Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2017

Japan @ pengalaman backpackers naik train sendiri-sendiri

Assalamualaikum & Salam Ukhwah
baru nak sambong hapdet cerita... sebulan dah kan.... sebok apa la sangat tuh ye? sebok hakiki lah... akhir tahun kan.... he-he
---
so cerita kami pagi tuh...1st mestilah nak check in kat hotel... senang settle bilik semua dulu baru leh teruskan perjalanan kan... tak kuasa jugak I nak angkut beg kehulu-kehilir dalam hujan tuh... maklumla... patut beg kami sorang 2... tapi Aerish punya la manja banyak alasan kan... I kena bawak beg 3... lenggang lenggok sungguh dia ya.... #kecikbesarjehakurasa...

nih ha beg Aerish...bukannya berat mana pun...
dalam tuh banyak makanan je (ringan gila sebab banyak kerepek-biskut)...  tapi..... semua janji sebelum pegi hanya tinggal janji je la...#janjidicapati

yang bestnya dia buat muka tak bersalah... takpe.... lepas nih malas bawak kakak dah... #konon cer teka kami kat mana nih? kat stesen la... opkos.... #apapunyasoalanda

masa nih I perati je Aerish... hebat betul dia... dia yang belajar topup Suica Card dulu... &am…

Japan @ On The Marks

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

1st night kami di On The Marks,
210-0023 Kanagawa, Kawasaki, Ogawamachi 17-1





dari jauh (dalam hujan tu)...
bila dah nampak je signboardnya, I rasa sangat lega...
maklumlah kami dah berjalan lebih 3 km malam tu chu ols...
memang #pengalamanyangtakbolehdilupakan



....sesi pertama adalah serahan kunci...
masing-masing fikir nak tido je dah masa tuh...
jam dah 3am pun... pukul 7am dah nak gerak pulak...



yeay... nih kunci kami bertiga... cantik kan?
- me, Aerish & oma



so bila dah naik atas, nak masuk je ada banyak pintu...
dalam tuh la ada katil-katil kami... jangan le masuk salah pintu ye...
confirm tak leh bukak pintu... he-he



hepi je Aerish dapat dok katil atas kan...
selagi I tak suruh tido memang tak tido la jadinya...
macam tak penat je kan kak...



nampak tak? luas & sunyi...
jangan bising ye kat sini... kompom suara kita je orang dengar nanti... malu weh...



selesa & western size... luas



bilik airnya... selesa amat...
masa nak kluar tuh r…

Japan @ sesat di Tokyo-Haneda

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

ok jom sambung cerita

--- kami sampai landed di Haneda International Airpot tu agak lewat...
masa tuh dalam pukul 10:30 (Japan)
kami terus bergegas ke immigration nak settle kluar dari epot cepat...
maklum nak kejar train lagi... line panjang gila pulak tu... risau je tak sempat...



sempat lagi la I mintak anak Nippon yang sorang nih bergambor...
alang-alang tengah berbaris panjang kan...
kena denda la kiranya... berani nak travel pakai selipar crocs kamu tuh je ye...
macam la terer sangat nak tahan sejok #moodmasihgeram

Alhamdulillah mudah urusan kami di immigresen arituh walaupun ramai...
perasaan dah macam-macam sebab tak dapat line nak inform family yang kami dah sampai...
tambah kami tak kenal lagi dengan kawan-kawan baru kat situ...
so #tawakal #redha #berserah


episod menunggu train pun bermula.....
sempatkan je nak bergambor... I tembak merata-merata...

#dalamtrain - masa nih dalam commuter
nih la kawan-kawan baru kami U olsz...




lepas tuh s…