Skip to main content

Danga Bay 2017

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 

Alhamdulillah rezki kami dapat ke Johor lagi...
bagi ez, Johor nih best sebab ada banyak theme park...
 so since kami sampai JB pun dah petang... 
kami plan untuk gi rileks-rileks kat Danga Bay je petang tuh
elok je kami jejak kaki, anak-anak I semua dah lari menjerit-jerit suka...
duyai... mintak nak race la pulak... macam terer je dorang tuh....
total damage : RM15 per head terbang begitu saja... takpelah... sesekali kan...
banyak kali nan hado laaaaaaaaa... mama kirim salam... ;p

jom layanz kerenah 3 Aes..


sebelum start race... kita posing dulu



Aerica kata dia hebat...
okeh, kita tengok sapa hebat ya...


nih konon tadi macam la hebat sangat...
sekali naik tak reti nak handle buggy tuh...
apa citer deq?



Aed jangan cakap la...
setiap pusingan dia kata dia menang... yolah....



cer tengok... tengah nyakat adiknya la tuh kan...
dok jerit adik kalah eh... adik kalah eh... hampeh...



Aerish je yang cool


lawak betoi la Aerica nih... hang kata hang tera... ha-ha-ha


penat bah jadi tukang tolak?
memang lawak betoi la...


tengoklahtuh... dah kalah pun masih nak eksen...
rasa nak lempang je laju-laju... suka sangat buat muka Aerica nih



sambil tunggu anak-anak race...
I dengan my beloved mom pusing keliling dulu cuci mata...



oma memang rock...
macam-macam dia nak naik...



last penat, baru la dok diam je perati cucu-cucu main...
cucu-cucunya lepas satu-satu lagi la nak main kan....


kalau boleh semua la nak naik...
haru betoi...


#proudparentmoment... 
yang sempat selfie sambil tunggu anak-anak...

okeh, pasnih kita gi tengok part lain kat Danga Bay nih pulak ye...
I rindu nak tengok kapal-kapal cantek kat tepi laut macam tahun 2013 dulu tuh...

♥ Memoirs ♥ 

 till then..... 
* hugs *

Comments

  1. Sampai JB tak pernah ke Danga Bay lagi ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ye ke? ez suka tengok kapal berlabuh kat situ... dulu la 2013... memang cantek sgt

      Delete
  2. tak pernah sampai johor holiday. pergi uitm segamat je pernah. kah kah kah..kesiannnnnn..sobsss

    ReplyDelete
    Replies
    1. untung tau u leh sampai uitm segamat eliss... I tak penah jejak... hu-hu

      Delete
  3. Wow, hehe,, baju tshirt tuh cantik lak sedondon,
    Danga Bay, sy org johor, lama tak pi sana..lolll

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jiwa Perak sangat kami nampak pakai baju tuh kan... ha-ha tetiba ;p

      Delete

Post a Comment

* TQ. ♥ & hugs *

Popular posts from this blog

* AUDIOLOGY @ hearing assessment 2 *

slm rindu...

alhamdulillah kami semua sehat...
trima kasih yer kerana masih sudi menjenguk kami... & sudi tinggalkan komen pemberi semangat yg eb x terbalas2 lg sbb broadband yg amatlah slownyer ini... aduyai...
insyaallah, mungkin akhir bln 6 nanti eb akan bersalin...
tlg doakan yer semoga eb dpt bersalin normal & semuanyer berjln lancar
(syukur semua dr & pakar dh janji nk tlg utk ringankan bebanan pada jntg eb nanti... insyaallah)
my naughty aerish kim slm muahhh2... (",)

eb pernah janji kan nk post n3 psl audiology 2nd test yg penting utk baby yg pernah kena jaundice... so check this out... ;p

1st, TQ dr & nurse bhgn audiology hospital putrajaya atas kebenaran utk mengambil gmbr & publishkn info psl audiology test nih utk kebaikan kwn2 kami... kerjasama yg diberikan sgt2 dihargai... TQ again

eb difahamkan, semua baby yg pernah kena jaundice (esp bacaan >250) mmg sgt2 disarankan utk buat test nih sbb ader risiko baby tuh ader mslh utk mendengar bunyi yg rendah @ …

Cameron kami datang

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
Bersawang sudah blogku... he-he apakan daya... masa tak berapa nak mencukopi untuk uruskan semuanya... tapi sebab sayang punya pasal... yezza... arinih ku gagahkan jua....
TQ pada kawan-kawan yang sudi menjenguk kami... Alhamdulillah... ada rezki moga kita dapat jumpa satu hari nanti.... (Read: ayat jiwang tak hengat... lol)
so... macam title kat atas tuh... ez nak cerita pasal kami sempat singgah ke Cameron masa balik Ipoh rituh... tapi sebab hujan, jalan jem tak hengat, kami sempat singgah 2-3 tempat je... tuh pun tempat yang ketiga tuh dah tutup... lahai, cian anak-anak nak borong coklat dll pun berangan jelah kiranya kan...
jom layan...

kalau dah namanya CH...
bunga-bunga memang lawo... kita berangan jadi puteri bunga... boleh?
(Read: cuma kebunnya macam kurang berjaga dah sekarang... hu-hu)


kami plan nak petik stroberi pun macam tak menjadi...
semua tempat yang kami stop...
buahnya tak berapa nak ada... Aerish tuh lepas gian nak petik...
dapa…

Re-charge

Assalamualaikum & Salam Ukhwah