Skip to main content

Posts

Singapore : Spectra - Light & water Show, Marina Bay Sands

Assalamualaikum & Salam Ukhwah Hi olzs... 
semangat kami nak gi tengok air pancut berirama nih....
dia punya tahap teruja tuh tak yah cakap la....
memang lebih excited dari anak-anak I yang tak tau apa yang dorang bakal tengok malam tu...
dulu masa muda remaja I pernah tengok kat The Mines kan...
lepas The Mines tuh tutup tak dapat dah tengok yang meriah cenggitu...

kami sampai lewat sikit, so 1st show dah abes...
no hal, tunggu je 2nd show...
sambil-sambil cuci mata...

canteknya waktu malam di sini ya....

Aed yang laju tuh pun ceria sangat masa tuh...
macam tak penat je rupanya...

ramai jugak yang dah awal-awal cop tempat nak tengok show...

kami pilih yang kat tingkat atas...

best la cuci mata tengok view...
superb weh...

sampai terpaku anak-anak I...

sambil-sambil tanya kita tunggu apa...
surpriseeeeeeeeeeeeeee.... tak de keje.... ahaks 😈😛

so jom tengok...

v




Recent posts

Singapore : Kampong Glam

Assalamualaikum & Salam Ukhwah Hi olzs... 
Busi yakmat...
tak sempat nak update...
maaf la ye... cerita dah basi... ha-ha-ha

kami ke Sultan Mosque dulu...
cantik masjidnya... lebih cantik sebab dah malam kan...
ada banyak lampu...

sempat jugak la I tembak sekeping dua untuk kenangan...

sekeping gambar memberi 1001 makna
if u get what I mean...

lepas solat kita makan dulu....
yeay.....

ramainya orang kat sini....
memang aci jalan berselisih bahu

suasananya cantik kan?
rasa macam kat Istanbul pulak

sangat meriah...

....sampai hujung kami jalan, tapi tak dapat seat...
lahai.... sian tengok masih ramai yang berdiri & tunggu seat...

ramai kan?

so kami tunggu la sementara Shah pusing lagi...
anak-anak dah start meragam sebab dah lapar...
😢

bila dah dapat seat macam-macam lah yang kami order...
sedapnya yak mat... tapi I snap yang I makan & I rasa yang paling sedap masa tu je....
#hepitummyhepime
Alhamdulillah syukur...
 ♥ Memoirs ♥ 
 till then.....   * hugs *

Singapore : Palawan Beach

Assalamualaikum & Salam Ukhwah  Hi olzs... 
As you know it, Sentosa is an island resort off Singapore’s southern coast,
On the south coast, Palawan Beach has a suspension bridge to a small offshore island.
we ourselves never aware about the beach...
thus, we are so excited when we hear about it.... haruslahkan.....

....drop off the station and just take our sweet walk.....
beautiful scenery...

...we also found old abandoned cannons...
can someone tell us about this cannon?

...the cannon seems lonely...
as if inviting us to mingle with her...

hi there.....

....this is one of the family-friendly beaches around....
the beach are nearly spotless... clean & simple...

let's let the picture speak for themselves...

v

v

v

even-though we haven't get the chance to be on the iconic suspension bridge,
since already dark-late evening.... & a bit cloudy...
but we are excited because my kids love beaches so much
until Aedrean plan to plunge into the sea.... OMG!!!