Skip to main content

Posts

New Zealand : Mount Eden-Auckland

Assalamualaikum & Salam Ukhwah  Hi olzs...

so what we have in Mount Eden?

Mount Eden is Auckland’s highest point.
but it’s more than just a viewpoint.
it is the sacred Maori peak of Maungawhau
where we can enjoy spectacular views of the city,
Waitematā harbor, and Rangitoto Island.... ehsan Mr Google...


teruja gila I masa nih...
bukan apa, I dok pikir apa yang akan I jumpa kat atas tuh...
Al-maklumlah ini 1st time I gi kawasan gunung berapi....
mestilah terujakan... faham dok?



& all I see is green
sangat cantek chu olsz... luas


...tiada yang boleh lawan ciptaan yang Maha Esa....


syiok je berjimba-jimba kat situ...
walaupun cuaca agak terik, tapi terik yang tak panas...
cuma mataku sepet menahan sinaran mentari


sesuatu yang menarik perhatian I...
nampak sepi je... tapi tetap unik

okeh... ye... Linda German memang gitu...
tak kisah la dia nak photobomb I pun... janji dia bahagia kan...
cuma gambar nih agak buat I konpius...
cemana I boleh nampak kecik dok sebelah dia nih.... ma…
Recent posts

New Zealand : Auckland War Memorial Museum

Assalamualaikum & Salam Ukhwah  Hi olzs...
I memang suka museum....
tapi masa ke museum nih, masa dah agak lewat...
walaupun nampak terang, dah lewat petang jugak masa tuh....
ikut plan, ada tempat lain lagi yang kami nak pegi lepas tu...
kiranya tak fefeling la nak terkejar-kejar pusing museum kan...
so I pusing kat luar je... lain kali ada rezeki I masuk...
macam nak repeat je bunyiknya tuh he-he... InsyaAllah....


cantek museum nih... sekali tengok macam Town Hall Ipoh

nampak tak apa yang tertulis di atas tuh?

impress tak? tutup on Christmas je ye... so raya kita leh la pegi.. 💓

Nau mai Haere mai

I love this pic

nih masa kat dalam.... sempat jugak la I cuci mata

info counter...

kat luar - depan museum, ada pulak tugu macam nih... memang tak lari la dari imej di kepala I nih... 

pemandangan dia... superb...

posing sakan la I kat depan museum tuh...

siap golek ala-ala Hindustan lagi... 😘

sambil merenung jauh... How I wish my kids were there too

Oh ya... please meet my Auckland&…

New Zealand : Mission Bay-Auckland

Assalamualaikum & Salam Ukhwah
Hi olzs... 

kami plan nak berkelah di tepi pantai nih...
tu yang awal pagi kami dah masak bekal untuk lunch arituh,
baru la fefeling kan...
kena pemandangan kat situ cantik pulak...
walaupun agak terik tapi tak panas pun...


masa kawan-kawan semua sebok tolong menolong angkat bekal kami turun dari kereta,
ez tolong amekkan gambor dorang... ye, I memang suka fefeling photographer...
tak sedor battery spare tinggal kat dalam trolley beg... redha je battery kong pastuh...


semangat kan...


ada je yang nak enterprem tuh benornya...
cer teka sapa? ekekeke


so ez teruskan hobby sesambil kawan-kawan settlekan menghidang...
semua dah settle amek makanan kang baru ez join...
kena pulak pemandangannya sangat cantik masa tuh... layannnn...


Subhanallah....


masa tengah layan perasaan nih ez dengar kawan menjerit....
ah sudah... awat?


ye... surprise....
nasi tertinggal... duyai....


takpelah... kita kenduri buah je dulu ye...


kami terus kemas balik makan kat rumah je.…