Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2015

Fun Day with Aerica - Sports

Assalamualaikum Salam Ukhwah... 
April- Sukaneka taska kembali lagi... kali nih Aerica punya turn... berdebar rasa hati nih... ntah macamana la Aerica bersukan nih kan? mama dia dah la demam pulak... batok non-stop lagi.. hu3....
layanzzzzzzzz

masa sampai-sampai je ke taska... Aerica nampak mama dia-terus menangis... lahai... sian cikgu kena pujok... so ez tembak dari jaoh je

sempat jugak nak tembak Aerish & Aed dari jauh... senang nak spots dorang kan? sebab mama dorang bagi pakai baju biasa je... ehsan baju tak sempat kering... esoknya ada sukan untok 5 & 6 tahun pulak... he3.... i demam nok-alasannnnnnnnnn

okeh, belom sempat nak buat apa-apa pon... baru je nak dudok... Aerica dah datang nak dok sama... tengok la muka ngadanya tuh... kita nak selfie pon - buat muka... musyuk la.... ;p
[Read: sila abaikan kepucatan muka i tuh ye... goyang je rasa masa tuh]

elok 1st acara mula... Aed pulak wat stunt... boleh la dia masok dalam court...  huwaaaaaaa... nanges mama tengok abang.…

Jimba-jimba @ Bukit Malawati, Kuala Selangor

Assalamualaikum Salam Ukhwah... 
FYI,  Bukit Malawati juga adalah salah satu lokasi tempat melihat anak bulan Ramadhan dan Syawal setiap tahun.

kita kenal sejarah sikit ya....
Bukit Malawati Kuala Selangor adalah merupakan pusat pentadbiran dan juga kubu kuat Kesultanan Melayu Selangor di akhir abad ke 18 dan awal abad ke 19. Sultan Ibrahim (1782-1826) telah mendirikan sebuah kota di Bukit Malawati bagi mempertahankan Kuala Selangor dari serangan Belanda. Kota tersebut bagaimanapun telah jatuh ke tangan Belanda pada tahun 1784 dan dinamakan "Kota Altingsburg" bersempena nama Gabenor Belanda di sana. Namun Sultan Ibrahim telah berjaya menawan kembali kota tersebut pada Januari 1785 dengan bantuan pahlawan-pahlawan dari Pahang. Ini adalah kejayaan pertama seorang Sultan dari Tanah Melayu berjaya mengalahkah satu kuasa besar Asing di Tanah Melayu.  Kota Malawati ini telah diwartakan sebagai Monumen Lama dan Tapak Bersejarah dibawah Akta Bendapurba Bilangan 168/1976 pada 8 Septe…

Pantai Remis

Assalamualaikum Salam Ukhwah...

lately ez sangat stress... bukan stress lagi dah kot... i'm depressed...
ez stresskan peel orang yang macam-macam...
kadang-kadang rasa pelik, kenapalah orang nih...
walau kita tak ganggu hidup dia pon,
dia akan tetap ganggu hidop kita? kurang kasih sayang ke? hu3....

so, untok bantu release stress yang ada...
ez plan dengan family & buddy.... gi kutip kerang @ Pantai Remis...
tapi sampai-sampai... tengah musim air pasang la...
dah bukan orang laut la katakan... mana tau kan? ;p

layanzzzzzzzzzz...

Obviously masa nih Razyn excited nak turon laut... sebab tengokkan abang-abang & kakak-kakaknya yang dah tergedik-gedik masok air... adoi... pantang sungguh nampak air... bukannya boleh mandi pon anak-anak... 

ha3.... last-last Razyn dok kat situ jugak la... temankan Oma ya... kamoo tecit lagi... sado si Razyn nih kan?

Aunt Er pagi-pagi lagi dah kena sound dengan Aerish... "tak payah nak model sangat la" ooppssssssssss.... model tepi lau…