Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2018

Japan @ Tokyo Disneysea

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
Disneysea nampak menarik dengan tema Halloweennya masa tuh...
pumpkin merata-merata... comel je...
so kami pun masuk la kejap posing-posing cuci mata... kejar masa jugak sebab kami dah plan nak ke Odaiba...
jom tengok apa yang ada...
oma dah letih la tuh... he-he-he

oma & Aerish walaupun macam anjing & kucing...
tapi bila bab pokok-pokok bunga, dorang geng...

I tak tahu pokok-pokok apa nih...
ez memang pernah tengok tapi tak tau namanya... sapa tahu ya?

tengok oma...
macam petik buah anggur je kan...

yang si Aerish pulak, kat mana-mana pun mesti nak amek gambo bunga...
kalau rare tuh faham lah jugak...
nih yang biasa jumpa je... hmmmm

comey tak? ;p syiok gak la lepak sini sebab kurang orang berbanding di Disneyland...
tenang je rasa

tempat pun cantek...

suka la Aerish tuh...


& dia cakap lagi nak dok kat Jepun...
ok... silakan... belajar rajin-rajin ye sayang

oma pun sama...
semua kedai nak masuk...

Japan @ Tokyo Disneyland

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 

salah satu tempat yang dalam wishlist ez kecik-kecik dulu...
Alhamdulillah... sampai jugak... yeay...

hepinya tak tau nak cakaplah...
sila abaikan kawan I sorang tuh ye...
sebok je dia nak enterprem kan... ha-ha

with my beloved 1st doter


Aerish punya turn pulak...
untungla baru 8 tahun dah sampai Disneyland... kita sama-sama 1st-time
sakan kami bergambar...

...sambung lagi kat luar,
kawan-kawan I nak masuk Disneysea sebenarnya...
yang kami pulak plan nak ke tempat lain... so berpecah di sinilah ya...
kami akan datang balik dengan Huey, Dewey, and Louie Duck
 barulah I tak rasa bersalah tinggal lagi 2 permata hati tuh kat tanah air... hu-hu
#sindrommakmak

Aerish sedih mama dia tak nak masuk Disneyland...
tapi mama janji akan masuk dengan adik-adik kakak yang lagi 2 tuh kan...
kalau tak kat Tokyo pun kita ke Disneyland lain ye... InsyaAllah...
janji lengkap semua anak-anak mama ada... baru syiok...


sambung lagi posing...
yezza... bukan datang selal…

Japan @ Ishikawa

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
 malam tuh kami dok doa semoga esoknya langit cerah... sehari pun jadilah... nikmatnya bila doa termakbul... syukur Alhamdulillah ... so berjimbalah kami pagi tuh menikmati keindahan Ishikawa...syiokkk



muka-muka teruja...


tak sabar nak jalan... semoga dipermudahkan....

mohon jangan kecam ya... ini kenangan jalan berdepan dengan guesthouse kami...

yang tengah ternganga ada...

yang sebok nak bergambar dengan dinding pun ada... macam-macam la... ;p

Aerish tak sabar betul... dok mintak cepat...

sabar la kakak...

kita nikmati pemandangan keliling dulu... selalu kan hujan... semua nak jalan cepat...

posing jangan tak posing... kena candid semua cukup la...

melirik nampak? Aerish ada senyum... teruja la