Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2017

A'Famosa Animal World Safari - part 1

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

Operation Hours: 9.00am–5.00pm (Daily)
Safari Wonderland + Set Lunch = RM 64 (adult) RM 51 (kids)
* Applicable to Malaysia Citizen with MyKad only
---
Bagi pencinta famili foto untuk koleksi peribadi...
yang memang rasa bergambar itu wajib-I ler tuh... bila masuk je pintu gerbang kat depan Safari, kita WAJIB posing dulu...
biarlah ada bom nak meletop ke, bunga api tengah pom pam pum ke...
jom bergambor... nak balik nanti kita gi amek je, senang kan...

ps: ini cerita yang dah terperap lebih setahun ;p
v

Our first stop


pada yang kuat geli geleman, jangan le masuk... sebab kat dalam tuh memang confirm geli geleman...

nampak? Aerish tengah geli-geleman... he2

Aerica jerk yang buat bodo... mamai kot... tak de perasaan...
& since I pun tak berapa nak minat dengan jenis-jenis ular nih, I tembak reptiles yang I minat tengok je tau... yang di mata I memang sangat cantik... LIZARDS : exotic-rare & beautiful creatures...

Iguana... cantikkan? warnanya ta…

Fun with Aerish

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
a mom-doter day...

me-love photography
her-love being a princess

together, we do
l-e-v-i-t-a-t-i-o-n
v

v

v


"galloping balloons"


"Mary Poppins"


"Gosh" ekekekeke


"flying without wings"

lioke it? we do... & we have fun.... ;p

---

and this is what I like most

v


"dreamy"

 ps: TQ MY@Myzest

♥ Memoirs ♥ 
 till then.....   * hugs *

Aerishadania

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

-n3 nih untuk kamoo-

8 tahun lalu, 4hb Januari-kakak lahir...
satu kenangan yang memang tak akan pernah mama lupa...

walaupun baru kehilangan seorang abah 4 bulan sebelum kakak lahir,
kehilangan pula seorang kawan baik pada hari mama melahirkan kakak,
mama sangat hepi dapat kamoo... puteri hati mama yang pertama...

lepas kamoo lahir, jaundice kamu sangat tinggi...
kamoo ditahan di NICU dengan pendedahan kepada 3 lampu sekaligus..
doktor inform andai jaundice kamoo tak turun, kamoo kena tukar darah...
hati mama nih tak tau lah macamana mama nak luahkan....
mama tak boleh bersama kamoo pulak tuh... doktor mintak mama balik berehat dirumah...
Alhamdulillah masa tuh mama berpantang di Putrajaya,
jadi mudah untuk mama berulang alik ke hospital untuk jumpa & bawak susu untuk kamoo.

Blog nih wujud pun sebab mama nak kongsi macamana mama membesarkan kamoo,
untuk kamoo baca & tahu esok... susah senang mama...
hepi-sedih-risau... semuanya

apa kata kam…

Happy Birthday Oma

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
Ya Allah..
Sempena ulang tahun kelahiran ibuku ini ya Allah,
Aku menadah tangan dan memohon kepada mu…
Panjangkanlah umur ibuku dalam kebajikan…
Agar aku dapat membalas segala jasanya yang tidak terhingga…
Kau kurniakanlah nikmat kesihatan kepadanya…
agar ibuku dapat meneruskan tanggungjawab sebagai ‘hamba’.

Ya Allah…
Kau berilah ibu kekuatan…
agar tabah mengharungi liku-liku kehidupan..
yang penuh dengan rintingan dan cabaran…

Ya Allah… yang maha penyayang..
Jadikanlah ibuku orang yang yang beriman..
Yang tunduk dan patuh kepada segala perintah-Mu..
Yang bersyukur atas segala nikmat-Mu..
Yang peduli dengan segala suruhan-Mu..
Kau ampuni segala dosa ibu…
Agar ibu tampil suci mengadap-Mu…

Ya Allah.. Yang Maha Besar
Jadikanlah aku anak yang soleh..
Yang tak jemu mendoakan ibu…
Pagi, petang dan setiap waktu..
Kau jadikanlah aku anak yang berguna…
Yang akan membalas segala jasanya….

Ya Allah… Ya Rahman.. Ya Rahim…
Kau pahatkan rasa cinta, sayang dan ri…

Kompleks Kolam Renang MBI, Ipoh

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
Info buat yang tak tahu (macam I yang 1st time sampai-teruja + jakun) & baru rasa nak pegi:
address: Kompleks Sukan MBI, Jalan Ghazali Jawi, Taman Kin Mee, 31400 Ipoh, Perak, Malaysia
operation hours: 9AM–12PM, 2–5PM, 6–9PM
tapi sekarang tutup ye... nak renovate untuk SUKMA... maybe 1 Mac 2018 baru akan beroperasi semula...
jom layan mata....









 tak perlu kata apa-apa... la la la la la anak-anak mesti suka punya lah....

kita pun suka sebab murah... he3
♥ Memoirs ♥ 
till then.....   * hugs *

Ulu Chepor

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
cerita lama-mood baru... tapi I tetap nak share... sebab dulu bila famili I nak gi mandi waterfall... inilah tempatnya... gigih arwah abah bawak kami anak-beranak berulang alik ke sana... dalam 2 trip macam tuh... bayangkan... bukan dekat ye... dalam 20 minit naik moto...  tapi itu adalah antara kenangan masa kecik yang I tak boleh nak lupa...

---
jom layanzzzzz mata...

Black & White mode... my fav

dah macam ikan duyong... ;p

ini pulak dugong... eh?.... Aed suka sangat la dapat air...

kecepum-kecepum.... siap show off kat satu uncle tuh dia boleh berenang.. uncle tuh pun rileks-layan je...... he3... padahal... kuis-kuis je pun... cute lah kamoo abang

ini lifeguard... yang kena jaga Princess Ariel yang takut air...
ntah apa-apa ntah

I pulak-pose tahan sabor.... Aerica takut sangat kat air tuh ntah napa la... hu3
ini apa plan kah? macam BIG PLAN je... Aerica je yang terus-terusan dok merengek sebab takut air...

 masa nih nampak macam dah ok... …