Skip to main content

Korea @ Myeongdong Street

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

Annyeongg ! 

Hi olzs... 

Apa yang Best?

selain boutique cosmetic yang banyak kalau larat nak masuk setiap satunya...
kat sini macam-macam ado sebab kat luarnya tuh berkonsepkan-Uptown...
seronok la nak cuci mata sampai merasa makanan Korea
yang selalu kita tengaok derang makan tepi-tepi jalan tuh kan...
tapi jangan la main bedal sembrono je...
perati dulu baru beli....  lepas tuh yakin & enjoy your food... sedap weh...

mama derang tengah usha krim muka.
Al-maklum, I memang suka krim buatan Korea nih...
serasi dengan kulit I yang sangatlah sensitifnya..
harapan besar kat situ dapat lebih murah dari Malaysia...
walaupun tak murah sangat tapi oklah... affordable...

derang nih nak mintak lotion...
lotion chu olsz.... senyum je I dengar requestnya tuh
apa yang penting, I sangat happy sebab dapat apa yang I nak...
sekalipun tak pernah terfikir nak masuk dalam bajet.... gitew... 😂

jom la jenjalan ya...
Myeongdong Street nih bukak 6 petang sampai pagi...
memang konsepnya untuk makan panas-panas time sejuk la kot...

teka kenapa Aerish senyum?
sebab ramai gila Korean dok cakap Melayu...
sampai rasa kat Malaysia pulak... cemana tu?

kami try bahulu nih... boleh tahan...

nih I tak beli tapi seronok tengok cara dia masak...
skill tuh weh... nampak senang je Bro nih buat....
kalau I confirm terkial-kial

tadaaaaaaaaaaa
Lobster... kat mana-mana pun Shah mesti carik nih...
lama dia dok perati sebelum beli...
sanggup tunggu lama depan gerai jual lobster tuh... 
macam tak sejuk je kekdahnya kan

nampak tak? muka bahagia dapat Lobster

oklah kita share-share ye...

ini orang lain...
memang favorite dia tuh...

dah-dah jom balik....
kami beli stokin & mask je...
banyak cuci mata kat sini... ramai gila orang

baby tak sabar nak tido dalam train ke apa tu?

macam-macam style dah...
semua letih

balik tuh kami jenjalan lagi cuci mata kat Insa-dong

sambil request lagu...
sedap suara dia ye... ada dalam ig ez

kat sini kawan-kawan I nak shopping souvenir...
boleh tahan murah harganya...

tapi I pulak nak layan mata...
Aerish je sempat shopping souvenir untuk kawan-kawan dia...
duit pecah tabung....

I lepak sambil makan... sejuk-sejuk nih asyik lapor je...
malam tuh baru nak keluar balik plannya... 
so jadilah ada stroberi buat lapik perut...

malam tuh kami keluar balik cari makan...
McD nih kenapa colornya purple ya? sapa tau?

bila lalu kat belakang-belakang kedai sambil tersesat
kami jumpa kedai seafood nih...
seronok jugak layan kekerangan yang hidup...
tapi non-halal tempatnya...

tadaaaaaaaaa... kami dinner di Little India...
boleh tahan sedap

dalam nih ada coke ya...
cantik betul bekas soda...

since I kenyang... I layan mata lagi kat situ...

Aerish la happy.... 
nampak seronok betul dia kat situ

ok dah... jom balik...

 ♥ Memoirs ♥ 

 till then..... 
 * hugs *

Comments

Popular posts from this blog

Cameron Highland 2017 @ Avant Chocolate

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
warning!!!
entry nih banyak gambor ye u ols... ;p
okeh... dah 2 kali I naik CH tak sempat nak masuk Avant Chocolate nih...
bayangkan je la... beria-ria I naik nak ke sini tapi bila bila sampai je tutup...
sekali tuh renovate & lagi sekali tuh memang dah pukul 6 ptg... tak yah nak berangan sangat la kan...
tuh yang kali nih I plan nak tido kat atas je... otw nak turun Ipoh mesti sempat singgah...
senang... & alhamdulillah plan I berjaya.... sukaaaaaaaaaaa.... silalah layan gambor ye...

v


my dream come true....
ek eleh ini je ke? poyo gila kan.... poyo yo yo...
I nak makan eskrem je kat sini... #sukahatiilahkan #minatmasingmasing


tapi Aerish yang dah mula berjinak-jinak dengan photo nih dah hijack eskrem I dulu
bagus kak... teruskan... mama suka tapi eskrem tuh dah nak cair... cepat sikit eh... hu-hu #melenturbuluhbiardarirebungnya

Aerica pulak stress... sebab dia tengok meja lain semua dah dapat makanan...
dia punya mana? sian anak I lapor...…

New Zealand: Jom Try Petik Epal @ Auckland

Assalamualaikum & Salam Ukhwah
Hi olzs...


last plan kami petik epal sebelum ke Airport...
nak masuk ke ladang epal nih tak perlu bayar ye...
tapi mintaklah izin dari ownernya dulu... ini rumah owner ladang...
bukan apa... kalau tak mintak izin, kita tak tau buah tuh boleh makan ke tak...
kot ownernya spray racun ke apa... tak pasal-pasal je...
lagipun dah minta izin-dijamin halal, betul x?
siap boleh petik & makan lagi...


chakkk.... ownernya baik & sporting...
TQ bagi kami izin untuk petik & makan lagi tuh... FOC
Alhamdulillah rezeki...



canteknya...


memang geram lah tak leh tahan nak petik...
nikmat betul rasa...


buah yang dimakan burung... rezeki burung


tengok la tuh... seronok gila
semua pokok nak tengok




muka tak de perasaan...
bhahahahah


bukan selalu kan...
so bergambar la puas-puas...
tak cukup yang merah....

yang hijau pun ada...
cuma masa nih dah end autumn...

so banyaklah buah yang gugur...
sayangnya...

apapun... hepiiiiiiii sangat.... antara kenangan terindah …

Sanah Helwah Aerica

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

 Semoga ALLAH memanjangkan umurmu,
menarik pergi segala masalahmu,
memudahkan segala urusanmu,
dan melimpahkan maghfirahnya yang terluas buatmu,  Amin ya Rabbal ‘Alamin…

♥ Memoirs ♥ till then.....
* hugs *