Skip to main content

Balik Ipoh yeay!!!

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 

 Hi olzs... 

kalau balik Ipoh benda yang selalu ez pikir mesti makan....
heven betoi bila balik...
semua makanan yang macam susah-nya nak jumpa kat SA nih kami akan cari...
sebenarnya bukan susah nak jumpa pun tapi rasanya je yang tak sama....
or maybe feelnya tak sama.... 😋
#ipohmalitataksombongpunya #ipohcityawesome

 
 masa nih kami singgah kat jejantas breakfast....
kalau dah dalam darahnya... gitulah kan...
mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi...

 
 sampai-sampai je Ipoh... kita gi jenguk baby baru family Ipoh dulu...
Shaeendra Maiiqha... welcome board baby
babah macam kekok je tuh... lama tak pegang baby ye bah? 

 orang gi pegang baby... dia sebok pegang kura-kura...
bila kura-kura tuh gerak je sikit... terus lepas...
 tau pun geli... hang kata hang tera beb.. duyaiiiiiii

 ini worang? jeles la...
sebab orang semua dok uli baby... dia baby busat...
ha-ha-ha

so makan time...
malam tuh I gi makan ABC buah la.... apa lagi kan....
hevennnnnnn.... yummeh

 
 
 & opkos la rojak buah....
sedap weh.... feelnya lain... dengan keropoknya tuh... perghhhhhhh...
maaf ye kalau korang terliur tengok nih....

---

Ahad wat pe?
wat pe lagi... cuci mata kat Loken la I....
teman mama shopping.... ada la benda yang nak dicarinya tuh kan....

 
 I cam besa... gi cuci mata je....
haishhhhh lawo semua... 💓💓💓

 wat pe tuh ma?

 dia gi borong buah pulak.....
okey.... lagi ma?

 
 I sempat layan ayam katik-ayam serama chu olsz...
tapi mahalnya leh tahan.... yang kecik tuh je RM300 sekor ye...
so kita tengok je la... nak jaga pun tak reti... ahaks...

 
& lastly, bila MIL ku masak...
kompom I masuk dapur banyak kali....
#simplecelebrationcanturnafeast bila kita reramai kan.... setuju tak?

 ♥ Memoirs♥ 

till then..... 
 * hugs *

Popular posts from this blog

* AUDIOLOGY @ hearing assessment 2 *

slm rindu...

alhamdulillah kami semua sehat...
trima kasih yer kerana masih sudi menjenguk kami... & sudi tinggalkan komen pemberi semangat yg eb x terbalas2 lg sbb broadband yg amatlah slownyer ini... aduyai...
insyaallah, mungkin akhir bln 6 nanti eb akan bersalin...
tlg doakan yer semoga eb dpt bersalin normal & semuanyer berjln lancar
(syukur semua dr & pakar dh janji nk tlg utk ringankan bebanan pada jntg eb nanti... insyaallah)
my naughty aerish kim slm muahhh2... (",)

eb pernah janji kan nk post n3 psl audiology 2nd test yg penting utk baby yg pernah kena jaundice... so check this out... ;p

1st, TQ dr & nurse bhgn audiology hospital putrajaya atas kebenaran utk mengambil gmbr & publishkn info psl audiology test nih utk kebaikan kwn2 kami... kerjasama yg diberikan sgt2 dihargai... TQ again

eb difahamkan, semua baby yg pernah kena jaundice (esp bacaan >250) mmg sgt2 disarankan utk buat test nih sbb ader risiko baby tuh ader mslh utk mendengar bunyi yg rendah @ …

Jom USS 2017

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

Aed selalu sangat mintak nak gi USS balik...
nak tengok T-rex katanya...
I cuma jawap... ok... nanti kita pegi ya... nanti tuh memang ntah la bila kan... sampai la arituh bila adik-adik I plan nak bercuti satu famili... yang tup-tup ada halangannya pulak... jadi tak jadi- jadi tak jadi... so I booking je la tiket ke USS... abes cerita... cuti sekolah kan... I pun rasa macam nak bercuti...  nak release stress tuh benornya... he-he
kami dok kat Tune Hotel JB je... & gerak ke USS dengan bas (7:30 pagi)... tak yah pikir nak drive lagi dah... InshaAllah kompom sampai...

kami pergi ber-6 je masa tu... dengan oma...
mana boleh tinggal oma kan... buah hati kami...
itu pun oma kejap nak ikut-kejap tak nak... nak-tak nak, nak-tak nak...
hai nasibla I tak book flight...
kalo tak... memang oma kena tinggal la jawapnya... ;p


sampai je sana... bas parking kat bawah...
so nak ke USS haruslah kita guna escalator nih...
wallaweh... cun


sampai-sampai je kat ata…

Re-charge

Assalamualaikum & Salam Ukhwah