Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2017

Babai Atok

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
Lama jugak kami cuti raya arituh... sebab arwah pakcik shah meninggal (heart failure)..
banyak urusan keluarga yang harus didahulukan... Al-fatihah...

---
so sebelum balik, cucu-cucu Atok nih akan bermanja dulu dengan atok dorang... yang macam dorang je ada atok kan...  (Read: ayat jeles... I tak merasa ada atok 2-2 side pun...sedih
kita gi tempat keje atok...
v






macam-macam la gayanya.... daaaaaaaaaaaaa... jumpa lagi Aidiladha ye... InshaAllah...
♥ Memoirs ♥
till then..... 
* hugs *

Aidilfitri ke-2

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
arinih 28 Ogos 2017... cuti sekolah... so kami pun nak gi bercuti jugak...  doakan kami selamat pergi & kembali ye... aamiin 
---
nak share cerita raya ke-2 kami... kami balik kampung makcik shah yang tak sampai 10 minit pun dari rumah dia... ha-ha-ha... aci macam jauh sangat... tapi kat sini dapat la rasa suasa kampung tu... maka berjimba-jimba lah kami seadanya... yi-ha....

nih namanya muka-muka excited... sayangnya arituh tak de kuda... kalau ada kompom anak-anak I langsung tak nak masuk rumah...


tapi prince Aed nih tengah excited... nak bergambar dengan burung hantu kat belakang rumah katanya.... sampai merajuk-rajuk la tak dapat...


adik je dok sengih... tapi gambar nih abah dia yang bagi caption "Abah yang hensem"... erkkkkkkkkkkk


I jumpa je buah Nona... tergedik-gedik nak bergambar... sekali elok je hero I sorang tuh enterprem... alaaaaaaaaaa tak kasik can betoi la...


lepas makan... kami buat sesi pusing kampung naek beskal... …

Aidilfitri 2017

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
ha-ha-ha... gelak besar I.... dah nak masuk Aidiladha baru nak publish cerita Aidilfitri... hancussssss... ke laut dalam je semangat nak update kan... ;p
okeh... jom kita kongsi
v

tahun nih Aidilfiri kami dengan famili Ipoh... jadi I macam biasalah kan... mesti nak bergambor raya... yang tak bestnya... ada budak sorang tuh tak nak kawan mama dia... sebab dia dah ada atok... ada ke patut? so tak de la dia dalam gambar nih kan


my big famili... mama, er & fafa turun Ipoh gak arituh untuk ziarah kubur arwah abah... jadi sempat la kami bergambar sesama... Alhamdulillah....


I lioke this...


& this... ini gambor in the making... jangan heran ye... macam-macam ropa ada...


apa yang penting anak-anak I dah pandai selfie.... sebijik cam abah dorang kan... lahai anak... janji hepi ya...
---
banyak lagi gambar raya kami sebenarnya... tapi heran kenapa tak jumpa... hilang masa transfer kot... hu3
♥ Memoirs ♥ 
till then.....  * hugs *

Muzium Sultan Alam Shah IV

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

Jom kita tengok apa yang ada kat level bawah muzium

v


diorama sepak takraw dalam suasana kampung...
sangat cantek... I memang respek abes dengan team diorama muzium ni...



macam real je kan...
awang kenit


okeh, kat level bawah nih bahagian benda-benda hidup yang telah diawet la kiranya...
so memang real size la kan....gerun tengok



anak-anak I nih bukan apa...
berani-berani takut la tuh...


cantek...

---

kita layan gambar ye....


bestkan? I sempat interview staf yang duty arituh..
I cakap dorang untung sebab muzium tuh best....
tapi I dapat soklan balik... kalau hari-hari macamana?
betul jugak kan... kalau hari-hari mungkin dah kurang teruja kot...
 apa-apa pun... kami teruja tahap gaban rituh.... hepi sangat rasa...

Muzium Sultan Alam Shah III

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
 kat level bawah nih, kawasannya agak luas... bila kami masuk-masuk je terus nampak keris yang pelbagai bentuk... sesuai dengan warna latar kuning,  keris-keris yang dipamerkan nampak sangat terserlah...  maaf andai ayat I tak betul... tapi I cuma nak cakap betapa kagumnya kami masa tu

cantek kan?


kalau boleh pegang tuh, confirm ada yang terus bersilat...


kiranya first time jugaklah kami dapat tengok tempat buat keris.. macam nih rupanya... kalau dapat tengok live macamana orang buat keris... harus semua terpaku je kat situ...


yang paling best, ada diorama orang sedang bersilat jugak yang dipamerkan... sesuai dengan lampu-lampu yang ada & lagu yang dimainkan... ...orang-orang kenit tuh macam betul-betul bersilat depan mata je I rasa...

ini contoh baju untuk silat... ada warna merah la...cantek...

kiranya kat level nih, memang banyak artifak yang kita boleh tengok... antaranya pintu nih... pintu yang memang pernah digunakan ke model je ni? sampa…