Skip to main content

Perth: Whistler's Chocolate Company Swan Valley

Assalamualaikum & Salam Ukhwah
Hi olzs...

Whistler's Chocolate Company Swan Valley
jom tengok apa yang Whitlers promote ya; credit to Destination Perth.

Whistler's Chocolate Co is the oldest family owned confectionery company in the Swan Valley, Western Australia. Comprising of a chocolate showroom, cocoa lounge, café and a large outdoor area, Whistler's has something for everyone.

Rocky road, chocolate coated licorice, coconut rough, handmade honey comb and a large range of handmade brittles are some of the many chocolates in our traditional range. We also have modern favourites like chocolate pretzels, chocolate caramel popcorn and chocolate freckles, a great range of dark chocolates, icecream, macarons, hand made fudge and a lovely selection of gifts from many West Australian designers.

Our café, is a place for the entire family. We have many different hot chocolates, great coffee, a wide selection of food to choose from and a kid’s menu and large play area. With our expansive showroom, great café and friendly customer service team Whistler's is definitely a go to destination when next in the Swan Valley.

---

Whistler's Chocolate nih best untuk peminat coklat...
ini terbukti masa kami di sana tengok kawan-kawan borong sakan...
kami je yang rasa sikit & pusing-pusing cuci mata je....

jom tengok apa yang ada

ramai yang tahu kat situ kita boleh rasa coklat free kan...
so boleh la rasa ikut suka nak berapa kali pun....

rasanya manis macam coklat... 😃

so, Ez amek gambar & rasa satu...
pastuh bagi kat Shah untuk tolong abeskan...
sebab personally, kami prefer Whittaker's Chocolate... 

Apa yang best? kat sini banyak pilihan coklat yang ada...
so untuk peminat coklat tuh memang heven untuk borong sakan.... 

untuk yang tak memborong,
memang syiok la kami cuci mata sambil menunggu...

v

v

v

sebab dalam tuh interiornya cantek...
I lioke... 

macam tak caya je arituh I balik melenggang...
sambil fefeling catwalk.... bhahahaha

& yang ez paling suka, ada banyak pokok anggur keliling factory...
since masa tu musim bunga, maka pokoknya pun baru berbunga la jugak....
cantek-hijauuuuuu gitu....

♥ Memoirs ♥ 

till then..... 
* hugs *

Comments

Popular posts from this blog

Cameron Highland 2017 @ Avant Chocolate

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
warning!!!
entry nih banyak gambor ye u ols... ;p
okeh... dah 2 kali I naik CH tak sempat nak masuk Avant Chocolate nih...
bayangkan je la... beria-ria I naik nak ke sini tapi bila bila sampai je tutup...
sekali tuh renovate & lagi sekali tuh memang dah pukul 6 ptg... tak yah nak berangan sangat la kan...
tuh yang kali nih I plan nak tido kat atas je... otw nak turun Ipoh mesti sempat singgah...
senang... & alhamdulillah plan I berjaya.... sukaaaaaaaaaaa.... silalah layan gambor ye...

v


my dream come true....
ek eleh ini je ke? poyo gila kan.... poyo yo yo...
I nak makan eskrem je kat sini... #sukahatiilahkan #minatmasingmasing


tapi Aerish yang dah mula berjinak-jinak dengan photo nih dah hijack eskrem I dulu
bagus kak... teruskan... mama suka tapi eskrem tuh dah nak cair... cepat sikit eh... hu-hu #melenturbuluhbiardarirebungnya

Aerica pulak stress... sebab dia tengok meja lain semua dah dapat makanan...
dia punya mana? sian anak I lapor...…

New Zealand: Jom Try Petik Epal @ Auckland

Assalamualaikum & Salam Ukhwah
Hi olzs...


last plan kami petik epal sebelum ke Airport...
nak masuk ke ladang epal nih tak perlu bayar ye...
tapi mintaklah izin dari ownernya dulu... ini rumah owner ladang...
bukan apa... kalau tak mintak izin, kita tak tau buah tuh boleh makan ke tak...
kot ownernya spray racun ke apa... tak pasal-pasal je...
lagipun dah minta izin-dijamin halal, betul x?
siap boleh petik & makan lagi...


chakkk.... ownernya baik & sporting...
TQ bagi kami izin untuk petik & makan lagi tuh... FOC
Alhamdulillah rezeki...



canteknya...


memang geram lah tak leh tahan nak petik...
nikmat betul rasa...


buah yang dimakan burung... rezeki burung


tengok la tuh... seronok gila
semua pokok nak tengok




muka tak de perasaan...
bhahahahah


bukan selalu kan...
so bergambar la puas-puas...
tak cukup yang merah....

yang hijau pun ada...
cuma masa nih dah end autumn...

so banyaklah buah yang gugur...
sayangnya...

apapun... hepiiiiiiii sangat.... antara kenangan terindah …

Sanah Helwah Aerica

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

 Semoga ALLAH memanjangkan umurmu,
menarik pergi segala masalahmu,
memudahkan segala urusanmu,
dan melimpahkan maghfirahnya yang terluas buatmu,  Amin ya Rabbal ‘Alamin…

♥ Memoirs ♥ till then.....
* hugs *