Skip to main content

Muzium Sultan Alam Shah IV

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

Jom kita tengok apa yang ada kat level bawah muzium

v


diorama sepak takraw dalam suasana kampung...
sangat cantek... I memang respek abes dengan team diorama muzium ni...



macam real je kan...
awang kenit


okeh, kat level bawah nih bahagian benda-benda hidup yang telah diawet la kiranya...
so memang real size la kan....gerun tengok



anak-anak I nih bukan apa...
berani-berani takut la tuh...


cantek...

---

kita layan gambar ye....


bestkan? I sempat interview staf yang duty arituh..
I cakap dorang untung sebab muzium tuh best....
tapi I dapat soklan balik... kalau hari-hari macamana?
betul jugak kan... kalau hari-hari mungkin dah kurang teruja kot...
 apa-apa pun... kami teruja tahap gaban rituh.... hepi sangat rasa...


sebab experiencenya tak sama dengan hanya tengok dalam buku...
kalau kat zoo pun belum tentu dapat tengok spesis burung yang ada kat sini...


tengok la Aed...
buat macam rumah sendiri je dia...

---

kat level bawah nih jugak ada bahagian Kesenian Islam...

v


bukan nih je...
ada lagi...


tadaaaaaaaaaaaa... amacam? best tak?
try la gi tengok ye... memang berbaloi

♥ Memoirs ♥ 

till then..... 
* hugs *

Comments

Popular posts from this blog

Re-charge

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 

Cameron kami datang

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
Bersawang sudah blogku... he-he apakan daya... masa tak berapa nak mencukopi untuk uruskan semuanya... tapi sebab sayang punya pasal... yezza... arinih ku gagahkan jua....
TQ pada kawan-kawan yang sudi menjenguk kami... Alhamdulillah... ada rezki moga kita dapat jumpa satu hari nanti.... (Read: ayat jiwang tak hengat... lol)
so... macam title kat atas tuh... ez nak cerita pasal kami sempat singgah ke Cameron masa balik Ipoh rituh... tapi sebab hujan, jalan jem tak hengat, kami sempat singgah 2-3 tempat je... tuh pun tempat yang ketiga tuh dah tutup... lahai, cian anak-anak nak borong coklat dll pun berangan jelah kiranya kan...
jom layan...

kalau dah namanya CH...
bunga-bunga memang lawo... kita berangan jadi puteri bunga... boleh?
(Read: cuma kebunnya macam kurang berjaga dah sekarang... hu-hu)


kami plan nak petik stroberi pun macam tak menjadi...
semua tempat yang kami stop...
buahnya tak berapa nak ada... Aerish tuh lepas gian nak petik...
dapa…

Manukan Island

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

Berkobar rasa nak update blog nih...
walaupun terkejar-kejar masa yang ada... alhamdulillah....
rezeki dapat share kenangan dengan 3 Aes lagi kan...

(Read: FYI untuk yang tak tahu, blog nih wujud untuk kenangan anak-anak ez esok....
untuk kenal mama Aerishaedrica... InshaAllah)

---

Manukan Island Coordinates 5°58′0″N116°0′0″E

kalau sebelum sampai dah terpaku dengan kebiruan air lautnya...
bila dah sampai terus terpegun kan....
betapa canteknya Pulau Manukan tu...


sampai-sampai je I terus melompat naik ke darat... one word for sure - EXCITED

masa berjalan kat atas titi tuh je... mata kami tak putus-putus tengok ke arah air... terpaku.... canteknya ikan.... sangat jinak berenang-renang macam tak takut orang...

apa-apa pun kita posing dulu ya... he-he... acah-acah pelancong je I tuh...

dapat pulak kawan-kawan yang sama je naiknya... memang layan habes... 

so jalan sikit posing... jalan lagi posing lagi la jadinya kan... ha-ha-ha


dari jauh I layan mata teng…