Skip to main content

Japan @ Sensoji Temple Asakusa

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 

 lama tak update... busi sangat je rasa...
tambah mood ke laut sebab sakit gigi... haishhhhhh... dugaan...

so, since minat sangat dengan heritage...
tempat nih best la bagi ez... walaupun ada temple satu nih je...
ramainya orang tak yah cakap la...
sebab sini tempat shopping kan...
nak shopping souvenir? explore la semua... 
tapi harganya lebih kurang je...
tak banyak beza pun... boleh tahan mahal...
kalau nak compare dengan Seoul, kat Tokyo nih... 
ez banyak window shopping.... jadilahkan... shopping jugak ;p

jom layan gambar....


malam tuh, kami sampai agak lewat jugak la...
banyak kedai dah macam nak tutup...
hujan pulak tuh kan...
so... kami ke kedai cari souvenir dulu baru pikir nak bergambo


bila tengok kat ig Aerish...
hebat jugak anak I sorang nih...
sempat dia amek gambar nih ya... cayalah...


I pulak sebok cari kedai sparkle...
sebab kat fesbuk dok promot kata kedai nih paling murah...
so oma borong t-shirt untuk anak-anak, menantu & cucu...
tak dapat la macam kat Seoul kan regenya tuh.... sini sehelai dalam RM40...
 itulah yang paling murah ye chu olsz...


 I layan mata je banyak...
sebab I cuma cari souvenir utk diri sendiri & famili...
tak de budget lebih-lebih...
maklum kat Tokyo nih, kena jaga bajet untuk 3 orang kan...
mak keje makan gaji je nak.... alhamdulillah...he-he

 
 
 
 

 taraaaaaaaaaaaaa...
orang dah makin kurang sebab kedai-kedai pun dah banyak tutup...
sakan la kami amek peluang bergambor kenangan...
syiokkkkkkk...

♥ Memoirs ♥ 

till then..... 
* hugs *

Comments

Popular posts from this blog

* AUDIOLOGY @ hearing assessment 2 *

slm rindu...

alhamdulillah kami semua sehat...
trima kasih yer kerana masih sudi menjenguk kami... & sudi tinggalkan komen pemberi semangat yg eb x terbalas2 lg sbb broadband yg amatlah slownyer ini... aduyai...
insyaallah, mungkin akhir bln 6 nanti eb akan bersalin...
tlg doakan yer semoga eb dpt bersalin normal & semuanyer berjln lancar
(syukur semua dr & pakar dh janji nk tlg utk ringankan bebanan pada jntg eb nanti... insyaallah)
my naughty aerish kim slm muahhh2... (",)

eb pernah janji kan nk post n3 psl audiology 2nd test yg penting utk baby yg pernah kena jaundice... so check this out... ;p

1st, TQ dr & nurse bhgn audiology hospital putrajaya atas kebenaran utk mengambil gmbr & publishkn info psl audiology test nih utk kebaikan kwn2 kami... kerjasama yg diberikan sgt2 dihargai... TQ again

eb difahamkan, semua baby yg pernah kena jaundice (esp bacaan >250) mmg sgt2 disarankan utk buat test nih sbb ader risiko baby tuh ader mslh utk mendengar bunyi yg rendah @ …

Re-charge

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 

Jom USS 2017

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

Aed selalu sangat mintak nak gi USS balik...
nak tengok T-rex katanya...
I cuma jawap... ok... nanti kita pegi ya... nanti tuh memang ntah la bila kan... sampai la arituh bila adik-adik I plan nak bercuti satu famili... yang tup-tup ada halangannya pulak... jadi tak jadi- jadi tak jadi... so I booking je la tiket ke USS... abes cerita... cuti sekolah kan... I pun rasa macam nak bercuti...  nak release stress tuh benornya... he-he
kami dok kat Tune Hotel JB je... & gerak ke USS dengan bas (7:30 pagi)... tak yah pikir nak drive lagi dah... InshaAllah kompom sampai...

kami pergi ber-6 je masa tu... dengan oma...
mana boleh tinggal oma kan... buah hati kami...
itu pun oma kejap nak ikut-kejap tak nak... nak-tak nak, nak-tak nak...
hai nasibla I tak book flight...
kalo tak... memang oma kena tinggal la jawapnya... ;p


sampai je sana... bas parking kat bawah...
so nak ke USS haruslah kita guna escalator nih...
wallaweh... cun


sampai-sampai je kat ata…