Skip to main content

Posts

Showing posts from 2017

Muzium Sultan Alam Shah II

Assalamualaikum & Salam Ukhwah
"buat apa tulis blog kalau tak ada orang yang nak baca?"  menarik jugak bila dapat soalan cenggini... bagi I #ikutcarakita & #kekalpadaniat... niat asal I tulis blog nih untuk tatapan & kenangan anak-anak I nanti... tak sempat rasanya pun I boleh kongsikan cerita nih sendiri pada mereka kelak... I sendiri pun dah sangat pelupa-ehsan ubat yang I amek.... sadis... dalam pada tu, andai blog nih dapat memberi manfaat pada yang membaca...  alhamdulillah... kalau tak... jadikanlah hanya bacaan ringan... boleh kan?
so let's keep things short and sweet
----
apa yang ada kat dalam muzium tuh?
Sejarah Negeri Selangor....  tempat nih bagus untuk peminat & pengkaji sejarah... untuk student pun bagus...  boleh tengok semuanya live... better dari tengok kat dalam buku je kan...
v

tengok la Aed... hepi sangat dia masa tuh...

bila dia dok kat celah-celah meja & gambar yang ada... camouflage... memang tak nampak... pandai sembunyikan …

Muzium Sultan Alam Shah I

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
Persiaran Bandaraya, Seksyen 14 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia Phone: +60 3-5519 0050  10 am - 530 pm (Tutup hari Isnin)

---

selain dari tempat sejuk, ez suka ke muzium.... walau ke mana pun, kalau kat situ ada muzium...  mesti I rasa nak pegi tengok jugak...
so, ceritanya hari tuh I plan nak keluar dengan anak-anak...
tapi tak nak pegi jauh-jauh sangat & dengan kos yang minima...
yang penting, mesti best & beri impak maksima... chewahhhhh...
to keep things short... janji anak-anak hepi la kiranya....

v



wajib la posing depan muzium kan...
bukti kami dah sampai sini...


so bila dah sampai opkos la I yang paling teruja... sebab sebelum tuh beria dah riki nak tau apa yang ada kat dalam tuh... & yang paling bestnya... I baru tau muzium nih kat mana...  lahai... tepok dahi je sebab tak tau... macamana boleh tak tau ni weh...
FYI, parking kat sini free & luas... boleh kalau kita nak buat rombongan ya... oh ya, masuk pun free... kalau tak …

Roll A Coin, Make A Wish

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
kami ke Genting lagi... yeay...
suka sangat la kami ke Genting ya?
memang sangat suka... sebab kami suka rasa sejuknya tuh...
kabus yang kat Tanah Tinggi yang lain, sejuknya dah macam susah nak rasa...
tapi tuh je la sebabnya pun... sekarang nih, Genting macam padat dengan orang...
kalau berjalan tuh boleh berlaga-laga bahu... ramai sangat orang yang datang kan?


takpe... janji kami tetap hepi... ;p

---

kali nih tetiba je pulak kami rajin nak jenguk Wishing Well kat sini...
macam tak de keje dah ye? jangan salah anggap tau...
anak-anak saja main macam dorang buat race kereta tuh....
(Read: mohon jangan kecam kalau tak tau)

v


bakul nih tak tau tujuannya apa...
mesti banyak syiling kat bawah tuh kan?


masing-masing syiok jek main... sapa yang menang ntah le...
apa yang penting kalau I boleh wish la kan... I nak jadi tinggi boleh?
-senyummmmmmmmmmmmmm-

♥ Memoirs ♥ 
 till then.....  * hugs *