Skip to main content

Pusing Bandar Melaka

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
 Hi olzs... 

gigih betul I ajak Nureen join cabaran at least satu entry seminggu.
sebab kami dah lama ter-biarkan blog kami menyepi...
so now, dengan semangat baru, 
jom.... jangan mengalah ye Nureen.... 
ini kan diary kita.... kita yang buat dia.... eceh eceh....

---

jom sambong kisah akhir 2017 kami sekeluarga...
walaupun hanya 2 hari satu malam...
alhamdulillah sempat jugak la kami spent time together...
sambil-sambil sambut anniversary ez & shah... 11 tahun sudah... 
semoga kekal till Jannah ya... aamiin ya rabb...

 pagi tuh kami cari makan dulu...
ini El la yang teringin sangat....
cok keria viral.... gigih la kami berbaris sejam...
oklah kan... nak merasa... 😀

bila sampai je kat bangunan-bangunan merah tuh...
apalagi.... posing dolo sambil menunggu adik-adik I parking...
susah betol nak dapat parking kat sini... setiap kali pegi pun gitu...
tak pernahnya sunyi dengan orang kan... #proudmalaysian

setiap kali pergi pun rasa macam 1st time je...
nak cakap apa lagi kan... memang bangga la dengan tempat nih...
cantek sangat...

 teruja gila...
fyi kat bawah tuh tak ada pun... orang lalu lalang je...
tapi kami macam tengah tengok show... punyalah excited...

unik.. femes dengan theme bangunan merah

 #memoir

family photo 💓💓💓

 bila adik-adik I dah sampai... kami pun start la gerak...
kami plan nak jenjalan kat Jonker Walk sebenarnya...
cuci mata

 bila jumpa abang-abang yang colorful gini...
anak-anak I takut pulak.... semua tak mo dekat...
haishhhh dah kenapa....

 daripada huru hara nak tarik dorang yang masing-masing tak nak bergambar,
baik kita bergambar kat sini je la kan...
macam-macam peel dorang nih... haru betoi... 

 
 cun port nih... port wajib bergambor....

 I je yang tumpang cam orang...
jadilah dapat sekeping... 💓

 bila time nak turun jenjalan tuh...
adeh, macam-macam style, yang sebok berlari ada...
yang tak leh nak tunggu ada...
menjerit-jerit la I, takut peristiwa lama berulang kembali...
kat situ la yang Aed nak terjun masuk sungai kan...
urut dada je kalo ingat... dalam sungai tuh weh...

 ini namanya posing tengah panas lit-lit...
masing-masing sepet je... yang tak bukak mata terus pun ada... ha-ha-ha

 motif?

saja nak join Rizky...

budak be-2 yang asyik buat orang menjerit...
berlari tak sudah... kalau pandai berenang takpela jugak...
geram je... tak makan saman betoi...

 yang nih? malas jalan...
alasannya: adik penat... yola...

 peace... nampak tak betapa kuatnya oma pegang tangan Aed tuh
seriau weh... tak de stop betol....

 setiap kali ada boat lalu mesti Aed mintak nak naik,
padahal malam sebelum tuh dah naik dah...
nak fefeling waktu siang pulak ye bang?

bila tak bagi, mula la muka stress...
bior, jangan diikut sangat...

 yang si kecik nih sporting je bergambor...
padahal panas lit-lit... cute kan...

time nih pulak Aed baru je nak posing...
untuk aweks...

sekali babah & mamanya kaco...
tepuk dahi terus dia... 😆😆😆


apa-apa pun tetap sayang mama kan bang...
👅 tak kesahhhhhh

 gadis...

enterpreme itu harus ya....
walopon ntah apa-apa je pose.... cam tiang 😉

lain la my princess nih...
geng si gadis... 

apapun, posing jangan tak posing ya...
ini dah dekat dengan satu kedai makan viral...
tapi servisnya lahai... sangat-sangat la slow... maaf ya...
I berkata yang benar... sebab kami bukan setakat menunggu terlalu lama
bila nak mintak cancel, mesti disuruhnya tunggu kata dah siap & tak boleh cancel...
berkali-kali macam tu, yang kita nih pulak pikir kalau dah buat nak cancel tak baik pulak kan...
so tunggu la jugak... sampai sejam setengah kami menunggu... pelik je rasa masa tuh...
hmmmmm... rasanya? so-so je tapi viral... so agak kecewa disitu #pendapatperibadi

 lastly, sebelum balik....  kami gi ziarah makan idola I... I respek Hang Jebat nih...
bukan sebab dia menderhaka pada raja ye... itu memang salah...
tapi sebab dia pertahankan apa yang memang patut dia pertahankan...
atas dasar persahabatan & kasihnya pada tanah air.... 
ye betol.. ini juga pendapat peribadi I....
#mohonjangankecam

 ♥ Memoirs 

♥ till then..... 
 * hugs *

Popular posts from this blog

* AUDIOLOGY @ hearing assessment 2 *

slm rindu...

alhamdulillah kami semua sehat...
trima kasih yer kerana masih sudi menjenguk kami... & sudi tinggalkan komen pemberi semangat yg eb x terbalas2 lg sbb broadband yg amatlah slownyer ini... aduyai...
insyaallah, mungkin akhir bln 6 nanti eb akan bersalin...
tlg doakan yer semoga eb dpt bersalin normal & semuanyer berjln lancar
(syukur semua dr & pakar dh janji nk tlg utk ringankan bebanan pada jntg eb nanti... insyaallah)
my naughty aerish kim slm muahhh2... (",)

eb pernah janji kan nk post n3 psl audiology 2nd test yg penting utk baby yg pernah kena jaundice... so check this out... ;p

1st, TQ dr & nurse bhgn audiology hospital putrajaya atas kebenaran utk mengambil gmbr & publishkn info psl audiology test nih utk kebaikan kwn2 kami... kerjasama yg diberikan sgt2 dihargai... TQ again

eb difahamkan, semua baby yg pernah kena jaundice (esp bacaan >250) mmg sgt2 disarankan utk buat test nih sbb ader risiko baby tuh ader mslh utk mendengar bunyi yg rendah @ …

Jom USS 2017

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

Aed selalu sangat mintak nak gi USS balik...
nak tengok T-rex katanya...
I cuma jawap... ok... nanti kita pegi ya... nanti tuh memang ntah la bila kan... sampai la arituh bila adik-adik I plan nak bercuti satu famili... yang tup-tup ada halangannya pulak... jadi tak jadi- jadi tak jadi... so I booking je la tiket ke USS... abes cerita... cuti sekolah kan... I pun rasa macam nak bercuti...  nak release stress tuh benornya... he-he
kami dok kat Tune Hotel JB je... & gerak ke USS dengan bas (7:30 pagi)... tak yah pikir nak drive lagi dah... InshaAllah kompom sampai...

kami pergi ber-6 je masa tu... dengan oma...
mana boleh tinggal oma kan... buah hati kami...
itu pun oma kejap nak ikut-kejap tak nak... nak-tak nak, nak-tak nak...
hai nasibla I tak book flight...
kalo tak... memang oma kena tinggal la jawapnya... ;p


sampai je sana... bas parking kat bawah...
so nak ke USS haruslah kita guna escalator nih...
wallaweh... cun


sampai-sampai je kat ata…

Re-charge

Assalamualaikum & Salam Ukhwah