Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2017

Ho Chi Minh - Day 02

Assalamualaikum & Salam Ukhwah
Tour start pukul 8 kalau tak silap... if silap maaf la ye. tak berapa nak ingat...
so seawal subuh sepi-ie I dah turun breakfast ngan kengkawan...
Venue:Kampung Melayu Halal Restoran

sedap. so silalah jangan segan-segan nak order...
meehoon nih I share dengan miss azean, sebab I dah makan biskut awal-awal...
portionnya memang banyak. 2 orang makan kira ngam la...

lepas makan sempat lagi nak gi cuci mata... survey harga orang kata...
kami terus masuk ke Bến Thành Market

v


semua mangkuk-mangkuk comel yang awal-awal I dah plan nak beli macam ajak I beli je...
belilah...belilah.... siap sengih-sengih tengok I tuh... cantiknya lahai... geram...
ok... sabor ye... ada masa lagi...




jalannya ada yang agak sempit, berlaga-laga la segalanya kat situ....
so, ini bahagian barang basah...
nampak tak kesibukannya? macam kat Malaysia jugak kan...


....pintu keluar.-untuk ke hotel yang kami duduk.  tadi masuk ikut pintu lain... ada banyak pintu rasanya... ada satu l…

Ho Chi Minh - Day 01

Assalamualaikum & Salam Ukhwah
Alhamdulillah rezki kali nih dapat join kawan-kawan gi makan angin.
nih namanya ad-hoc. tak pernah pulak I terpikir nak gi sendiri tanpa famili,
tiba-tiba je jadi. kalo plan tak jadi pulak kan. tuh yang tahun lepas dok plan apa pun tak jadi...

---  jom tengok Ho Chi Minh dari kaca mata ez... layanzzzzzzzzz...

jom I kenalkan. nih trip Che Ta kita... a.k.a manager trip kami kali nih
tips - yang pakai tudung sama corak dengan I tuh-my kembar tudung....
the rest I akan kenalkan di sepanjang trip 4 hari 3 malam kami nih nanti ya... ;p



6 daripada 9 orang... asalnya 3... tambah 2...
lepas tuh tambah 2 lagi... & akhirnya tambah lagi 2...
u do the count yeah...



macam biasa... bila di awan biru-time Maghrib masa tuh.
dengan streotypenya... I bangga snap gambo... .
sapalah kita untuk menidakkan keindahan alam ciptaan yang Maha Esa kan...
ayat ku tak boleh nak hadam skemanya... tepuk dahi bila baca balik... ha3..
kalo 10 kali pun I di awan biru... I tetap a…

Naik kuda jom

Assalamualaikum & Salam Ukhwah
Ipoh... tanah tumpahnya darahku... lahir, membesar dan  bertemu jodoh di Ipoh.... bila balik Ipoh, rasanya memang lain... kiranya layan blues tuh memang wajib la...
so,nak kemana kita kali nih? plan yang tak pernah menjadi... so bila kita tukar je port.... terus jadik... yezzzaaaaaaaa.... layan jerk
korang nampak tak kehijauan yang memukau di situ?
Indah sungguh panorama... bagai bulan nirwarna... oh la la tropika....  sapa tau lagu tuh? tak tau ke? lahai... nah, amek nih I belanja link.... klik sekarang
 my lucky number..
masing-masing berani-berani takut je nak belai kuda... malu tapi mahu.... yang si aed tuh tengah teruja sebab jumpa kuda-lembu katanya... I pelik jugak... breeds? suda mix dengan lembu?  rupanya sebab kuda tuh bertompok cam lembu new zealand tuh... okeh...  terungkai sudah misteri dalam kepala I...  good observation anak... kalah imaginasi mama korang ye... ha3... layankan je....
Oma yang paling teruja berbanding cucu-cucunya kot …