Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2017

Gaya Street Market

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

Gaya Market ni terletak di Jalan Gaya.... bukak setiap hari AHAD je ye bermula dari 6.30 pagi sehingga pukul 1 petang macam-macam ado.. memang boleh rambang mata di buatnya.  harga pun ok. I spend dalam sejam jer kat sini.  kalo dok lagi lama... kering weh.... hu-hu-hu
okeh-to keep things short and sweet, jom tengok apa yang ada...jangan riso ye... I tak amek gambor banyak pun....
keep things short le katakan....

-landmark- bila dah jumpa... confirm dah betul la tempatnya tu...

 signage nih pulak kat sebelah bangunan tuh je... kiranya bila nak masuk ke Gaya Street tuh kita akan nampak signage nih jugak la... kalau jugak mata kita tak terpaku kat show seniman jalanan yang boleh tahan suaranya...

---

....macam yang you all dah tengok kat blog-blog lain...
khas untuk peminat barangan seni, memang korang akan heven la kat sini...
macam-macam kita boleh buat koleksi....



yang burung hantu tuh confirm la I beli...
peminat burung hantu la katakan... ;p



FM pu…

Steamboat Bakar Sepanggar

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

Jom steamboat...
kat mana? sebelah Hotel Tang Dynasty Park Sepanggar je

RESTORAN STEAMBOAT BAKAR SEPANGGAR
B-0-1 & B-0-2 Tingkat Bawah, Lot 9
Blok B, Bandar Sepanggar Fasa 1
Jalan Sepanggar Bay, Manggatal
88450 Kota Kinabalu
Sabah, Malaysia
Telefon: 011 1055 5235

tengok labelnya je dah teruja... cantek kan?
sampai I kena tegor suruh makan dulu... camera letak tepi...
ha-ha-ha... kalau I makan... I tak pegang dh camera tuh...
baru feel... betul tak? so kita menembak dulu ye...
pastuh makan puas-puas... dah makan kita posing pulak...


nampak tak? segar...
gambar sayor je yang ez amek pun...
semua seafood, ayam, fishball segala tuh tak amek sebab tempat tuh sentiasa penoh orang...
terganggu dorang nak tunggu I amek gambor... hilang selera... he-he



kak mah kita rambang mata dah...
amek je kak.... semua kasik masuk...


ini je tolonglah jangan... I tak tahan pedas... mau berasap telinga...

so sementara tunggu steamboat panas...
I makan laksa dul…

Kota Belud, Sabah

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
jom kita tengok keindahan Sabah

v


ez request nak berenti kat sini nak amek gambor...
kawan-kawan pun senyum je... paham...


sebab.... sah... lalang pun jadi... ;p


yang nih memang ez suka... dangau... canteknya lahai...
boleh bayangkan tak betapa tenangnya dapat dok kat situ cari idea?


so kami pun bergambar kenangan la dulu...
sementara tunggu wakil pentadbir dari MASTI yang lainnya sampai...
kami konvoi reramai...
(Read: kelakor jugak nengok foto-G sebok enterprem jugak kan... ha-ha-ha)


inilah sekolah yang menyambut kedatangan kami... sekolah dengan pemandangan yang indah siap gunung ganang & pohon menghijau...
Allahu Akbar... terpegun... semoga dipermudahkan perjalanan anak-anak yang studi kat sini... amin

sekolah nih dalam kampung...
ada beberapa rumah yang berdekatan tapi kebanyakannya tinggal masih jauh ke dalam...
banyak jugak ez bermonolog dalam hati... kalaulah anak-anak ez dapat tengok keadaan di sini...
apalah yang akan dorang fikirkan…

ke Sabah ke kita?

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
 Alhamdulillah... rezeki yang tidak diduga....
dapat peluang ke Sabah pulak kali ni... (dengan rakan-rakan seperjuangan)
Sabah nih satu-satunya negeri yang kami (ez & shah)  memang plan nak berhijrah andai ada rezeki... tapi kali nih ez pegi sorang je dulu... riki-riki orang kata...

so sorang-sorang la ez terbang arituh.... flight petang - lepas program rasmi....

awan putih di langit biru.... orang kata cliche sangat... bila terbang je nak amek gambor sayap... okeh... what ever... I bukan terbang hari-hari pun... & bila rakam sendiri gambar awan I rasa best... hak milik peribadi la kan... say no more...

subhanallah... canteknya....  tapi arituh cuaca tak berapa nak baik... 2-3 kali jugak la bergegar-gegarnya... bila sorang-sorang terbang tuh... macam-macam la yang I pikir kan... doa nak cepat sampai je...

& alhamdulillah syukur... segalanya ketentuan yang Maha Esa... kakiku berjaya menjejaki Sabah buat pertama kalinya... satu-satunya ne…