Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2017

Universal Studio Singapore 2017 @ Madagascar Zone

Assalamualaikum & Salam Ukhwah
Madagascar Zone ---


sampai-sampai je terkedu I tengok waiting time 45 mins
wahhhhhh.... dekat sejam tu weh... calculate masa untuk que tuh je rasa tintong...
memang tak kan sempat jugak la kami nak join semua nampaknya kan....
macam kena repeat lagi je nih...

nasib monkeynya comels.... geram je tengok, rasa nak tampor... ;p




apa-apa pun kita posing la dulu ye...
45 mins nak tunggu lagi pun... lama lagi



Aed memang... dia ukur tinggi lepas tuh terus lari masuk...
adeh... fun-cit I nak kejor... tapi nampak macam kosong je kan masa nih...
hati ada sikit senang....



sekali dah sampai ke quenya... wallah....
berpeluh-peluh kepanasan I Olsz... ramainyaaaaaaaaaaaaa... #nanges


apapun... kita kena senyum...
he-he... gambor kenangan tuh... wajib senyum ye... ;p



dalam 40 minit gitu sampai jugaklah turn kami...
Be warned: masa nak gerak tuh sila baca arahan ye...
padahal Foosa tuh keras je pun... tapi kena beware jugak... acah-acah... kasik thrill skit...


 wehuuu…

Universal Studio Singapore 2017 @ Hollywood Zone

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
Hollywood Zone  ---
HZ nih tak nampak la banyak sangat bezanya dari tahun 2013 yang kami pegi dulu... cuma yang obvious, ada Minions... haaaa... comels sungguh start ada minions tuh tahun berapa, I kurang pasti...  yang herannya masa I kat situ... tak jumpa pulak bintang-bintang yang jalan kat Star Walk... kalo tak mesti dapat posing sekali... #takderezki
hari tuh, kami plan nak ke Madagascar dulu baru ke zone lain.... tour arah lawan jam la kiranya... sebab kat area-area situ je yang anak-anak I leh join main pun kan... since plan kali nih memang untuk anak-anak... kita bagi dorang enjoy...


bila kaki shopin berjalan... dia memang tak ingat benda lain...
nak shopin je kejenya... dia pilih nak posing pun depan universal studios store...



dari pintu depan ke pintu tengah...
haippppp oma nih...




tapi I masuk jugak la...
takkan tak masuk kan?
kita cuci mata je pun... tengah pikir nak beli apa...
FM dah beli dulu... so hmmmmm.... apa ya?




Aed kata.... &quo…