Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2014

Our 8th years

Assalamualaikum  Salam Ukhwah... 

I LOVE U are words just three,
which mean so much on our ANNIVERSARY.
so this is what i want to say,
live in my heart n there 4 ever stay!

*update*


TQ Honey...

 ♥ Memoirs ♥ 
till then.....  * hugs * 
 :: Aerish, Aed & Aerica's coin box ::

Nak balik dah @ Incheon International Airport

Assalamualaikum  Salam Ukhwah... 
Annyeongg !
Flight @ 9am (Seoul) tapi pukul 3 pagi eB dah bangun tau... sebab baju malam bagai semua belom settle packing... nak masak simple breakfast untuk baby Aerica lagi... abeskan stok makanan yang ada & tinggalkan balance kat pantri... hu3.... sedey... 
so pukol 5 am bas kitorang sampai... sampai epot dalam pukul 7 am gitu kalo tak silap...
layanz....

okeh... nih namanya posing 안녕 (annyoung)

Shah... syiok cakap berasap-asap... bukan cakap sebenornya... dia dok hembus... sengal kan?

okeh... nak check-in pon nak posing jugak

dalam train...

muka ngantok... hati sayu...

sementara tunggu nak masuk... eB jenjalan cuci mata dulu... Shah pulak gi carik bf... kami akan rindukan tulisan yang memang tak reti nak baca nih... tapi suka je tengok... hik3...

nih best... charger yeay...  macam la tak de portable charger kan eB kan? tak kira... suka jugak tengok...

besar & selesa... 

sempat lagi nak check... check ke? yo la ;p

dah sampai pon our belon..…

Korea @ Gwangjang Market

Assalamualaikum Salam Ukhwah... 
Annyeongg !
memandangkan esoknya kami nak balik dah...
kita jenjalan sambil cuci mata...
nak gi tengok kain ela ya...
Korean Silk...

layanzzzzzzz...


masing-masing jalan laju je... sebab nak carik tempat solat... kat mana tuh? jeng3

bawah tanah... yezza... solat je kat subway station tuh... toilet ada kat bawah... senang nak amek wuduk... kita solat kat tepi-tepi kedai je... Korean pun rileks je tengok. dorang tak kacau... respek cara dorang... 

kita nak ke sini... silalah baca... Korean Silk sedang melambai-lambai...

ada orang tuh tak sabor nak jalan...

so memang tak leh dok diam la kekdahnya... geram...

so babah kokong la bawak jalan...  sambil cuci mata...

nih aksi lambai-lambai kat kereta yang lalu-lalang... yang bestnya dorang pon lambai balik... suka la Aeca kan?

okeh... kat sini memang rambang mata bagi yang memang minat beli kain... FYI, eB tak ada tailor... so nak beli kain nih kena pikir banyak kali... so far, eB senang beli baju siap je... ka…

Korea @ makan Seafood

Assalamualaikum Salam Ukhwah... 
Annyeongg !
Jom seafood...
kita ke Korea’s first market: Gwangjang Shijang (Gwangjang Market – 광장시장).




ini namanya muka-muka teruja... we loveeeeeeeeee seafood... tapi kena jalan dalam pasar dulu... macam-macam ado kat pasar nih...

...so antara yang menarik perhatian eB... I siap berenti untuk tengok... jakun kan? ;p

wahhhhhhhh.... ikan bakar...

ikan kering@masin pon ada...

so, kita close up skit... cun tak?

kerang... besar-besar ko... nampak sangat segar... macam kerang kat Sabah

yang nih silalah jangan tanya ya... sebab eB pon tak tau apa...ikan keli kot...

gambor tempat masak pon jadik...

wah... korang tengok tuh? agak-agak brapa ekor la sehari dorang bakar tuh agaknya

Aerica nih yo yo o je nak guna choptick... pandai ke yunk?

yezza... Aerica mata bulat jerk... excited nak makan...

& sebok nak tuang air kat orang...

airnya ais kot... beku... perghhhhh.... memang air batu

actually, boleh je nak tuang pon... Nyaman je rasa... memang dah resmi kat k…