Skip to main content

New Zealand : Mount Eden-Auckland

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
Hi olzs...

so what we have in Mount Eden?

Mount Eden is Auckland’s highest point.
but it’s more than just a viewpoint.
it is the sacred Maori peak of Maungawhau
where we can enjoy spectacular views of the city,
Waitematฤ harbor, and Rangitoto Island.... ehsan Mr Google...



teruja gila I masa nih...
bukan apa, I dok pikir apa yang akan I jumpa kat atas tuh...
Al-maklumlah ini 1st time I gi kawasan gunung berapi....
mestilah terujakan... faham dok?



& all I see is green
sangat cantek chu olsz... luas


...tiada yang boleh lawan ciptaan yang Maha Esa....



syiok je berjimba-jimba kat situ...
walaupun cuaca agak terik, tapi terik yang tak panas...
cuma mataku sepet menahan sinaran mentari


sesuatu yang menarik perhatian I...
nampak sepi je... tapi tetap unik


okeh... ye... Linda German memang gitu...
tak kisah la dia nak photobomb I pun... janji dia bahagia kan...
cuma gambar nih agak buat I konpius...
cemana I boleh nampak kecik dok sebelah dia nih.... magik sangat...


superb weh....
amazing view.....


kami semua terpaku je...


rasa macam nak tido je kat situ...
caption: I is menunggu sunset...


I rindu anak-anak... hu-hu-hu


ye... dialah lagi...


๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…
mesti I nih sangat best untuk di-photobomb kan... betoi tak?


yang paling best, I dapat kawan baru...
sepanjang I kat situ, dia asyik senyum je kat I...
so I ajak la posing sekali... sporting...


 ♥ Memoirs ♥ 

 till then..... 
 * hugs *

Popular posts from this blog

Cameron Highland 2017 @ Avant Chocolate

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
warning!!!
entry nih banyak gambor ye u ols... ;p
okeh... dah 2 kali I naik CH tak sempat nak masuk Avant Chocolate nih...
bayangkan je la... beria-ria I naik nak ke sini tapi bila bila sampai je tutup...
sekali tuh renovate & lagi sekali tuh memang dah pukul 6 ptg... tak yah nak berangan sangat la kan...
tuh yang kali nih I plan nak tido kat atas je... otw nak turun Ipoh mesti sempat singgah...
senang... & alhamdulillah plan I berjaya.... sukaaaaaaaaaaa.... silalah layan gambor ye...

v


my dream come true....
ek eleh ini je ke? poyo gila kan.... poyo yo yo...
I nak makan eskrem je kat sini... #sukahatiilahkan #minatmasingmasing


tapi Aerish yang dah mula berjinak-jinak dengan photo nih dah hijack eskrem I dulu
bagus kak... teruskan... mama suka tapi eskrem tuh dah nak cair... cepat sikit eh... hu-hu #melenturbuluhbiardarirebungnya

Aerica pulak stress... sebab dia tengok meja lain semua dah dapat makanan...
dia punya mana? sian anak I lapor...…

New Zealand: Jom Try Petik Epal @ Auckland

Assalamualaikum & Salam Ukhwah
Hi olzs...


last plan kami petik epal sebelum ke Airport...
nak masuk ke ladang epal nih tak perlu bayar ye...
tapi mintaklah izin dari ownernya dulu... ini rumah owner ladang...
bukan apa... kalau tak mintak izin, kita tak tau buah tuh boleh makan ke tak...
kot ownernya spray racun ke apa... tak pasal-pasal je...
lagipun dah minta izin-dijamin halal, betul x?
siap boleh petik & makan lagi...


chakkk.... ownernya baik & sporting...
TQ bagi kami izin untuk petik & makan lagi tuh... FOC
Alhamdulillah rezeki...



canteknya...


memang geram lah tak leh tahan nak petik...
nikmat betul rasa...


buah yang dimakan burung... rezeki burung


tengok la tuh... seronok gila
semua pokok nak tengok




muka tak de perasaan...
bhahahahah


bukan selalu kan...
so bergambar la puas-puas...
tak cukup yang merah....

yang hijau pun ada...
cuma masa nih dah end autumn...

so banyaklah buah yang gugur...
sayangnya...

apapun... hepiiiiiiii sangat.... antara kenangan terindah …

Sanah Helwah Aerica

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

 Semoga ALLAH memanjangkan umurmu,
menarik pergi segala masalahmu,
memudahkan segala urusanmu,
dan melimpahkan maghfirahnya yang terluas buatmu,  Amin ya Rabbal ‘Alamin…

♥ Memoirs ♥ till then.....
* hugs *