Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2016

Galeri Rumah Terbalik Teluk Bahang

Assalamualaikum & Salam Ukhwah okeh... asal plannya kami nak ke Toys Museum...  sebab dapat pamphlet masa kat Penang Hill tuh... charge = seorang RM18... tapi ntah la dimana silapnya,  bila kami sampai je ke Teluk Bahang,  kami diminta RM28 seorang dengan alasan RM18 itu adalah untuk ahli grup yang lebih 20 orang...
okeh... takpelah... macam tak berbaloi pulak rasanya kan...  kami ber-7 kiranya dah RM196... tarik napas kejap... so, masa nak keluar tuh, terus kami nampak Galeri nih,
masa kami datang tuh, hanya ruang di tingkat bawah sahaja yang dah siap... sebab belum siap sepenuhnya... kami masuk je... dapat harga diskaun pulak tuh...
terbaekkkk... janji anak-anak hepi kan...
Galeri Rumah Terbalik Teluk Bahang WARNING!!! di sini segalanya terbalik... 
v
Oma tuh dah terbalik pun sebok dengan henbeg dia jugak...
kulit ostrich la katakan... nyawa tuh... ;p

macam-macam gaya...
melayang, terbang, terlentang...

Aerish la yang paling rajin terapung...
macam-macam gaya ada

Aed pun dah p…

Rumah P.Ramlee

Assalamualaikum & Salam Ukhwah
Asalnya, kami tak de plan pun nak ke rumah kelahiran seniman agung P.Ramlee nih,
tapi masa on the way nak ke Teluk Bahang kami nampak signagenya....
automatik kami terus singgah... rasa rugi pulak kalau kita tak singgah untuk tengok kan....

Address :

Jalan P Ramlee, 10460 George Town, Pulau Pinang, Malaysia


fyi-masuk FREE ye


1st impression-suasana yang sangat tenang & aman...


masuk je pintu, kami terus nampak tabung nih...
Alhamdulillah, untuk kegunaan maintenance rumah.
Rumah pun nampak cantik elok terjaga..



susunan gambar yang diletakkan di ruang utama (tamu) rumah


IC arwah...



gambar arwah....

 since Aerish banyak bertanya...
so memang kena explain sikit la tentang seniman agung ini kat dia untuk bagi dia faham...



 ini pintu untuk masuk ke dapur...



kiranya semua alatan dapur yang pernah digunakan oleh keluarga seniman agung kita ini
masih dikekalkan & dijaga serta disimpan rapi.
kita boleh masuk sampai ruangan yang dibenarkan sahaja ye...

Jumpa Nureen & Family

Assalamualaikum & Salam Ukhwah
Alhamdulillah rezeki untuk jumpa family Nureen lagi... walaupun hanya sekejap... apakan daya, kami mengejar masa... TQ ye Nureen atas warm welcome & belanja kami lunch... Andai ada sebarang khilaf, mohon maaf dari kami semua....
so kami ke mana Nureen bawak tuh? mandi laut.... di Pantai Tanjung Asam
ps: anak-anak I seksi skit sebab I memang tak bawak baju mandi.. ;p
v
nampak manja Nureen dengan oma kan... (",)


ooppsssssssssssssss...

I gi cuci mata je rituh... sebab nak amek gambo anak-anak cencored la pulak...

layanzzzzz....

v

Subhanallah... cantiknya kan...

&
tadaaaaaaaaaaaaaaaaa

pelampung jala nih pun menarik I tengok... bayangkan...

---
last but not least,
tanda kenangan kami...
ntah bila la kami dapat jumpa lagi...
TQ Shah & Nureen tolong payung gambo2 nih ya... he3

jemputlah ke selatan pulak ye...

next-Rumah P.Ramlee
♥ Memoirs ♥
till then..... * hugs *