Skip to main content

Mel's Drive In

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 

arituh shah yang gi order...
so I melayan anak-anak yang memang adatlah tak reti dok diam...


yang sorang nih tak sudah-sudah nak lagu...
abes ditekannya semua.. adeh... #geramjerasa #meroyankejap

---

sekali macam kena ketuk je kepala I tetiba bila teringat ada kupon diskaun...
alamak... macamana boleh lupa nih... lunch tadi tak guna...
so cepat-cepat I gi kaunter, tengok shah dah bayar... opppsssss
I bagi je kat shah & tanya kat awek caunter tuh cemana...
dia cakap tadi abang cakap tak de, nih ada pulak ye... (Read: magic-magic-magic ;p)
 I yang lupa dik... shah bukannya tau pun sebab tiket I yang beli...
alhamdulillah awek tuh tetap bagi kami redeem... dapatlah SGD10 balik...
banyak gak tuh dalam MYR 31.30...
moral of the story... jangan lupa lagi ye cik puan Aez... rugi weh...



makan time...


burger color itam tapi sedap...
& dapat free lanyard... yang ntah kat mana I letak dah lupa...
#carelessbetolla #ketukkepala #banyakmakansemut


akhirnya meja pun makin surut...




done #hepitummyhepime



bila I cek wit nih je balance tinggal... #suka #proudofme #singaporedolar
mula la mata dok kluar ting-ting-ting
sekali tengok jam dah pukul 6:00 pm
mana sempat nak shopin weh...
lariiiiiiii... kang kena tinggal


okeh dalam berlari tuh sempat lagi sekeping dua...
ha-ha-ha... babai USS, see U when I see U... InshaAllah

nota: 4 tahun lagi -wink-

 ♥ Memoirs ♥ 

till then..... 
* hugs *

Comments

Popular posts from this blog

Universal Studio Singapore 2017

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

Aed selalu sangat mintak nak gi USS balik...
nak tengok T-rex katanya...
I cuma jawap... ok... nanti kita pegi ya... nanti tuh memang ntah la bila kan... sampai la arituh bila adik-adik I plan nak bercuti satu famili... yang tup-tup ada halangannya pulak... jadi tak jadi- jadi tak jadi... so I booking je la tiket ke USS... abes cerita... cuti sekolah kan... I pun rasa macam nak bercuti...  nak release stress tuh benornya... he-he
kami dok kat Tune Hotel JB je... & gerak ke USS dengan bas (7:30 pagi)... tak yah pikir nak drive lagi dah... InshaAllah kompom sampai...

kami pergi ber-6 je masa tu... dengan oma...
mana boleh tinggal oma kan... buah hati kami...
itu pun oma kejap nak ikut-kejap tak nak... nak-tak nak, nak-tak nak...
hai nasibla I tak book flight...
kalo tak... memang oma kena tinggal la jawapnya... ;p


sampai je sana... bas parking kat bawah...
so nak ke USS haruslah kita guna escalator nih...
wallaweh... cun


sampai-sampai je kat ata…

Re-charge

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 

Cameron kami datang

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
Bersawang sudah blogku... he-he apakan daya... masa tak berapa nak mencukopi untuk uruskan semuanya... tapi sebab sayang punya pasal... yezza... arinih ku gagahkan jua....
TQ pada kawan-kawan yang sudi menjenguk kami... Alhamdulillah... ada rezki moga kita dapat jumpa satu hari nanti.... (Read: ayat jiwang tak hengat... lol)
so... macam title kat atas tuh... ez nak cerita pasal kami sempat singgah ke Cameron masa balik Ipoh rituh... tapi sebab hujan, jalan jem tak hengat, kami sempat singgah 2-3 tempat je... tuh pun tempat yang ketiga tuh dah tutup... lahai, cian anak-anak nak borong coklat dll pun berangan jelah kiranya kan...
jom layan...

kalau dah namanya CH...
bunga-bunga memang lawo... kita berangan jadi puteri bunga... boleh?
(Read: cuma kebunnya macam kurang berjaga dah sekarang... hu-hu)


kami plan nak petik stroberi pun macam tak menjadi...
semua tempat yang kami stop...
buahnya tak berapa nak ada... Aerish tuh lepas gian nak petik...
dapa…