Skip to main content

Posts

New Zealand: Jom Petik Epal @ Auckland

Assalamualaikum & Salam Ukhwah
Hi olzs...


last plan kami petik epal sebelum ke Airport...
nak masuk ke ladang epal nih tak perlu bayar ye...
tapi mintaklah izin dari ownernya dulu... ini rumah owner ladang...
bukan apa... kalau tak mintak izin, kita tak tau buah tuh boleh makan ke tak...
kot ownernya spray racun ke apa... tak pasal-pasal je...
lagipun dah minta izin-dijamin halal, betul x?
siap boleh petik & makan lagi...


chakkk.... ownernya baik & sporting...
TQ bagi kami izin untuk petik & makan lagi tuh... FOC
Alhamdulillah rezeki...



canteknya...


memang geram lah tak leh tahan nak petik...
nikmat betul rasa...


rupanya ada buah yang burung di atas pokok jugak ya...
rezeki burung agaknya tuh


tengok la tuh... seronok gila
semua pokok nak tengok





bukan selalu kan...
so bergambar la puas-puas...
tak cukup yang merah....

yang hijau pun ada...
cuma masa nih dah end autumn...

so banyaklah buah yang gugur...
sayangnya...

apapun... hepiiiiiiii sangat.... antara kenangan terin…
Recent posts

New Zealand: last day @ Auckland

Assalamualaikum & Salam Ukhwah  Hi olzs...

on the last nite, back from Taupo...
kami tido di Auckland balik tapi rumah yang lain...
rumah nih lebih besar & lebih mewah... kami sampai lewat malam...
so pusing 2-3 kali jugak la nak cari rumah tuh... sebab berbanding rumah yang lainnya,
rumah nih masuk ke dalam sikit... macam dia sorang je dok ke dalam sikit tuh...

malam tuh I tak berapa rasa nak makan,
so masa kawan-kawan lepak makan semua I terus makan ubat & masuk tido...
pagi tuh baru I bangun round-round tengok rumah...
seriously sangat cantek... kalau mama ada sama nih kompom la dia akan jatuh cinta...
beranda nih di sebelah bilik I je...
pagi tuh hujan renyai-renyai... sejuk hingga ke tulang je rasa
tapi gigih jugak la I keluar amek gambar....


kat tepi tuh ada pokok Magnolia Coco... betul tak namanya?
wangi sangat baunya... tangan kecik tuh tangan Linda German...
sama je besar dengan tangan si Aerish... cute benor...
ada orang tuh macam nak petik je ropanya... I tak b…

New Zealand: Taupo

Assalamualaikum & Salam Ukhwah Hi olzs...

Shopping time....
untuk kaki shopping memang heven la di sini....
masa kami jenjalan tuh terserempak ramai orang kita yang shopping sekali...
mungkin sebab kat sini selain shopping, pemandangannya sangat cantek
& sesuai berhenti untuk solat...
setiap kali lepas bayar, I mohon izin untuk ambil gambar...
cute & sporting je semua kan...
lepas shopping, kita jenjalan cuci mata sementara tunggu kawan-kawan lain...


dah nak kemana pulak tuh yong?

ice-cream everyone?

ye ye je tuh... tunggu bas la sangat... 😜


e-eh? dah pindah tempat tunggu?... ha-ha

anyhu, memang cantek kan?
I love maple leaves

kalau jumpa mesti nak pegang... esp Red is just my color

sebelum balik, kami singgah untuk bergambar lagi...
walaupun dah mula gelap...

lovely...
haruslah nak bergambar kan...

sampai tak leh nak move on..... cemano?
 ♥ Memoirs ♥ 
till then.....   * hugs *