Skip to main content

Balik Ipoh yeay!!!

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 

 Hi olzs... 

kalau balik Ipoh benda yang selalu ez pikir mesti makan....
heven betoi bila balik...
semua makanan yang macam susah-nya nak jumpa kat SA nih kami akan cari...
sebenarnya bukan susah nak jumpa pun tapi rasanya je yang tak sama....
or maybe feelnya tak sama.... 😋
#ipohmalitataksombongpunya #ipohcityawesome

 
 masa nih kami singgah kat jejantas breakfast....
kalau dah dalam darahnya... gitulah kan...
mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi...

 
 sampai-sampai je Ipoh... kita gi jenguk baby baru family Ipoh dulu...
Shaeendra Maiiqha... welcome board baby
babah macam kekok je tuh... lama tak pegang baby ye bah? 

 orang gi pegang baby... dia sebok pegang kura-kura...
bila kura-kura tuh gerak je sikit... terus lepas...
 tau pun geli... hang kata hang tera beb.. duyaiiiiiii

 ini worang? jeles la...
sebab orang semua dok uli baby... dia baby busat...
ha-ha-ha

so makan time...
malam tuh I gi makan ABC buah la.... apa lagi kan....
hevennnnnnn.... yummeh

 
 
 & opkos la rojak buah....
sedap weh.... feelnya lain... dengan keropoknya tuh... perghhhhhhh...
maaf ye kalau korang terliur tengok nih....

---

Ahad wat pe?
wat pe lagi... cuci mata kat Loken la I....
teman mama shopping.... ada la benda yang nak dicarinya tuh kan....

 
 I cam besa... gi cuci mata je....
haishhhhh lawo semua... 💓💓💓

 wat pe tuh ma?

 dia gi borong buah pulak.....
okey.... lagi ma?

 
 I sempat layan ayam katik-ayam serama chu olsz...
tapi mahalnya leh tahan.... yang kecik tuh je RM300 sekor ye...
so kita tengok je la... nak jaga pun tak reti... ahaks...

 
& lastly, bila MIL ku masak...
kompom I masuk dapur banyak kali....
#simplecelebrationcanturnafeast bila kita reramai kan.... setuju tak?

 ♥ Memoirs♥ 

till then..... 
 * hugs *

Popular posts from this blog

Cameron Highland 2017 @ Avant Chocolate

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
warning!!!
entry nih banyak gambor ye u ols... ;p
okeh... dah 2 kali I naik CH tak sempat nak masuk Avant Chocolate nih...
bayangkan je la... beria-ria I naik nak ke sini tapi bila bila sampai je tutup...
sekali tuh renovate & lagi sekali tuh memang dah pukul 6 ptg... tak yah nak berangan sangat la kan...
tuh yang kali nih I plan nak tido kat atas je... otw nak turun Ipoh mesti sempat singgah...
senang... & alhamdulillah plan I berjaya.... sukaaaaaaaaaaa.... silalah layan gambor ye...

v


my dream come true....
ek eleh ini je ke? poyo gila kan.... poyo yo yo...
I nak makan eskrem je kat sini... #sukahatiilahkan #minatmasingmasing


tapi Aerish yang dah mula berjinak-jinak dengan photo nih dah hijack eskrem I dulu
bagus kak... teruskan... mama suka tapi eskrem tuh dah nak cair... cepat sikit eh... hu-hu #melenturbuluhbiardarirebungnya

Aerica pulak stress... sebab dia tengok meja lain semua dah dapat makanan...
dia punya mana? sian anak I lapor...…

New Zealand: Jom Petik Epal @ Auckland

Assalamualaikum & Salam Ukhwah
Hi olzs...


last plan kami petik epal sebelum ke Airport...
nak masuk ke ladang epal nih tak perlu bayar ye...
tapi mintaklah izin dari ownernya dulu... ini rumah owner ladang...
bukan apa... kalau tak mintak izin, kita tak tau buah tuh boleh makan ke tak...
kot ownernya spray racun ke apa... tak pasal-pasal je...
lagipun dah minta izin-dijamin halal, betul x?
siap boleh petik & makan lagi...


chakkk.... ownernya baik & sporting...
TQ bagi kami izin untuk petik & makan lagi tuh... FOC
Alhamdulillah rezeki...



canteknya...


memang geram lah tak leh tahan nak petik...
nikmat betul rasa...


rupanya ada buah yang burung di atas pokok jugak ya...
rezeki burung agaknya tuh


tengok la tuh... seronok gila
semua pokok nak tengok





bukan selalu kan...
so bergambar la puas-puas...
tak cukup yang merah....

yang hijau pun ada...
cuma masa nih dah end autumn...

so banyaklah buah yang gugur...
sayangnya...

apapun... hepiiiiiiii sangat.... antara kenangan terin…

Sanah Helwah Aerica

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

 Semoga ALLAH memanjangkan umurmu,
menarik pergi segala masalahmu,
memudahkan segala urusanmu,
dan melimpahkan maghfirahnya yang terluas buatmu,  Amin ya Rabbal ‘Alamin…

♥ Memoirs ♥ till then.....
* hugs *