Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2017

Cameron Highland 2017 @ Cactus Point

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

Cactus Point nih memang famos amos untuk pencinta pokok cactus...
of coz la kan, dah namanya pun Cactus Point
tapi kat sini bukan setakat kita boleh shopping cactus je,
banyak lagi spesis pokok-pokok lain yang ada,
FM,  souvenirs, ice-cream dll... walaupon bukan one stop centre...
tapi dah boleh beli banyak benda jugak la kat sini... tak yah nak berhenti usha tenpat lain dah...
kononnnnn... ha-ha

jom layanzzzzzzzzzzzz..



anak-anak I masuk usha icecream je dulu...
memang aci tak makan saman... sejok ke panas ke... ice-cream is a must...
#geramjetengok #takmakansaman


cuma alhamdulillah bila I kata nanti...
kita gi tengok cactus dulu... dorang nak jugak la dengar
#proudmommymoment



tapi yang sorang nih tak kesah apa pun...
maklom, tadi sempat pau babah sweet kan...
#senyumjela



Effa dah tak sabor nak shopping...
dari malam tadi dok cakap nak beli cactus, tapi mama cakap tak yah beli kat PM...
beli kat sini je... sini lama sikit hidupnya...
#janganlawancak…

Cameron Highland 2017 @ Multicrops Central Market

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
tempat nih susah jugak nak cari parking...
jalannya pulak elok lepas selekoh je kan...
so memang kena extra cautious la... masa kami pegi tuh awal pagi...
orang tak berapa nak ramai sangat lagi, tapi tetap susah nak dapat parking...
 tambah-tambah musim cuti sekolah... dengan bas banyaknya...
tawakal je la nak parking kat tepi-tepi jalan tuh

tempatnya dah lain... better dari last kami singgah dulu
lebih terjaga & lebih cantek... elok sangat la jadi port posing-posing dalam taman kan...

layanzzzzzzzzzzzz je

masuk-masuk je... dah rasa macam masuk ke Secret Garden...
yelah kat luar temanya lain (souvenir shop)... tetiba je kita masuk ke taman bunga...
dapat rasa la udara CH masa tuh (awal pagi) segar & sejuk


dorang nih dah macam adik & kakak je rupanya...
padahal.... auntie Aerish tuh dah 30 kot...
untungla badan kecik... mana tak orang ingat Effa tuh anak sulung I...
anak la sangatttttttt (Read:ayat jeles... ha-ha)



Aed & Aerica janga…