Skip to main content

Japanese Village II

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 

alang-alang dah sampai ke Japanese Village tu...
tengok pulak ramai yang bergaya sakan dengan kimono masing-masing...
takkan kita nak tengok je kot kan...
I pulak memang jenis suka seronok-seronok pakai baju tradisional negara lain...
 memang sukaaaaaaaaaaa la sangat
#hepitakingatpunya...
maklumlah baru pestaim merasa pakai Kimono...
masa malam berinai dulu, I merasa pakai baju Ao Dai Vietnam & Sari je....
kat Korea pulak dah merasa pakai Hanbok...
so tahap terujanya tuh memang tip top lah... susah nak kabor... ;p

v


with my beloved mama...




& my youngest sister...
nampak sangat la I nih #kakakkawasan kan...
besor gitu... pasnih wajib #diet... #moodsedey


-sensorang pulak-
masa nih memang shah kena dera la untuk amek gambor kami...
ha-ha-ha... kalo gambor buruk sangat... kompom I merajuk tak nak masak....
#pembulijalan sungguh la kan.... tipu je tuh... mesti la masak... I kan suka dok dapur...


cuma... sekurang-kurangnya I bukan merajuk tak nak masak sebab dapur kecik...
kalau sebab itu haruslah I dapat belakon iklan... #perasan

---

kiranya dalam 15 minit (RM20 sepasang) sewa baju tu kami pun bergambar la puas-puas....
tempat nak amek gambor pun tak la besar mana kan...
pusing-pusing kat situ je...


dari tengok depan...


... kita pusing belakang pulak...


pastuh campur anak-anak semua...



gambor bertiga jangan cerita lah...
bangun-duduk-bangun-duduk la kami...
maklum nak jalan kena terkedek-kedek sikit kekdahnya kan...
ekekekeke


so bila dah abes masa, sebelum bukak balik baju tuh...
owner baju offer untuk amek gambar kami ber-3....


alhamdulillah....
kenangan 2017 kami dengan mata I yang macam nak tido tu je nampaknya.....
ha-ha-ha-ha han-cusssssssssssssssss

♥ Memoirs ♥ 

till then..... 
* hugs *

Comments

Popular posts from this blog

Universal Studio Singapore 2017

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

Aed selalu sangat mintak nak gi USS balik...
nak tengok T-rex katanya...
I cuma jawap... ok... nanti kita pegi ya... nanti tuh memang ntah la bila kan... sampai la arituh bila adik-adik I plan nak bercuti satu famili... yang tup-tup ada halangannya pulak... jadi tak jadi- jadi tak jadi... so I booking je la tiket ke USS... abes cerita... cuti sekolah kan... I pun rasa macam nak bercuti...  nak release stress tuh benornya... he-he
kami dok kat Tune Hotel JB je... & gerak ke USS dengan bas (7:30 pagi)... tak yah pikir nak drive lagi dah... InshaAllah kompom sampai...

kami pergi ber-6 je masa tu... dengan oma...
mana boleh tinggal oma kan... buah hati kami...
itu pun oma kejap nak ikut-kejap tak nak... nak-tak nak, nak-tak nak...
hai nasibla I tak book flight...
kalo tak... memang oma kena tinggal la jawapnya... ;p


sampai je sana... bas parking kat bawah...
so nak ke USS haruslah kita guna escalator nih...
wallaweh... cun


sampai-sampai je kat ata…

Re-charge

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 

Cameron kami datang

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
Bersawang sudah blogku... he-he apakan daya... masa tak berapa nak mencukopi untuk uruskan semuanya... tapi sebab sayang punya pasal... yezza... arinih ku gagahkan jua....
TQ pada kawan-kawan yang sudi menjenguk kami... Alhamdulillah... ada rezki moga kita dapat jumpa satu hari nanti.... (Read: ayat jiwang tak hengat... lol)
so... macam title kat atas tuh... ez nak cerita pasal kami sempat singgah ke Cameron masa balik Ipoh rituh... tapi sebab hujan, jalan jem tak hengat, kami sempat singgah 2-3 tempat je... tuh pun tempat yang ketiga tuh dah tutup... lahai, cian anak-anak nak borong coklat dll pun berangan jelah kiranya kan...
jom layan...

kalau dah namanya CH...
bunga-bunga memang lawo... kita berangan jadi puteri bunga... boleh?
(Read: cuma kebunnya macam kurang berjaga dah sekarang... hu-hu)


kami plan nak petik stroberi pun macam tak menjadi...
semua tempat yang kami stop...
buahnya tak berapa nak ada... Aerish tuh lepas gian nak petik...
dapa…