Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2014

epi besday SISTA

Assalamualaikum  Salam Ukhwah... 

Smoga cepat dapat kerja baru ya DEQ... tanam anggur x berbuah epal lagi nih... he3
 till then..... 
 * hugs * 
 :: Aerish, Aed & Aerica's coin box ::

Hi-5

Assalamualaikum  Salam Ukhwah... 
Alhamdulillah, walopun princess demam on her birthday... celebration tetap on kan? walopn x dapat nak jenjalan jauh bercuti cam selalu... janji princess hepi...
layanzzzzzzz...

da birthday cake... walopun kami x sempat nak tempah cake bentuk Barbie as princess requested... inilah rezeki Aerish tahun nih... tahun depan insyaallah...  kita carik yang bentuk barbie ya sayang (",)

lets blow the candles... si Aerish bukak hadiah dolo baru nak tiup kek boley? ;p
bila eB tanya Aerish nak celebrate kat mana... dia pilih KFC.. "KFC - idamanku selalu...." berkali2 jugak la kami tanya... nak confirmkan betul atau x venue yang princess pilih... tapi mmg confirm la... princess nak celebrate kat KFC... dah lama x gi makan2 kat KFC... rasa cam the good old days kan? 

so makan time... x jauh pun, kami gi Aeon Bukit Tinggi jerk...

Aed... bukan makan sangat... mata x leh nak tumpu kat tempat laen dah... hu3

Aerica... memang terbaek la... pandai makan..…

outing @ Bukit Tinggi

Assalamualaikum  Salam Ukhwah... 
walaupun dah x tau nak bawak anak2 outing kemana bila tiba hujung minggu, tapi kena jugak la bawak keluar kan? anak2 pulak bising nak keluar...
yelah...  hari minggu jerk pun dorang leh outing... dah penat skolah la katakan... konon... ;p si Aerica pulak memang x mo dok umah ari minggu... cam tau2 jerk ari tuh cuti... kalo x kluar mula2lah dia mragam...
sebok nak amek kunci nak bukak pintu... hu3
so, kita ke Bukit Tinggi jerk la ya...  alang2 gi raikan eniverseri mama & babah dorang yang ke-7 layanzzzzz...

Aerish x leh tengok  sand coloring... mesti dia nak buat... tekun pulak tuh... tapi Aerish nih teliti sangat orangnya...
satu-satu dia color...

Aerica x kesah... wat apa pun x per... janji leh jimba2... cheeky jerk rupanya kan? ;p

pas satu-satu lagi dia panjat... kita yang tengok memang asyik urut dada...

tengok ar tuh... cam boboi... memang geng abang Aed la sorang nih...

bila eB datang nak amek gambor Aerica trus senyum... cheese.... maklom.…

Raikan 7 tahun

Assalamualaikum  Salam Ukhwah...

7 tahun sudah...
Alhamdulillah... kami dapat raikannya bersama 3 permata hati...
kami celebrate hari kerja so mmg x dapat la adik2 eB nk join skali...
sori adik2... next time ya... (",)

layanzzzzz...

port pilihan kali nih... (read: kat sini x der la dapat tengok dorang masak-masak cam kat Penang tuh Nureen... hu3)

so, dak kecik nih yang order... kecil2 cili padi nih... jangan x tahu...

tengok ar tuh, dia yang pilihkan menu untuk Aunt Fafa... Aunt Fafa puan layankan jerk la... he3 (read: Fafa x boleh nak order sebab nanti Aerica ngamok... ;p)

Aed skarang nih masih cheeky... tapi sangat2 manja ngan babah dia... tengok ar tuh... (read: Aed kena kepit ngan babah sbenornya sebab x mo bagi dia turun & lari...  x leh kasik chance si Randy nih)

yang si Princess Aerish nih pulak kat mana2 pun sebok nak menari... hmmmmm... suka kakak la...

taraaaaaaaaaaaaaaaaaa... i lioke... nih jerk la yang ada Nureen...  x trill sangat kan? tapi tetap best la...  su…

Many Happy Returns of The Day

Assalamualaikum Salam Ukhwah... 

 till then..... 
 * hugs * 
 :: Aerish, Aed & Aerica's coin box ::

Universal Studio Singapore @ Hollywood Zone

Assalamualaikum Salam Ukhwah...   dah berubah tahun pun crita x abes lagi... lahai... x per la kan... nih last pon...
layanzzzzzzzzzz...

so nilah zone yang paling eB nk pegi tapi x sempat nak masuk... sebab dah pukul 630 petang... anak2 semua dah letih... (photo credit to Eman)

nilah gambor yang sempat Eman snap... eB x sempat dah... sebok nak tengok benda laen... hu3

unik kretanya kan?

so Eman la yang lucky dapat bergambar ngan jejaka fofular dunia nih... tapi emmmmmm.... mmg rendah yer Charlie Chaplin nih?

sambil lari kejar anak-anak yang sebok nak tengok Sesame Street perform, eB tembak gambar kedai jerk sambil berlari... teror x mak?

nak masuk... tapi.... (read: len kali la nampaknya...)

tgk ar tuh.... besttttttttttttt.... colorful... walopn Aeriah & Aerica x kenal character2 tuh sumer tapi dorang tetap suka... (read: mama dorang yang sangat2 suka sebenarnya dapat tengok live.. ;p)

happy

so kenangan sbelom balik... my fav: ELMO & kembar adeq haku (if you know what I mean)…

I'm 5

Assalamualaikum  Salam Ukhwah...

You are a naughty baby 5 year old.
But all that is forgotten because you are just too cute...
and have brought much joy in the lives of everyone around you.
May Live long Happy Birthday!
 till then..... 
 * hugs *
 :: Aerish, Aed & Aerica's coin box ::