Skip to main content

Posts

Pengalaman masuk dusun buah

Assalamualaikum & Salam Ukhwah Hi olzs...

Kedah.. yay.... jom kita masuk dusun buah....
Alhamdulillah rezeki bff kami jemput bercuti dalam dusun....

Heaven on Earth

semua main petik masuk mulut....
Aerica hantu rambutan.... kalau boleh berkampung bawah pokok tuh... konfom dia nak.... terlagi-lagi dia gi petik.... fresh kan...
macam-macam buah ado.... rambutan, manggis, langsat, rambai & opkos la raja buah-durian....
x tau la bila last kami jumpa.... dok nak jumpa tak jadi.... masing-masing sebok ngalah menteri...  bhahaha... akhirnya rezeki tahun 2019 baru dapat jumpa balik
petang tuh kami ronda-ronda... pi makan laksa tepi bendang....
dah la sedap... view pulak cantik.... asyikkkk bangat nih
green is everywhere.... pokok beras anak-anak I kata.... pon boleyyyyy
---
plannya the nest day nak gi kutip durian.... yay.... tapi awal bagi la....
nampak x? my 1st hasil kutipan.... banyaknya lahai.... memang murah rezeki tuan tanah...
look at my mom... macam tak nak balik je tu
ini pa…
Recent posts

Makan Icecream kat Sogo @ Central i-City

Assalamualaikum & Salam Ukhwah Hi olzs...

al-kesahnya kami dah lama tak ke i-city...
teringan nak gi SOGO.... terkenang zaman remaja ka konon....
sekali masa lalu kat depan Molten Chocolate Cafe, bau dia perghhhhh

apalagi kan.... Jom la masuk.....
memang mabeles la... baru 3 pinggan pun semua dah tak larat nak habeskan... rasa coklat dia pekat....
----
apa yang best kat Central i-City tu?
best sebab cantik.... I liokeeee
nampak tak? menarik kan?
anak-anak pun suka
sebab macam-macam ado... heven jugak pada yang suka makanan Thai....

Genting Highland 2019

Assalamualaikum & Salam Ukhwah Hi olzs... 
kami memang suka genting...
sebab? sejuk. he-he...
itu jawapan I le. jawapan adik-adik mesti s.h.o.p.p.i.n.g

selalunya bila nak naik atas tuh mesti kami singgah di Cradle Rock...
tak tahu kenapa. jangan la tanya... pelik pun ada kan....

macam tak sabar je tu?
hala hala kiut
nampak tak? dulu masa kecik-kecik selalu lukis gunung warna biru cikgu ajar gitu... sekarang baru perasan memang dari jauh nampak biru ye...
yeah.... baru balik Seoul la katakan... pulun abeskan stok susu pisang
tempat sejuk + susu pisang = Asyikkkk
next?
ini pestime kami singgah.... I la yang ajak... sebab nampak menarik jom cuci mata je la ye... kot-kot berminat nak pi