Skip to main content

New Zealand : Mission Bay-Auckland

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

Hi olzs... 


kami plan nak berkelah di tepi pantai nih...
tu yang awal pagi kami dah masak bekal untuk lunch arituh,
baru la fefeling kan...
kena pemandangan kat situ cantik pulak...
walaupun agak terik tapi tak panas pun...


masa kawan-kawan semua sebok tolong menolong angkat bekal kami turun dari kereta,
ez tolong amekkan gambor dorang... ye, I memang suka fefeling photographer...
tak sedor battery spare tinggal kat dalam trolley beg... redha je battery kong pastuh...


semangat kan...


ada je yang nak enterprem tuh benornya...
cer teka sapa? ekekeke


so ez teruskan hobby sesambil kawan-kawan settlekan menghidang...
semua dah settle amek makanan kang baru ez join...
kena pulak pemandangannya sangat cantik masa tuh... layannnn...


Subhanallah....


masa tengah layan perasaan nih ez dengar kawan menjerit....
ah sudah... awat?


ye... surprise....
nasi tertinggal... duyai....


takpelah... kita kenduri buah je dulu ye...


kami terus kemas balik makan kat rumah je...
sweet memories masa nih... he-he


Alhamdulillah save by the bell...
si kaki kerepek ni ada bawak kudap-kudap masa tuh....
kan sampai-sampai dia gi usha jajan dulu malam tu... so jom kongsi sorang sikit...


Bismillah....

 ♥ Memoirs ♥ 

 till then..... 

 * hugs *

Popular posts from this blog

Cameron Highland 2017 @ Avant Chocolate

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
warning!!!
entry nih banyak gambor ye u ols... ;p
okeh... dah 2 kali I naik CH tak sempat nak masuk Avant Chocolate nih...
bayangkan je la... beria-ria I naik nak ke sini tapi bila bila sampai je tutup...
sekali tuh renovate & lagi sekali tuh memang dah pukul 6 ptg... tak yah nak berangan sangat la kan...
tuh yang kali nih I plan nak tido kat atas je... otw nak turun Ipoh mesti sempat singgah...
senang... & alhamdulillah plan I berjaya.... sukaaaaaaaaaaa.... silalah layan gambor ye...

v


my dream come true....
ek eleh ini je ke? poyo gila kan.... poyo yo yo...
I nak makan eskrem je kat sini... #sukahatiilahkan #minatmasingmasing


tapi Aerish yang dah mula berjinak-jinak dengan photo nih dah hijack eskrem I dulu
bagus kak... teruskan... mama suka tapi eskrem tuh dah nak cair... cepat sikit eh... hu-hu #melenturbuluhbiardarirebungnya

Aerica pulak stress... sebab dia tengok meja lain semua dah dapat makanan...
dia punya mana? sian anak I lapor...…

* AUDIOLOGY @ hearing assessment 2 *

slm rindu...

alhamdulillah kami semua sehat...
trima kasih yer kerana masih sudi menjenguk kami... & sudi tinggalkan komen pemberi semangat yg eb x terbalas2 lg sbb broadband yg amatlah slownyer ini... aduyai...
insyaallah, mungkin akhir bln 6 nanti eb akan bersalin...
tlg doakan yer semoga eb dpt bersalin normal & semuanyer berjln lancar
(syukur semua dr & pakar dh janji nk tlg utk ringankan bebanan pada jntg eb nanti... insyaallah)
my naughty aerish kim slm muahhh2... (",)

eb pernah janji kan nk post n3 psl audiology 2nd test yg penting utk baby yg pernah kena jaundice... so check this out... ;p

1st, TQ dr & nurse bhgn audiology hospital putrajaya atas kebenaran utk mengambil gmbr & publishkn info psl audiology test nih utk kebaikan kwn2 kami... kerjasama yg diberikan sgt2 dihargai... TQ again

eb difahamkan, semua baby yg pernah kena jaundice (esp bacaan >250) mmg sgt2 disarankan utk buat test nih sbb ader risiko baby tuh ader mslh utk mendengar bunyi yg rendah @ …

Cameron Highland 2017 @ Cactus Point

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

Cactus Point nih memang famos amos untuk pencinta pokok cactus...
of coz la kan, dah namanya pun Cactus Point
tapi kat sini bukan setakat kita boleh shopping cactus je,
banyak lagi spesis pokok-pokok lain yang ada,
FM,  souvenirs, ice-cream dll... walaupon bukan one stop centre...
tapi dah boleh beli banyak benda jugak la kat sini... tak yah nak berhenti usha tenpat lain dah...
kononnnnn... ha-ha

jom layanzzzzzzzzzzzz..



anak-anak I masuk usha icecream je dulu...
memang aci tak makan saman... sejok ke panas ke... ice-cream is a must...
#geramjetengok #takmakansaman


cuma alhamdulillah bila I kata nanti...
kita gi tengok cactus dulu... dorang nak jugak la dengar
#proudmommymoment



tapi yang sorang nih tak kesah apa pun...
maklom, tadi sempat pau babah sweet kan...
#senyumjela



Effa dah tak sabor nak shopping...
dari malam tadi dok cakap nak beli cactus, tapi mama cakap tak yah beli kat PM...
beli kat sini je... sini lama sikit hidupnya...
#janganlawancak…