Skip to main content

New Zealand : Mount Eden-Auckland

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
Hi olzs...

so what we have in Mount Eden?

Mount Eden is Auckland’s highest point.
but it’s more than just a viewpoint.
it is the sacred Maori peak of Maungawhau
where we can enjoy spectacular views of the city,
Waitematฤ harbor, and Rangitoto Island.... ehsan Mr Google...



teruja gila I masa nih...
bukan apa, I dok pikir apa yang akan I jumpa kat atas tuh...
Al-maklumlah ini 1st time I gi kawasan gunung berapi....
mestilah terujakan... faham dok?



& all I see is green
sangat cantek chu olsz... luas


...tiada yang boleh lawan ciptaan yang Maha Esa....



syiok je berjimba-jimba kat situ...
walaupun cuaca agak terik, tapi terik yang tak panas...
cuma mataku sepet menahan sinaran mentari


sesuatu yang menarik perhatian I...
nampak sepi je... tapi tetap unik


okeh... ye... Linda German memang gitu...
tak kisah la dia nak photobomb I pun... janji dia bahagia kan...
cuma gambar nih agak buat I konpius...
cemana I boleh nampak kecik dok sebelah dia nih.... magik sangat...


superb weh....
amazing view.....


kami semua terpaku je...


rasa macam nak tido je kat situ...
caption: I is menunggu sunset...


I rindu anak-anak... hu-hu-hu


ye... dialah lagi...


๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…
mesti I nih sangat best untuk di-photobomb kan... betoi tak?


yang paling best, I dapat kawan baru...
sepanjang I kat situ, dia asyik senyum je kat I...
so I ajak la posing sekali... sporting...


 ♥ Memoirs ♥ 

 till then..... 
 * hugs *

Popular posts from this blog

Cameron Highland 2017 @ Avant Chocolate

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
warning!!!
entry nih banyak gambor ye u ols... ;p
okeh... dah 2 kali I naik CH tak sempat nak masuk Avant Chocolate nih...
bayangkan je la... beria-ria I naik nak ke sini tapi bila bila sampai je tutup...
sekali tuh renovate & lagi sekali tuh memang dah pukul 6 ptg... tak yah nak berangan sangat la kan...
tuh yang kali nih I plan nak tido kat atas je... otw nak turun Ipoh mesti sempat singgah...
senang... & alhamdulillah plan I berjaya.... sukaaaaaaaaaaa.... silalah layan gambor ye...

v


my dream come true....
ek eleh ini je ke? poyo gila kan.... poyo yo yo...
I nak makan eskrem je kat sini... #sukahatiilahkan #minatmasingmasing


tapi Aerish yang dah mula berjinak-jinak dengan photo nih dah hijack eskrem I dulu
bagus kak... teruskan... mama suka tapi eskrem tuh dah nak cair... cepat sikit eh... hu-hu #melenturbuluhbiardarirebungnya

Aerica pulak stress... sebab dia tengok meja lain semua dah dapat makanan...
dia punya mana? sian anak I lapor...…

* AUDIOLOGY @ hearing assessment 2 *

slm rindu...

alhamdulillah kami semua sehat...
trima kasih yer kerana masih sudi menjenguk kami... & sudi tinggalkan komen pemberi semangat yg eb x terbalas2 lg sbb broadband yg amatlah slownyer ini... aduyai...
insyaallah, mungkin akhir bln 6 nanti eb akan bersalin...
tlg doakan yer semoga eb dpt bersalin normal & semuanyer berjln lancar
(syukur semua dr & pakar dh janji nk tlg utk ringankan bebanan pada jntg eb nanti... insyaallah)
my naughty aerish kim slm muahhh2... (",)

eb pernah janji kan nk post n3 psl audiology 2nd test yg penting utk baby yg pernah kena jaundice... so check this out... ;p

1st, TQ dr & nurse bhgn audiology hospital putrajaya atas kebenaran utk mengambil gmbr & publishkn info psl audiology test nih utk kebaikan kwn2 kami... kerjasama yg diberikan sgt2 dihargai... TQ again

eb difahamkan, semua baby yg pernah kena jaundice (esp bacaan >250) mmg sgt2 disarankan utk buat test nih sbb ader risiko baby tuh ader mslh utk mendengar bunyi yg rendah @ …

Cameron Highland 2017 @ Kea Garden Guesthouse

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

mesti ramai yang dah pernah stay kat sini kan...
I tak pernah... I singgah pun sebab adik-adik stay kat situ...
kiranya betul la apa yang I teka... tempat yang I pernah parking dulu kat bawah tuh...
masa tuh tengah construction, guesthouse ni rupanya ye? canteknya sekarang...



bagi kaki selfie/we-fie... tempat nih memang best la untuk bergambor...
cantek kan?



sakan anak-anak I berlari macam nak dok situ je gayanya...
#proudparentmoment #jangannakberangan




sambil adik-adik I gi check-out...
I cuci mata la dulu... apa lagi nak buat kan.... #prouddaddy



 nih kenapa?
Razyn nih I pelik sikit... dia sorang je anak I yang tak mo kat I...
sebab I kuat nyakat kot? tapi sekarang dah berani datang dekat #geramjehakutengok



 berani lambai-lambai I ajak ikut dia...




& posing kat camera I... #ciumkang
anyhu, tempat nih memang cantek la kan... macam taman bunga...
buah strawberry pun elok je tergantung atas kepala kita-sebagai bumbung...


anak-anak yang lain hepi j…