Skip to main content

Posts

Showing posts from 2017

Japan @ Ueno Ameya-Yokochō

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
 Lama betul nak update... sebab I sakit gigi yang amat sangat... #tigabulandah

...
ok, Pak Google kata :
"Ameyoko" is a short form for "Ameya Yokocho" (candy store alley)


Bila turun je kat Ueno Station, leh jalan terus ke Ameyoko nih
dalam kesejukan petang tuh... kami redah je...
nak wat camner kan... dah musim hujan...


sambil jalan sambil cuci mata


gambar belakang orang pun I amek...
itu je cara I nak lupakan pasal kesejukan masa tuh



bila dah sampai...
posing je dulu apa yang patut...


tembak sana....


...tembak sini


oma dah macam wizard pun ada...
ha-ha-ha


memang cuci mata betullah I arituh


sian oma... sejuk sangat dah tuh...
walaupun kami banyak berjalan... sejuk dia rasa ke tulang I tell U...


mana je yang boleh berhenti kami berhenti...


cuma agak kelakar la bila peniaga-peniaga kat situ dok panggil oma...
"Legoland-Legoland" comey kan?


Aerish dah muka letih tapi gigih la dia posing...
kami plan nak gi tengok taman yan…

Japan @ Ayam-YA

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

Restoren Ayam-Ya Okachimachi nih dekat je dengan stesen komuter,
dalam 10 min berjalan la macam tu...
so InsyaAllah senang je nak cari.



nampak tak betapa gigihnya kami berjalan untuk cari lunch...
hujan-hujan nih jangan cakap la...
perut asyik mintak isi je kan...
cuma bila kita penat nih tak tau la boleh masuk ke tak makanan tu...



bila dah sampai masing-masing senyum lebar...
tak sabar je semua nak masuk dalam-tapi jem pulak kat pintu...
1st floornya kecik sikit... masing-masing pulak semua kena order makan layan diri...
ada vending machine kat situ...
bila dah bayar amek tiket boleh bagi kat chef ya... paid... senang



sempat la lepak depan pintu lipat raincoat kan oma?
oma buat apa pun hepi je dia..




yang I nih macam biasalah...
sambil-sambil tunggu turn I tembak semua benda depan mata...
cuci mata tengok lifestyle kat sini la apa lagi...




arca-arca yang ada kat sini sangat simbolik...
tapi I tak sempat hayati & nak faham apa maksudnya masa tu...