Skip to main content

Snow World lagi

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

tak tahulah kenapa I suka sangat tempat sejuk
mungkin sebab I eczema dari kecik kan...
plus anak-anak pun memang suka sangat dengan snow...
al-maklumlah kami tak penah ke obersi main snow nih... tuh pasal ;p

so arituh kiranya kami pakat nak main snow lagi...
i-city pun ada... tapi kami nak main kat genting jugak... lawak kan....

layan gambor ya


#koreancelups


Razyn nih acah-acah je... tak tahan sejuk dia tuh benornya...
sian nengoknya bila dia terus terdiam ari tuh... riso weh


muka tahan sejuk je memasing... maklum masuk peti ais kan....
Aed jangan... memang suka sangat... dok menghembus-hembus nafas...
nak tengok asap keluar kat mulut la tuh kan


so bila dah amek je sekeping famili portraiture...
berlari sakan la dia.. memang tak ter-kejar


Aerish je mau dok diam...
sebab ez nak amek gambor dia


yang nih? Aerica eksen habes...
geram je... sombong sangat la pon kat kamera tu


tengok... sakan kan dorang?


dapat pulak babah rajin melayan... hepi la memasing...
mama dorang je suka amek gambor...
kalo tak amek tak de la gambor kenangan kan... sapa nak tolong pun
#hepi



gadoh ke berebut tuh? macam-macam je dorang nih...



bila ada yang sejuk tak boleh nak berjalan dah...
rajin la uncle Fir come to the rescue... TQ uncle




cer teka dorang buat apa tuh?
yezza dorang main buih yang turun...
mula-mula tuh I ingatkan snowflakes... rupanya buih...


nih part yang tak best
berbaris tunggu turn



tapi suka Aed kan... ntah dah berapa kali dia dok slide ke bawah tu...
ceria je


Aerica pulak dah start meragam... 
sejuk tak boleh jalan katanya


Aed bukan kira...
dia naik lagi...


ini orang memang pelik...
dia nak letak lidah kat situ... nak tengok sangkut ke tak...
kalo sangkut I tinggal je U kat situ tau... ha-ha-ha


....sakan le bergambor....


I nih posing nek beskal je mampu...
tuh pun shah yang amekkan gambor


kenapakah? anak bapak sama je...
shah pun non-stop menghembus u ols.. hai... lawak sungguh la


last... pose satu kat luar pulak ya...
daaaaaaaaaaaaaaaaaaa

♥ Memoirs ♥

 till then.....
* hugs *

Comments

Popular posts from this blog

Re-charge

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 

Cameron kami datang

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
Bersawang sudah blogku... he-he apakan daya... masa tak berapa nak mencukopi untuk uruskan semuanya... tapi sebab sayang punya pasal... yezza... arinih ku gagahkan jua....
TQ pada kawan-kawan yang sudi menjenguk kami... Alhamdulillah... ada rezki moga kita dapat jumpa satu hari nanti.... (Read: ayat jiwang tak hengat... lol)
so... macam title kat atas tuh... ez nak cerita pasal kami sempat singgah ke Cameron masa balik Ipoh rituh... tapi sebab hujan, jalan jem tak hengat, kami sempat singgah 2-3 tempat je... tuh pun tempat yang ketiga tuh dah tutup... lahai, cian anak-anak nak borong coklat dll pun berangan jelah kiranya kan...
jom layan...

kalau dah namanya CH...
bunga-bunga memang lawo... kita berangan jadi puteri bunga... boleh?
(Read: cuma kebunnya macam kurang berjaga dah sekarang... hu-hu)


kami plan nak petik stroberi pun macam tak menjadi...
semua tempat yang kami stop...
buahnya tak berapa nak ada... Aerish tuh lepas gian nak petik...
dapa…

Manukan Island

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

Berkobar rasa nak update blog nih...
walaupun terkejar-kejar masa yang ada... alhamdulillah....
rezeki dapat share kenangan dengan 3 Aes lagi kan...

(Read: FYI untuk yang tak tahu, blog nih wujud untuk kenangan anak-anak ez esok....
untuk kenal mama Aerishaedrica... InshaAllah)

---

Manukan Island Coordinates 5°58′0″N116°0′0″E

kalau sebelum sampai dah terpaku dengan kebiruan air lautnya...
bila dah sampai terus terpegun kan....
betapa canteknya Pulau Manukan tu...


sampai-sampai je I terus melompat naik ke darat... one word for sure - EXCITED

masa berjalan kat atas titi tuh je... mata kami tak putus-putus tengok ke arah air... terpaku.... canteknya ikan.... sangat jinak berenang-renang macam tak takut orang...

apa-apa pun kita posing dulu ya... he-he... acah-acah pelancong je I tuh...

dapat pulak kawan-kawan yang sama je naiknya... memang layan habes... 

so jalan sikit posing... jalan lagi posing lagi la jadinya kan... ha-ha-ha


dari jauh I layan mata teng…