Skip to main content

Japan @ Takeshita Street, Harajuku & Shibuya Crossing

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

Memandangkan kat sana pukul 6 dah gelap...
musim hujan nih memang tak boleh pulak nak gerak cepat,
kami sampai Takeshita Street, Harajuku dah agak gelap...
takpelah, hari masih muda kan...

layanzzzzzzzzz

masing-masing laju je jalannya...

yang sempat pose pun ada....
kelas kau Mek Na

tengok la tu..... suka je Mek Na...
I pulak suka tengok semua teruja...
I plan nak cari coklat kapal murah kat sini....

apa yang pasti... musim hujan kan...
so payung memang laku keras... senang... pilih je...

ok jangan gelakkan I ye..
ha-ha-ha..... dok bergambor gak sampai tak sedar oma hilang

last-last jumpa dalam Daiso...
sempat lagi dia shopping... cari benang katanya....
aduh... boleh pitam gue...

yang nih pun satu...
macamana dia pun boleh tak sedar yang oma hilang...

Halloween kan....

inilah kedai yang jual coklat kapal murah tuh...
berbaloi-baloi.... kami gi tempat lain semua lebih mahal...
alhamdulillah dapat borong sikit kat sini...
cuma yang tak berapa bestnya-ada 2 flavor je... hu2

okeh... I memang... tengok apa pun teringin...
tapi kat sini mampu tengok je la...

berjalan je mampu sambil cuci mata...

---

jom ke Shibuya...


the famous HachikĊ Statue...

ha-ha-ha... jakun je kami...
orang sebok berjalan laju-laju, kami selamba je berdiri situ bergambar...
nasib dorang pandai elak...

nampak kosong je ye?

cer tengok nih....
taraaaaaaaaaaaaaaaaaaa

v


 ♥ Memoirs ♥ 

 till then..... 
 * hugs *

Popular posts from this blog

* AUDIOLOGY @ hearing assessment 2 *

slm rindu...

alhamdulillah kami semua sehat...
trima kasih yer kerana masih sudi menjenguk kami... & sudi tinggalkan komen pemberi semangat yg eb x terbalas2 lg sbb broadband yg amatlah slownyer ini... aduyai...
insyaallah, mungkin akhir bln 6 nanti eb akan bersalin...
tlg doakan yer semoga eb dpt bersalin normal & semuanyer berjln lancar
(syukur semua dr & pakar dh janji nk tlg utk ringankan bebanan pada jntg eb nanti... insyaallah)
my naughty aerish kim slm muahhh2... (",)

eb pernah janji kan nk post n3 psl audiology 2nd test yg penting utk baby yg pernah kena jaundice... so check this out... ;p

1st, TQ dr & nurse bhgn audiology hospital putrajaya atas kebenaran utk mengambil gmbr & publishkn info psl audiology test nih utk kebaikan kwn2 kami... kerjasama yg diberikan sgt2 dihargai... TQ again

eb difahamkan, semua baby yg pernah kena jaundice (esp bacaan >250) mmg sgt2 disarankan utk buat test nih sbb ader risiko baby tuh ader mslh utk mendengar bunyi yg rendah @ …

Jom USS 2017

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

Aed selalu sangat mintak nak gi USS balik...
nak tengok T-rex katanya...
I cuma jawap... ok... nanti kita pegi ya... nanti tuh memang ntah la bila kan... sampai la arituh bila adik-adik I plan nak bercuti satu famili... yang tup-tup ada halangannya pulak... jadi tak jadi- jadi tak jadi... so I booking je la tiket ke USS... abes cerita... cuti sekolah kan... I pun rasa macam nak bercuti...  nak release stress tuh benornya... he-he
kami dok kat Tune Hotel JB je... & gerak ke USS dengan bas (7:30 pagi)... tak yah pikir nak drive lagi dah... InshaAllah kompom sampai...

kami pergi ber-6 je masa tu... dengan oma...
mana boleh tinggal oma kan... buah hati kami...
itu pun oma kejap nak ikut-kejap tak nak... nak-tak nak, nak-tak nak...
hai nasibla I tak book flight...
kalo tak... memang oma kena tinggal la jawapnya... ;p


sampai je sana... bas parking kat bawah...
so nak ke USS haruslah kita guna escalator nih...
wallaweh... cun


sampai-sampai je kat ata…

Re-charge

Assalamualaikum & Salam Ukhwah