Skip to main content

Cameron kami datang

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 

Bersawang sudah blogku... he-he
apakan daya... masa tak berapa nak mencukopi untuk uruskan semuanya...
tapi sebab sayang punya pasal...
yezza... arinih ku gagahkan jua....

TQ pada kawan-kawan yang sudi menjenguk kami...
Alhamdulillah... ada rezki moga kita dapat jumpa satu hari nanti....
(Read: ayat jiwang tak hengat... lol)

so... macam title kat atas tuh...
ez nak cerita pasal kami sempat singgah ke Cameron masa balik Ipoh rituh...
tapi sebab hujan, jalan jem tak hengat, kami sempat singgah 2-3 tempat je...
tuh pun tempat yang ketiga tuh dah tutup...
lahai, cian anak-anak nak borong coklat dll pun berangan jelah kiranya kan...

jom layan...


kalau dah namanya CH...
bunga-bunga memang lawo... kita berangan jadi puteri bunga... boleh?
(Read: cuma kebunnya macam kurang berjaga dah sekarang... hu-hu)


kami plan nak petik stroberi pun macam tak menjadi...
semua tempat yang kami stop...
buahnya tak berapa nak ada... Aerish tuh lepas gian nak petik...
dapat pegang je pun jadi la kan kak...


sempat jugak la kami nengok cara proses madu...
yang nak bli sarangnya yang fresh pun boleh...
nampak macam sedap je kan
(Read: saja nak fofularkan skil orang tuh... ;p)


tapi ini ke lebahnya? takkan la kot kan...
nampak sangat la kami tak tahu...


on the way nak ke Brinchang tuh...
kami lalu kat taman nih... cantek tamannya...
tapi susah nak stop... bahaya pulak tuh kalo nak berenti....


nampakkkkk? saja je ez amek gambor...
(Read: ini gambor bukti... aci tak? ;p)


perjalanan pun diteruskan untuk mencari kek stroberi....
plus makan eskrem... plus minum teh kat Bharat...
plus turun ke ladang bergambor sakan...
plus-plus-plus...


eh... ter-enterprem pulak...


tengok? ye... hepi je deme...
(Read: nak balik Ipoh cakap Perok le kita kan... ate... ;p)


maka, kami pun usha la abang-abang sado nih sambil order kek & air...
dengan harapan dapat diskaun... ha-ha-ha... berangan


hmmmm... anak-anak zaman sekarang...
apdet ig non-stop... okeh... ini ayat tipu...

----

so jom la kita gi berjimba-jimba kat dalam kebun teh ya....
boleh nyanyi-nyanyi industan..... ;p
v


cheeseeeeeeeeeeee...
baby tuh mesti salah sebut.... ha-ha-ha



camera shah nih color dia lain skit...
ter-lebih terang kan?... like-like-like


anak sapa la tuh...


segala macam pose pun ada...
takpe... kita layankan je...


nengok macam lengang je
padahal...



ramai woooooo...
apa ada hal, yang penting anak-anak I hepi...

---

jom kita ke Brinchang pulak...


kita makan dulu...
gi tempat sejok nih... lapor dia lain macam kan
tepi-tepi jalan kat area pasar tuh macam-macam ada...
kami siap order kambing bakar lagi... sebab masa pusing-pusing tuh...
kambing bakar pemes kat sana dah sold out... kiciwa beta....


ini la tempat ke-3 yang kami pegi...
tutup sudah... tak yah buat muka la bang... memang tutup....
nak wat camana... nanges gulig-guling pun tak bukak dah...


rezki kami masa tuh...
sempat pulak la kami naik ke Lavender Valley nih... FOC...
sebab pintu terbukak... kami masuk je la...
cuma masuk kat tempat yang patung-patung tuh je mampu...
pintu lain semua dah tutup...


so bergamborlah kita seadanya...


janji baby dapat ket ijau kan....
hala tomey...


so kami teruskanlah bergambor di depan pagor...


melompat-lompat sakan la Spiderman I tuh puas-puas...
macam-macam gaya ada


Alhamdulillah...
Treasure The Moment orang kata...
sentiasa bersyukur... InshaAllah kita akan hepi...


see? muah cikit... mmmuahhhhhhhhh

 ♥ Memoirs ♥ 

till then..... 
* hugs *

Comments

  1. Lamanya tak pi CH...biasa anak2 suka pi CH

    ReplyDelete
  2. kami pun. tetiba je tuh... he2

    ReplyDelete

Post a Comment

* TQ. ♥ & hugs *

Popular posts from this blog

Universal Studio Singapore 2017

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

Aed selalu sangat mintak nak gi USS balik...
nak tengok T-rex katanya...
I cuma jawap... ok... nanti kita pegi ya... nanti tuh memang ntah la bila kan... sampai la arituh bila adik-adik I plan nak bercuti satu famili... yang tup-tup ada halangannya pulak... jadi tak jadi- jadi tak jadi... so I booking je la tiket ke USS... abes cerita... cuti sekolah kan... I pun rasa macam nak bercuti...  nak release stress tuh benornya... he-he
kami dok kat Tune Hotel JB je... & gerak ke USS dengan bas (7:30 pagi)... tak yah pikir nak drive lagi dah... InshaAllah kompom sampai...

kami pergi ber-6 je masa tu... dengan oma...
mana boleh tinggal oma kan... buah hati kami...
itu pun oma kejap nak ikut-kejap tak nak... nak-tak nak, nak-tak nak...
hai nasibla I tak book flight...
kalo tak... memang oma kena tinggal la jawapnya... ;p


sampai je sana... bas parking kat bawah...
so nak ke USS haruslah kita guna escalator nih...
wallaweh... cun


sampai-sampai je kat ata…

Re-charge

Assalamualaikum & Salam Ukhwah