Skip to main content

Posts

Showing posts from 2017

Lata Iskandar Waterfalls, Cameron Highlands

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
okeh, seingat I la, last I sampai sini masa I form 2...
haaaaa seriously zaman dulu kala la kiranya...
masa tuh ikut rombongan Cik Kiah (kawan mama yang namanya apa pun tak ingat dah) dari Ipoh
memang best walaupun I tak berapa ingat apa yang ada kat situ...
I siap muntah & mabuk larat semua ada la kiranya...

so, since Aidiladha lepas kami dah book cuti kat CH
dari KL better la naik ikut Tapah kan...
bila lalu je kat air terjun nih terus I mintak shah nak berhenti tengok waterfall tuh...
alang-alang masih pagi, kedai pun baru nak bukak...
kami terus masuk berjima-jimba kat dalam...
shah je lewat skit sampai sebab parking nan adolah walaupun masih pagi...
ramai gila kot yang singgah, kebanyakannya pelancong asing


chakkkk... anak-anak I memang 1st timer...
boleh nampak keterujaannya terserlah di situ...


hepi sangat Aed kan bila nampak air... kembor itik la katakan
siap jatuh yang tak tahan tuh...
hari hujan pulak, sah la batu-batu kat situ licin…

Tengok RUSA lagi

Assalamualaikum & Salam Ukhwah
kalau lalu je sini mesti dorang dok jerit nak berhenti tengok rusa... arituh since babahnya balik lewat sikit... I duty as supir la jadiknya.... so kami pun turunlah main dengan rusa-rusa tuh.... syiokkkkkk

layan gambor je ye....











berlari sakan dorang seronok mencari rumput nak bagi rusa makan... sehelai-sehelai je pun mampu nak bawaknya...
#proudmommymoment #thereasonismile

 senyummmmmm....
len kali kita datang lagi ye... #hepi
♥ Memoirs ♥ 
till then.....  * hugs *

Freeport A'Famosa Outlet

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
kami tak plan pun  nak ke sini,
tapi since masa kat JPO I tak tau nak beli apa lagi...
yang nak beli, I dah beli pun...
so balik tuh I ajak shah singgah kat Freeport A'Famosa Outlet nih cuci mata
shah ok je... syaratnya jalan sendiri, dia nak lelap kejap...
orait... cun sangat... he-he...


nih posing suka-suka sementara tunggu oma solat
#caranakbagianakdiam #anakanakimemangtaklehdiam #machindian
settle semua, kami teruskan perjalanan...
hepi je bebudak tuh oma belanja eskrem... eskrem pun mahal kat sini
standard BR #nanges


#hepitummyhepikids mestilah hepi kan...
mintak posing pun senyum je



sunyi... tak de orang



#terpaku dengan kecantikan
#tabikspring kat yang design tempat nih



posing lagi...
tak abes lagi eskremnya bebudak nih... nak masuk boutique pun riso
kang terkena abeslah mak...



oma: semua buat muka comelllll
#comellasangat #lawak ha-ha-ha


so jalan punya jalan... kami dah sampai paris u ols... terus teramek gambor... #perasan


& e-eh te…