Skip to main content

Japan @ Ueno Ameya-Yokochō

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 

 Lama betul nak update...
sebab I sakit gigi yang amat sangat... #tigabulandah

...

ok, Pak Google kata :
"Ameyoko" is a short form for "Ameya Yokocho" (candy store alley)


Bila turun je kat Ueno Station, leh jalan terus ke Ameyoko nih
dalam kesejukan petang tuh... kami redah je...
nak wat camner kan... dah musim hujan...


sambil jalan sambil cuci mata


gambar belakang orang pun I amek...
itu je cara I nak lupakan pasal kesejukan masa tuh



bila dah sampai...
posing je dulu apa yang patut...


tembak sana....


...tembak sini


oma dah macam wizard pun ada...
ha-ha-ha


memang cuci mata betullah I arituh


sian oma... sejuk sangat dah tuh...
walaupun kami banyak berjalan... sejuk dia rasa ke tulang I tell U...


mana je yang boleh berhenti kami berhenti...


cuma agak kelakar la bila peniaga-peniaga kat situ dok panggil oma...
"Legoland-Legoland" comey kan?


Aerish dah muka letih tapi gigih la dia posing...
kami plan nak gi tengok taman yang ada temple kat area belakang tu...
tapi since kaki tangan dah kebas semacam...
plan cari tempat berteduh je la...


singgah sini beli icecream


satu untuk Aerish....
yang hujan-hujan pun nak makan icecream gak...


satu lagi kawan I punya...
I pinjam nak amek gambar ;p


Oma nak cari kasut baru sebenarnya...
yang kalis air... tapi masuk-kluar semua tak pekenan...

last-last kami berhenti je kat kedai kebab untuk panaskan badan...


sedap weh longfriesnya....
#recommended


kebabnya pun... I kenyang...
so I rasa Yana punya... he-he


nih bukan posing saja-saja tau...
nih namanya posing sambil tumpang panaskan badan kat dapur tuh
...bijak tak Aerish?

 

masa nak gerak...
I posing je la dulu...
sambil-menyambil orang kata

 

paling rileks bila dok dalam train...
hmmmm... sekali tengok Aerish memang macam anak Nippon kan?


jom le layan kopi lagi sebab sejuk...
kita gi Asakusa lak ye... ari dah malam....

♥ Memoirs ♥ 

till then..... 
* hugs *

Comments

Post a Comment

* TQ. ♥ & hugs *

Popular posts from this blog

* AUDIOLOGY @ hearing assessment 2 *

slm rindu...

alhamdulillah kami semua sehat...
trima kasih yer kerana masih sudi menjenguk kami... & sudi tinggalkan komen pemberi semangat yg eb x terbalas2 lg sbb broadband yg amatlah slownyer ini... aduyai...
insyaallah, mungkin akhir bln 6 nanti eb akan bersalin...
tlg doakan yer semoga eb dpt bersalin normal & semuanyer berjln lancar
(syukur semua dr & pakar dh janji nk tlg utk ringankan bebanan pada jntg eb nanti... insyaallah)
my naughty aerish kim slm muahhh2... (",)

eb pernah janji kan nk post n3 psl audiology 2nd test yg penting utk baby yg pernah kena jaundice... so check this out... ;p

1st, TQ dr & nurse bhgn audiology hospital putrajaya atas kebenaran utk mengambil gmbr & publishkn info psl audiology test nih utk kebaikan kwn2 kami... kerjasama yg diberikan sgt2 dihargai... TQ again

eb difahamkan, semua baby yg pernah kena jaundice (esp bacaan >250) mmg sgt2 disarankan utk buat test nih sbb ader risiko baby tuh ader mslh utk mendengar bunyi yg rendah @ …

Re-charge

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 

Jom USS 2017

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

Aed selalu sangat mintak nak gi USS balik...
nak tengok T-rex katanya...
I cuma jawap... ok... nanti kita pegi ya... nanti tuh memang ntah la bila kan... sampai la arituh bila adik-adik I plan nak bercuti satu famili... yang tup-tup ada halangannya pulak... jadi tak jadi- jadi tak jadi... so I booking je la tiket ke USS... abes cerita... cuti sekolah kan... I pun rasa macam nak bercuti...  nak release stress tuh benornya... he-he
kami dok kat Tune Hotel JB je... & gerak ke USS dengan bas (7:30 pagi)... tak yah pikir nak drive lagi dah... InshaAllah kompom sampai...

kami pergi ber-6 je masa tu... dengan oma...
mana boleh tinggal oma kan... buah hati kami...
itu pun oma kejap nak ikut-kejap tak nak... nak-tak nak, nak-tak nak...
hai nasibla I tak book flight...
kalo tak... memang oma kena tinggal la jawapnya... ;p


sampai je sana... bas parking kat bawah...
so nak ke USS haruslah kita guna escalator nih...
wallaweh... cun


sampai-sampai je kat ata…