Skip to main content

Japan @ Ayam-YA

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

Restoren Ayam-Ya Okachimachi nih dekat je dengan stesen komuter,
dalam 10 min berjalan la macam tu...
so InsyaAllah senang je nak cari.



nampak tak betapa gigihnya kami berjalan untuk cari lunch...
hujan-hujan nih jangan cakap la...
perut asyik mintak isi je kan...
cuma bila kita penat nih tak tau la boleh masuk ke tak makanan tu...



bila dah sampai masing-masing senyum lebar...
tak sabar je semua nak masuk dalam-tapi jem pulak kat pintu...
1st floornya kecik sikit... masing-masing pulak semua kena order makan layan diri...
ada vending machine kat situ...
bila dah bayar amek tiket boleh bagi kat chef ya... paid... senang



sempat la lepak depan pintu lipat raincoat kan oma?
oma buat apa pun hepi je dia..

 
 

yang I nih macam biasalah...
sambil-sambil tunggu turn I tembak semua benda depan mata...
cuci mata tengok lifestyle kat sini la apa lagi...




arca-arca yang ada kat sini sangat simbolik...
tapi I tak sempat hayati & nak faham apa maksudnya masa tu...
tak tahan sejuk weh... terketar-ketar berjalan....

---

settle bayar kami naik dok kat 2nd floor...
besar sikit ruangnya... tapi nampak agak lama dah tempat nih...





ala-ala kedai kopi apek yang I suka pegi kat Ipoh je...
nostalgia sungguh tempatnya....



time nih I dok busi update ig tak sedor kena candid...
serious gila muka.... ha-ha-ha



credit pada semua owner gambar-gambar nih ye...
muah cikit.... ;p



Aerish penat le tuh...
ke lapor? tapi dia nih susah nak makan sikit orangnya...
kecuali benda tuh junk food... aci nak kena kutil la kan...



oma rileks je rajin melayan....
ramai anak oma kat Tokyo ni.... mak-mak sungguh dia...



Yezza..... Ramen....yummylicious...
I boleh abeskan semangkuk mee tuh means memang sedap...


ini chefnya...


so bila sampai time to credit the chef...
oma siap masuk dapur... tak tahannnnnnnn...
nasib la chefnya sporting...
okeh... recommended ya.....
tempatnya dekat dengan stesen & dekat jugak dengan masjid...
jom le kita.... jalan 5 minit je...


tadaaaaaaaa


walaupun kecil tapi bersih & selesa...
#respek

 ♥ Memoirs ♥ 

 till then..... 
* hugs *

Comments

Post a Comment

* TQ. ♥ & hugs *

Popular posts from this blog

* AUDIOLOGY @ hearing assessment 2 *

slm rindu...

alhamdulillah kami semua sehat...
trima kasih yer kerana masih sudi menjenguk kami... & sudi tinggalkan komen pemberi semangat yg eb x terbalas2 lg sbb broadband yg amatlah slownyer ini... aduyai...
insyaallah, mungkin akhir bln 6 nanti eb akan bersalin...
tlg doakan yer semoga eb dpt bersalin normal & semuanyer berjln lancar
(syukur semua dr & pakar dh janji nk tlg utk ringankan bebanan pada jntg eb nanti... insyaallah)
my naughty aerish kim slm muahhh2... (",)

eb pernah janji kan nk post n3 psl audiology 2nd test yg penting utk baby yg pernah kena jaundice... so check this out... ;p

1st, TQ dr & nurse bhgn audiology hospital putrajaya atas kebenaran utk mengambil gmbr & publishkn info psl audiology test nih utk kebaikan kwn2 kami... kerjasama yg diberikan sgt2 dihargai... TQ again

eb difahamkan, semua baby yg pernah kena jaundice (esp bacaan >250) mmg sgt2 disarankan utk buat test nih sbb ader risiko baby tuh ader mslh utk mendengar bunyi yg rendah @ …

Re-charge

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 

Jom USS 2017

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

Aed selalu sangat mintak nak gi USS balik...
nak tengok T-rex katanya...
I cuma jawap... ok... nanti kita pegi ya... nanti tuh memang ntah la bila kan... sampai la arituh bila adik-adik I plan nak bercuti satu famili... yang tup-tup ada halangannya pulak... jadi tak jadi- jadi tak jadi... so I booking je la tiket ke USS... abes cerita... cuti sekolah kan... I pun rasa macam nak bercuti...  nak release stress tuh benornya... he-he
kami dok kat Tune Hotel JB je... & gerak ke USS dengan bas (7:30 pagi)... tak yah pikir nak drive lagi dah... InshaAllah kompom sampai...

kami pergi ber-6 je masa tu... dengan oma...
mana boleh tinggal oma kan... buah hati kami...
itu pun oma kejap nak ikut-kejap tak nak... nak-tak nak, nak-tak nak...
hai nasibla I tak book flight...
kalo tak... memang oma kena tinggal la jawapnya... ;p


sampai je sana... bas parking kat bawah...
so nak ke USS haruslah kita guna escalator nih...
wallaweh... cun


sampai-sampai je kat ata…