Skip to main content

Cameron kami datang

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 

Bersawang sudah blogku... he-he
apakan daya... masa tak berapa nak mencukopi untuk uruskan semuanya...
tapi sebab sayang punya pasal...
yezza... arinih ku gagahkan jua....

TQ pada kawan-kawan yang sudi menjenguk kami...
Alhamdulillah... ada rezki moga kita dapat jumpa satu hari nanti....
(Read: ayat jiwang tak hengat... lol)

so... macam title kat atas tuh...
ez nak cerita pasal kami sempat singgah ke Cameron masa balik Ipoh rituh...
tapi sebab hujan, jalan jem tak hengat, kami sempat singgah 2-3 tempat je...
tuh pun tempat yang ketiga tuh dah tutup...
lahai, cian anak-anak nak borong coklat dll pun berangan jelah kiranya kan...

jom layan...


kalau dah namanya CH...
bunga-bunga memang lawo... kita berangan jadi puteri bunga... boleh?
(Read: cuma kebunnya macam kurang berjaga dah sekarang... hu-hu)


kami plan nak petik stroberi pun macam tak menjadi...
semua tempat yang kami stop...
buahnya tak berapa nak ada... Aerish tuh lepas gian nak petik...
dapat pegang je pun jadi la kan kak...


sempat jugak la kami nengok cara proses madu...
yang nak bli sarangnya yang fresh pun boleh...
nampak macam sedap je kan
(Read: saja nak fofularkan skil orang tuh... ;p)


tapi ini ke lebahnya? takkan la kot kan...
nampak sangat la kami tak tahu...


on the way nak ke Brinchang tuh...
kami lalu kat taman nih... cantek tamannya...
tapi susah nak stop... bahaya pulak tuh kalo nak berenti....


nampakkkkk? saja je ez amek gambor...
(Read: ini gambor bukti... aci tak? ;p)


perjalanan pun diteruskan untuk mencari kek stroberi....
plus makan eskrem... plus minum teh kat Bharat...
plus turun ke ladang bergambor sakan...
plus-plus-plus...


eh... ter-enterprem pulak...


tengok? ye... hepi je deme...
(Read: nak balik Ipoh cakap Perok le kita kan... ate... ;p)


maka, kami pun usha la abang-abang sado nih sambil order kek & air...
dengan harapan dapat diskaun... ha-ha-ha... berangan


hmmmm... anak-anak zaman sekarang...
apdet ig non-stop... okeh... ini ayat tipu...

----

so jom la kita gi berjimba-jimba kat dalam kebun teh ya....
boleh nyanyi-nyanyi industan..... ;p
v


cheeseeeeeeeeeeee...
baby tuh mesti salah sebut.... ha-ha-ha



camera shah nih color dia lain skit...
ter-lebih terang kan?... like-like-like


anak sapa la tuh...


segala macam pose pun ada...
takpe... kita layankan je...


nengok macam lengang je
padahal...



ramai woooooo...
apa ada hal, yang penting anak-anak I hepi...

---

jom kita ke Brinchang pulak...


kita makan dulu...
gi tempat sejok nih... lapor dia lain macam kan
tepi-tepi jalan kat area pasar tuh macam-macam ada...
kami siap order kambing bakar lagi... sebab masa pusing-pusing tuh...
kambing bakar pemes kat sana dah sold out... kiciwa beta....


ini la tempat ke-3 yang kami pegi...
tutup sudah... tak yah buat muka la bang... memang tutup....
nak wat camana... nanges gulig-guling pun tak bukak dah...


rezki kami masa tuh...
sempat pulak la kami naik ke Lavender Valley nih... FOC...
sebab pintu terbukak... kami masuk je la...
cuma masuk kat tempat yang patung-patung tuh je mampu...
pintu lain semua dah tutup...


so bergamborlah kita seadanya...


janji baby dapat ket ijau kan....
hala tomey...


so kami teruskanlah bergambor di depan pagor...


melompat-lompat sakan la Spiderman I tuh puas-puas...
macam-macam gaya ada


Alhamdulillah...
Treasure The Moment orang kata...
sentiasa bersyukur... InshaAllah kita akan hepi...


see? muah cikit... mmmuahhhhhhhhh

 ♥ Memoirs ♥ 

till then..... 
* hugs *

Comments

  1. Lamanya tak pi CH...biasa anak2 suka pi CH

    ReplyDelete
  2. kami pun. tetiba je tuh... he2

    ReplyDelete

Post a Comment

* TQ. ♥ & hugs *

Popular posts from this blog

Re-charge

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 

Manukan Island

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

Berkobar rasa nak update blog nih...
walaupun terkejar-kejar masa yang ada... alhamdulillah....
rezeki dapat share kenangan dengan 3 Aes lagi kan...

(Read: FYI untuk yang tak tahu, blog nih wujud untuk kenangan anak-anak ez esok....
untuk kenal mama Aerishaedrica... InshaAllah)

---

Manukan Island Coordinates 5°58′0″N116°0′0″E

kalau sebelum sampai dah terpaku dengan kebiruan air lautnya...
bila dah sampai terus terpegun kan....
betapa canteknya Pulau Manukan tu...


sampai-sampai je I terus melompat naik ke darat... one word for sure - EXCITED

masa berjalan kat atas titi tuh je... mata kami tak putus-putus tengok ke arah air... terpaku.... canteknya ikan.... sangat jinak berenang-renang macam tak takut orang...

apa-apa pun kita posing dulu ya... he-he... acah-acah pelancong je I tuh...

dapat pulak kawan-kawan yang sama je naiknya... memang layan habes... 

so jalan sikit posing... jalan lagi posing lagi la jadinya kan... ha-ha-ha


dari jauh I layan mata teng…