Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2017

Street Art Seksyen 7 Shah Alam

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

Street Art seksyen 7 nih dah lama,
cantek sangat bila tengok kat dalam blog-blog lain...
tapi kami belom pernah jejak kaki pun...

tapi bila sampai...
kecewanya tengok... kenapa tak berjaga ye...
banyak props yang rosak & tempatnya kotor.... lahai...

jom nak share...

cantik... tapi nampak macam sunyi je kan?


so, adalah yang datang untuk memeriahkan suasana


nih namanya nak ajor posing...
tapi tukang ajor masok frame sekali... ha-ha


cantik... tapi... kotor sangat nampak... duyai


our legends...




menarik jugak idea nih kan... masing-masing sebok nak ke toilet... ;p

I lioke this... much-much... owl-li-me




memang tiptop...
detail... respek sangat tengok

ha-ha-ha... cubaan melompat yang tak asyik tak menjadi... sian dorang dok lompat banyak kali... sori eh anak-anak

canteknya... bagi I la...


Aeca pun suka...


so, kami bagi 5 bintang... yeay

bila peminat kucing jumpa kucing..
tak leh nak cakap apa la kan...

Jom singgah Kellie's Castle

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

Be warned: Ini cerita 2014
Tiba-tiba je I teringat pasal Kellie's Castle....
macam memanggil-manggil pulak I kesana... pelik kan?
Seumur hidup I yang hampir meniti senja nih,
baru 2 kali I kesana, 1st time dulu dengan arwah abah...
hari raya ke-2 kalau tak silap... masa tuh I tengah buat Matrics.
memang kenangan la masuk dalam castle tuh dengan berbaju kurung bagai...
anggun & ayu bak wanita melayu terakhir sungguh... ;p
so gigih la I cari entri lama pasal Kellie's Castle  nih sebab seingat I,
kami pernah pegi sana dulu bawak anak-anak...
tapi... hmmmmmmmmmm... dah agak dah.... I tak share pun....
heran la kenapa masa 2014 mood I sangat ke laut dalam.


---
Kellie's Castle Menurut sejarah, Kellie's Castle nih dibina atas rasa kasih dan sayang
seorang warga Scotland-William Kellie Smith kepada isteri beliau, Agnes.
William Kellie Smith dikatakan dikalangan 10 keluarga elit di daerah Kinta...
 yang menguasai perusahaan ladang getah …