Skip to main content

Snow World lagi

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

tak tahulah kenapa I suka sangat tempat sejuk
mungkin sebab I eczema dari kecik kan...
plus anak-anak pun memang suka sangat dengan snow...
al-maklumlah kami tak penah ke obersi main snow nih... tuh pasal ;p

so arituh kiranya kami pakat nak main snow lagi...
i-city pun ada... tapi kami nak main kat genting jugak... lawak kan....

layan gambor ya


#koreancelups


Razyn nih acah-acah je... tak tahan sejuk dia tuh benornya...
sian nengoknya bila dia terus terdiam ari tuh... riso weh


muka tahan sejuk je memasing... maklum masuk peti ais kan....
Aed jangan... memang suka sangat... dok menghembus-hembus nafas...
nak tengok asap keluar kat mulut la tuh kan


so bila dah amek je sekeping famili portraiture...
berlari sakan la dia.. memang tak ter-kejar


Aerish je mau dok diam...
sebab ez nak amek gambor dia


yang nih? Aerica eksen habes...
geram je... sombong sangat la pon kat kamera tu


tengok... sakan kan dorang?


dapat pulak babah rajin melayan... hepi la memasing...
mama dorang je suka amek gambor...
kalo tak amek tak de la gambor kenangan kan... sapa nak tolong pun
#hepi



gadoh ke berebut tuh? macam-macam je dorang nih...



bila ada yang sejuk tak boleh nak berjalan dah...
rajin la uncle Fir come to the rescue... TQ uncle




cer teka dorang buat apa tuh?
yezza dorang main buih yang turun...
mula-mula tuh I ingatkan snowflakes... rupanya buih...


nih part yang tak best
berbaris tunggu turn



tapi suka Aed kan... ntah dah berapa kali dia dok slide ke bawah tu...
ceria je


Aerica pulak dah start meragam... 
sejuk tak boleh jalan katanya


Aed bukan kira...
dia naik lagi...


ini orang memang pelik...
dia nak letak lidah kat situ... nak tengok sangkut ke tak...
kalo sangkut I tinggal je U kat situ tau... ha-ha-ha


....sakan le bergambor....


I nih posing nek beskal je mampu...
tuh pun shah yang amekkan gambor


kenapakah? anak bapak sama je...
shah pun non-stop menghembus u ols.. hai... lawak sungguh la


last... pose satu kat luar pulak ya...
daaaaaaaaaaaaaaaaaaa

♥ Memoirs ♥

 till then.....
* hugs *

Comments

  1. Sis...dgr cite snow world tutup btl ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa kami pegi tuh semua indoor game tuh tutup sebab tengah renovate. snow world je bukak.

      Delete

Post a Comment

* TQ. ♥ & hugs *

Popular posts from this blog

* AUDIOLOGY @ hearing assessment 2 *

slm rindu...

alhamdulillah kami semua sehat...
trima kasih yer kerana masih sudi menjenguk kami... & sudi tinggalkan komen pemberi semangat yg eb x terbalas2 lg sbb broadband yg amatlah slownyer ini... aduyai...
insyaallah, mungkin akhir bln 6 nanti eb akan bersalin...
tlg doakan yer semoga eb dpt bersalin normal & semuanyer berjln lancar
(syukur semua dr & pakar dh janji nk tlg utk ringankan bebanan pada jntg eb nanti... insyaallah)
my naughty aerish kim slm muahhh2... (",)

eb pernah janji kan nk post n3 psl audiology 2nd test yg penting utk baby yg pernah kena jaundice... so check this out... ;p

1st, TQ dr & nurse bhgn audiology hospital putrajaya atas kebenaran utk mengambil gmbr & publishkn info psl audiology test nih utk kebaikan kwn2 kami... kerjasama yg diberikan sgt2 dihargai... TQ again

eb difahamkan, semua baby yg pernah kena jaundice (esp bacaan >250) mmg sgt2 disarankan utk buat test nih sbb ader risiko baby tuh ader mslh utk mendengar bunyi yg rendah @ …

Jom USS 2017

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

Aed selalu sangat mintak nak gi USS balik...
nak tengok T-rex katanya...
I cuma jawap... ok... nanti kita pegi ya... nanti tuh memang ntah la bila kan... sampai la arituh bila adik-adik I plan nak bercuti satu famili... yang tup-tup ada halangannya pulak... jadi tak jadi- jadi tak jadi... so I booking je la tiket ke USS... abes cerita... cuti sekolah kan... I pun rasa macam nak bercuti...  nak release stress tuh benornya... he-he
kami dok kat Tune Hotel JB je... & gerak ke USS dengan bas (7:30 pagi)... tak yah pikir nak drive lagi dah... InshaAllah kompom sampai...

kami pergi ber-6 je masa tu... dengan oma...
mana boleh tinggal oma kan... buah hati kami...
itu pun oma kejap nak ikut-kejap tak nak... nak-tak nak, nak-tak nak...
hai nasibla I tak book flight...
kalo tak... memang oma kena tinggal la jawapnya... ;p


sampai je sana... bas parking kat bawah...
so nak ke USS haruslah kita guna escalator nih...
wallaweh... cun


sampai-sampai je kat ata…

Cameron kami datang

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
Bersawang sudah blogku... he-he apakan daya... masa tak berapa nak mencukopi untuk uruskan semuanya... tapi sebab sayang punya pasal... yezza... arinih ku gagahkan jua....
TQ pada kawan-kawan yang sudi menjenguk kami... Alhamdulillah... ada rezki moga kita dapat jumpa satu hari nanti.... (Read: ayat jiwang tak hengat... lol)
so... macam title kat atas tuh... ez nak cerita pasal kami sempat singgah ke Cameron masa balik Ipoh rituh... tapi sebab hujan, jalan jem tak hengat, kami sempat singgah 2-3 tempat je... tuh pun tempat yang ketiga tuh dah tutup... lahai, cian anak-anak nak borong coklat dll pun berangan jelah kiranya kan...
jom layan...

kalau dah namanya CH...
bunga-bunga memang lawo... kita berangan jadi puteri bunga... boleh?
(Read: cuma kebunnya macam kurang berjaga dah sekarang... hu-hu)


kami plan nak petik stroberi pun macam tak menjadi...
semua tempat yang kami stop...
buahnya tak berapa nak ada... Aerish tuh lepas gian nak petik...
dapa…