Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2018

New Zealand : Countdown-Auckland

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
Hi olzs... 
Di Auckland, kami pilih untuk masak sendiri... so malam tuh kami gi shopping barang dapur di Countdown yang femes tuh kan.... yang paling best... semua benda nampak fresh & sedap... Salmon dia murahhhhhh weh... kalo tak beli Salmon memang saja la kan... sementara kawan-kawan I riki barang nak masak.... I pulak riki apa je yang boleh nak buat ulam & kudap-kudap... he-he... kerlas tak I?

I memang suka tomato... so beli...

cherry... pun beli... boleh ratah...


nih bawang kan?
cantek bentuknya...

eh? sempatttt... ha-ha

nih lagi sempat.... memang heven la dapat makan kopok

masa nih baru macam pikir lama sikit... dok pikir nak beli ke tak... cantek sangat... nak makan sayang... nak bawak balik memang tak boleh... hu-hu-hu

yezza... nih bukan I punya tapi kawan I si Linda German tuh punya... cantik gila kan... besar-besar pulak tuh... sekali masuk mulut.... masam... perghhhh... berkerut muka kejap... 😂

apapun... kenangan yang best dapat…

New Zealand : Auckland - way to go....

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
 Hi olzs...

lamanya tak update... busi yakmat...
padahal dah dekat 2 bulan balik dari Auckland nih....

#apanakbuat

---

ez tak pernah pun plan nak ke Auckland nih...
sebab costnya agak pricey... so ez plan ke tempat lain...
tapi kita hanya mampu merancang...
tepat pada tarikh, trip ez dibatalkan dan kami terus ad hoc plan ke tempat lain...
teringat dari kecik bila orang tanya "kalau ada rezeki, nak terbang ke mana?"
 ez selalu jawap New Zealand.... Alhamdulillah memang rezeki ez...
Allah swt yang tentukan... syukur Alhamdulillah

p/s: jangan lupa berdoa & bersyukur ye ez... InsyaAllah.

flight 9 jam... then, kami akan transit di Gold Coast... dalam 2 jam macam tuh... sebab dengarnya memang tak de flight direct ke Auckland... cuba disebabkan di imigresen GC agak lama... sebab ramai... so tak rasa pun 2 jam tuh...

sempat la I pusing-pusing kejap sementara tunggu kawan-kawan lepas imi

lawo kan FM nih semua... ez leka sngat pilih FM, sampai …