Skip to main content

Danga Bay 2017

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 

Alhamdulillah rezki kami dapat ke Johor lagi...
bagi ez, Johor nih best sebab ada banyak theme park...
 so since kami sampai JB pun dah petang... 
kami plan untuk gi rileks-rileks kat Danga Bay je petang tuh
elok je kami jejak kaki, anak-anak I semua dah lari menjerit-jerit suka...
duyai... mintak nak race la pulak... macam terer je dorang tuh....
total damage : RM15 per head terbang begitu saja... takpelah... sesekali kan...
banyak kali nan hado laaaaaaaaa... mama kirim salam... ;p

jom layanz kerenah 3 Aes..


sebelum start race... kita posing dulu



Aerica kata dia hebat...
okeh, kita tengok sapa hebat ya...


nih konon tadi macam la hebat sangat...
sekali naik tak reti nak handle buggy tuh...
apa citer deq?



Aed jangan cakap la...
setiap pusingan dia kata dia menang... yolah....



cer tengok... tengah nyakat adiknya la tuh kan...
dok jerit adik kalah eh... adik kalah eh... hampeh...



Aerish je yang cool


lawak betoi la Aerica nih... hang kata hang tera... ha-ha-ha


penat bah jadi tukang tolak?
memang lawak betoi la...


tengoklahtuh... dah kalah pun masih nak eksen...
rasa nak lempang je laju-laju... suka sangat buat muka Aerica nih



sambil tunggu anak-anak race...
I dengan my beloved mom pusing keliling dulu cuci mata...



oma memang rock...
macam-macam dia nak naik...



last penat, baru la dok diam je perati cucu-cucu main...
cucu-cucunya lepas satu-satu lagi la nak main kan....


kalau boleh semua la nak naik...
haru betoi...


#proudparentmoment... 
yang sempat selfie sambil tunggu anak-anak...

okeh, pasnih kita gi tengok part lain kat Danga Bay nih pulak ye...
I rindu nak tengok kapal-kapal cantek kat tepi laut macam tahun 2013 dulu tuh...

♥ Memoirs ♥ 

 till then..... 
* hugs *

Comments

  1. Sampai JB tak pernah ke Danga Bay lagi ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ye ke? ez suka tengok kapal berlabuh kat situ... dulu la 2013... memang cantek sgt

      Delete
  2. tak pernah sampai johor holiday. pergi uitm segamat je pernah. kah kah kah..kesiannnnnn..sobsss

    ReplyDelete
    Replies
    1. untung tau u leh sampai uitm segamat eliss... I tak penah jejak... hu-hu

      Delete
  3. Wow, hehe,, baju tshirt tuh cantik lak sedondon,
    Danga Bay, sy org johor, lama tak pi sana..lolll

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jiwa Perak sangat kami nampak pakai baju tuh kan... ha-ha tetiba ;p

      Delete

Post a Comment

* TQ. ♥ & hugs *

Popular posts from this blog

Universal Studio Singapore 2017

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

Aed selalu sangat mintak nak gi USS balik...
nak tengok T-rex katanya...
I cuma jawap... ok... nanti kita pegi ya... nanti tuh memang ntah la bila kan... sampai la arituh bila adik-adik I plan nak bercuti satu famili... yang tup-tup ada halangannya pulak... jadi tak jadi- jadi tak jadi... so I booking je la tiket ke USS... abes cerita... cuti sekolah kan... I pun rasa macam nak bercuti...  nak release stress tuh benornya... he-he
kami dok kat Tune Hotel JB je... & gerak ke USS dengan bas (7:30 pagi)... tak yah pikir nak drive lagi dah... InshaAllah kompom sampai...

kami pergi ber-6 je masa tu... dengan oma...
mana boleh tinggal oma kan... buah hati kami...
itu pun oma kejap nak ikut-kejap tak nak... nak-tak nak, nak-tak nak...
hai nasibla I tak book flight...
kalo tak... memang oma kena tinggal la jawapnya... ;p


sampai je sana... bas parking kat bawah...
so nak ke USS haruslah kita guna escalator nih...
wallaweh... cun


sampai-sampai je kat ata…

Re-charge

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 

Cameron kami datang

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
Bersawang sudah blogku... he-he apakan daya... masa tak berapa nak mencukopi untuk uruskan semuanya... tapi sebab sayang punya pasal... yezza... arinih ku gagahkan jua....
TQ pada kawan-kawan yang sudi menjenguk kami... Alhamdulillah... ada rezki moga kita dapat jumpa satu hari nanti.... (Read: ayat jiwang tak hengat... lol)
so... macam title kat atas tuh... ez nak cerita pasal kami sempat singgah ke Cameron masa balik Ipoh rituh... tapi sebab hujan, jalan jem tak hengat, kami sempat singgah 2-3 tempat je... tuh pun tempat yang ketiga tuh dah tutup... lahai, cian anak-anak nak borong coklat dll pun berangan jelah kiranya kan...
jom layan...

kalau dah namanya CH...
bunga-bunga memang lawo... kita berangan jadi puteri bunga... boleh?
(Read: cuma kebunnya macam kurang berjaga dah sekarang... hu-hu)


kami plan nak petik stroberi pun macam tak menjadi...
semua tempat yang kami stop...
buahnya tak berapa nak ada... Aerish tuh lepas gian nak petik...
dapa…