Skip to main content

Jeju: Osulloc Green Tea Farm & Café & Innisfree House

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

Hi olzs...

sesuatu yang dirindui...
makan ikan bakar.... sian anak-anak...
arituh masa kat Seoul kami tak semoat nak makan...
sebab sebok makan benda lain...
so kali ni... I is hepi....

kedainya nampak bersih & kemas

part of the Banchan

tu dia... hensem bergaya dia dok kat tengah ya
puas ati dapat makan

eh? macam best je ni...
kat sebelah kedai je pun

sebab jumpa susu vanilla... sedap yakmat

orang semua belum abes makan...
dia banyak main... heven betul

Osulloc Green Tea Farm 

datang sini plan nak beli mask je...
so rileks-rileks masak dalam...

sambil posing-posing...
maklumla... banyak masa....

so kita betul-betul men-tourist-kan diri

sampaikan dalam toilet pun nak amek gambar...
haruuuu betoi la

kawan I ingat I amek gambar depan toilet...
toilet yang lain sayangku
tapi memang dekat la...

haaaa.. ni part best...

macam-macam tengok tapi yang belinya hanya ni
lepas tuh kita banyak cuci mata je... 

so cute.... i lioke

yezaaaa... kami enjoy gila...
boleh lepak lama...

sampailah kat sini...
ada satu group tegur kami....
nak polish bahasa melayu katanya....

& guess what?
yezzaaaa..... -christian....-

♥ Memoirs ♥ 

till then..... 
 * hugs *

Comments

Popular posts from this blog

Cameron Highland 2017 @ Avant Chocolate

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
warning!!!
entry nih banyak gambor ye u ols... ;p
okeh... dah 2 kali I naik CH tak sempat nak masuk Avant Chocolate nih...
bayangkan je la... beria-ria I naik nak ke sini tapi bila bila sampai je tutup...
sekali tuh renovate & lagi sekali tuh memang dah pukul 6 ptg... tak yah nak berangan sangat la kan...
tuh yang kali nih I plan nak tido kat atas je... otw nak turun Ipoh mesti sempat singgah...
senang... & alhamdulillah plan I berjaya.... sukaaaaaaaaaaa.... silalah layan gambor ye...

v


my dream come true....
ek eleh ini je ke? poyo gila kan.... poyo yo yo...
I nak makan eskrem je kat sini... #sukahatiilahkan #minatmasingmasing


tapi Aerish yang dah mula berjinak-jinak dengan photo nih dah hijack eskrem I dulu
bagus kak... teruskan... mama suka tapi eskrem tuh dah nak cair... cepat sikit eh... hu-hu #melenturbuluhbiardarirebungnya

Aerica pulak stress... sebab dia tengok meja lain semua dah dapat makanan...
dia punya mana? sian anak I lapor...…

Last day Korea @ 안녕

Assalamualaikum & Salam Ukhwah
Annyeongg ! 
Hi olzs... 

Well, 5 days felt too short.  It's ok. We will be back. InsyaAllah.







♥ Memoirs ♥
till then.....
* hugs *

Pengalaman masuk dusun buah

Assalamualaikum & Salam Ukhwah Hi olzs...

Kedah.. yay.... jom kita masuk dusun buah....
Alhamdulillah rezeki bff kami jemput bercuti dalam dusun....

Heaven on Earth

semua main petik masuk mulut....
Aerica hantu rambutan.... kalau boleh berkampung bawah pokok tuh... konfom dia nak.... terlagi-lagi dia gi petik.... fresh kan...
macam-macam buah ado.... rambutan, manggis, langsat, rambai & opkos la raja buah-durian....
x tau la bila last kami jumpa.... dok nak jumpa tak jadi.... masing-masing sebok ngalah menteri...  bhahaha... akhirnya rezeki tahun 2019 baru dapat jumpa balik
petang tuh kami ronda-ronda... pi makan laksa tepi bendang....
dah la sedap... view pulak cantik.... asyikkkk bangat nih
green is everywhere.... pokok beras anak-anak I kata.... pon boleyyyyy
---
plannya the nest day nak gi kutip durian.... yay.... tapi awal bagi la....
nampak x? my 1st hasil kutipan.... banyaknya lahai.... memang murah rezeki tuan tanah...
look at my mom... macam tak nak balik je tu
ini pa…