Skip to main content

Balik Ipoh yeay!!!

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 

 Hi olzs... 

kalau balik Ipoh benda yang selalu ez pikir mesti makan....
heven betoi bila balik...
semua makanan yang macam susah-nya nak jumpa kat SA nih kami akan cari...
sebenarnya bukan susah nak jumpa pun tapi rasanya je yang tak sama....
or maybe feelnya tak sama.... 😋
#ipohmalitataksombongpunya #ipohcityawesome

 
 masa nih kami singgah kat jejantas breakfast....
kalau dah dalam darahnya... gitulah kan...
mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi...

 
 sampai-sampai je Ipoh... kita gi jenguk baby baru family Ipoh dulu...
Shaeendra Maiiqha... welcome board baby
babah macam kekok je tuh... lama tak pegang baby ye bah? 

 orang gi pegang baby... dia sebok pegang kura-kura...
bila kura-kura tuh gerak je sikit... terus lepas...
 tau pun geli... hang kata hang tera beb.. duyaiiiiiii

 ini worang? jeles la...
sebab orang semua dok uli baby... dia baby busat...
ha-ha-ha

so makan time...
malam tuh I gi makan ABC buah la.... apa lagi kan....
hevennnnnnn.... yummeh

 
 
 & opkos la rojak buah....
sedap weh.... feelnya lain... dengan keropoknya tuh... perghhhhhhh...
maaf ye kalau korang terliur tengok nih....

---

Ahad wat pe?
wat pe lagi... cuci mata kat Loken la I....
teman mama shopping.... ada la benda yang nak dicarinya tuh kan....

 
 I cam besa... gi cuci mata je....
haishhhhh lawo semua... 💓💓💓

 wat pe tuh ma?

 dia gi borong buah pulak.....
okey.... lagi ma?

 
 I sempat layan ayam katik-ayam serama chu olsz...
tapi mahalnya leh tahan.... yang kecik tuh je RM300 sekor ye...
so kita tengok je la... nak jaga pun tak reti... ahaks...

 
& lastly, bila MIL ku masak...
kompom I masuk dapur banyak kali....
#simplecelebrationcanturnafeast bila kita reramai kan.... setuju tak?

 ♥ Memoirs♥ 

till then..... 
 * hugs *

Popular posts from this blog

Cameron Highland 2017 @ Avant Chocolate

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
warning!!!
entry nih banyak gambor ye u ols... ;p
okeh... dah 2 kali I naik CH tak sempat nak masuk Avant Chocolate nih...
bayangkan je la... beria-ria I naik nak ke sini tapi bila bila sampai je tutup...
sekali tuh renovate & lagi sekali tuh memang dah pukul 6 ptg... tak yah nak berangan sangat la kan...
tuh yang kali nih I plan nak tido kat atas je... otw nak turun Ipoh mesti sempat singgah...
senang... & alhamdulillah plan I berjaya.... sukaaaaaaaaaaa.... silalah layan gambor ye...

v


my dream come true....
ek eleh ini je ke? poyo gila kan.... poyo yo yo...
I nak makan eskrem je kat sini... #sukahatiilahkan #minatmasingmasing


tapi Aerish yang dah mula berjinak-jinak dengan photo nih dah hijack eskrem I dulu
bagus kak... teruskan... mama suka tapi eskrem tuh dah nak cair... cepat sikit eh... hu-hu #melenturbuluhbiardarirebungnya

Aerica pulak stress... sebab dia tengok meja lain semua dah dapat makanan...
dia punya mana? sian anak I lapor...…

* AUDIOLOGY @ hearing assessment 2 *

slm rindu...

alhamdulillah kami semua sehat...
trima kasih yer kerana masih sudi menjenguk kami... & sudi tinggalkan komen pemberi semangat yg eb x terbalas2 lg sbb broadband yg amatlah slownyer ini... aduyai...
insyaallah, mungkin akhir bln 6 nanti eb akan bersalin...
tlg doakan yer semoga eb dpt bersalin normal & semuanyer berjln lancar
(syukur semua dr & pakar dh janji nk tlg utk ringankan bebanan pada jntg eb nanti... insyaallah)
my naughty aerish kim slm muahhh2... (",)

eb pernah janji kan nk post n3 psl audiology 2nd test yg penting utk baby yg pernah kena jaundice... so check this out... ;p

1st, TQ dr & nurse bhgn audiology hospital putrajaya atas kebenaran utk mengambil gmbr & publishkn info psl audiology test nih utk kebaikan kwn2 kami... kerjasama yg diberikan sgt2 dihargai... TQ again

eb difahamkan, semua baby yg pernah kena jaundice (esp bacaan >250) mmg sgt2 disarankan utk buat test nih sbb ader risiko baby tuh ader mslh utk mendengar bunyi yg rendah @ …

Cameron Highland 2017 @ Cactus Point

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

Cactus Point nih memang famos amos untuk pencinta pokok cactus...
of coz la kan, dah namanya pun Cactus Point
tapi kat sini bukan setakat kita boleh shopping cactus je,
banyak lagi spesis pokok-pokok lain yang ada,
FM,  souvenirs, ice-cream dll... walaupon bukan one stop centre...
tapi dah boleh beli banyak benda jugak la kat sini... tak yah nak berhenti usha tenpat lain dah...
kononnnnn... ha-ha

jom layanzzzzzzzzzzzz..



anak-anak I masuk usha icecream je dulu...
memang aci tak makan saman... sejok ke panas ke... ice-cream is a must...
#geramjetengok #takmakansaman


cuma alhamdulillah bila I kata nanti...
kita gi tengok cactus dulu... dorang nak jugak la dengar
#proudmommymoment



tapi yang sorang nih tak kesah apa pun...
maklom, tadi sempat pau babah sweet kan...
#senyumjela



Effa dah tak sabor nak shopping...
dari malam tadi dok cakap nak beli cactus, tapi mama cakap tak yah beli kat PM...
beli kat sini je... sini lama sikit hidupnya...
#janganlawancak…