah layu...
so eB plan nak jalan berdua je ngan Shah...
Aerish pulak semangat nak ikot sama...
nampak sangat princess sukakan Kuching kan....

layanzzzzzzzzzz....


siap bukak map,
tak tahan....
semua tempat kami akan jejak... i lioke....

pose ngada... ;p

nak pose jugak lagi... ahakssss...

dah lama x amek gambor cenggini... rindunya nak jenjalan tembak-tembak...

Aerish... mood: sangat hepi...

just look at her... adorable isn't it?

with the cruise... plan nak naik... tapi tak berbaloi pulak... sebab poser... dengar criter... price include makan-makan... ok... pass... next time year...

tadaaaaaaa... bila Momma menembak...

i lioke this...


she is cute... (Read: sapa lagi nak puji kalo bukan mak sendiri kan? ekekekkeke)

ok... ini ada cerita...
Aerish: knapa dorang semua nak rebut ana…

Sarawak @ Indian Street

Assalamualaikum  Salam Ukhwah... 
punya la kemaruk nak gi carik seluor & t-shirt... terus plan ke Indian Street.. wajib la kan...  kalo tak gi beli t-shirt kenangan macam tak sah la pulak...
layanz....

kat depan Gerbang... a.k.a pintu masuk... chakkkkkk

macam bandar-bandar lain jugak... agak mirip kan?

yezza.... nih untuk Chenta hati... tapi tukor color... nak yang merah... passionate lover gitu... auwwwww

tengok la Oma... sakan dia borong... Aed dapat baju spiderman... aikh spiderman? jauhnya gi beli baju spiderman kan?  tapi seriusly baju tuh sangat murah kat situ... RM12 sepasang lioke 1K kali...;p

& dapat menan jugak... adoiiiiiiiiiii... hari2 nak beli menan... hmmmmmm

bunga api ada... mercun pun ada [sila jangan lupa ya... masa tuh bulan poser... ekekkeke pssstttt... gambir pun ada tapi eB tak amek gambor...]

kain-kain bercorak... memang cun...

Oma tuh sempat lagi interview salesgirl... macam-macam Oma tanya... ngalahkan reporter...

oh ya... jalan depan skit... ada jual …

Sarawak @ Tugu Pahlawan

Assalamualaikum Salam Ukhwah... 
Berjanggot nak siapkan cerita pasal cuti-cuti kami nih... sampaikan anak sedara lahir pon tak boleh nak update... hu3...
layan je ye...

keluar je dari muzium-muzium tuh, kami terus gi nengok map... nak carik tempat bedekatan yang menarik sebelom pegi lebih jauh...

on the way nak ke Tugu Pahlawan, kami sempat singgah dulu kat sini AKUARIUM BANDARAYA

cuba teka kenapa Aed macam tuh & Oma ketawa besar? ada stori tau... ;p

Aerish pulak tak putus-putus dok tanya... Aerish: Why are we here?.... Why are we here?.... Why are we here?....  (sampai keluar tuh korang... adoiiiii... fensan)

icon penting kat sini...

Shah tuh tengah tengok apa ntah... asyik sangat kan?

apa yang penting... Aerish tetap menten senyum... sayang kamoo tau...

eB suka tengok nih... agak misteri... kan?

TUGU PAHLAWAN Kuching, Sarawak

Ini lah dia Tugu Pahlawan Sarawak....  taraaaaaaaaaaa...

tengok la Aerish... dah macam tourist guide kami.... kat sini ada gambar2 pahlawan seperti Rentap, R…

Sarawak @ Muzium

Assalamualaikum  Salam Ukhwah... 
Muzium senang nak cari... betul2 dalam Bandaraya Kuching
Harga Tiket Percuma
Waktu Operasi Isnin – Jumaat: 9pg – 4:45 ptg Sabtu, Ahad : 10 pg – 4 ptg
layanzzzzzzzzzzzz...











Aerish sangat2 ceria sepanjang kami bercuti di sana... dia selesa kot dengan suasana Kuching... sayang kamoo...
 ♥ Memoirs ♥
till then.....  * hugs * 
 :: Aerish, Aed & Aerica's coin box ::