Skip to main content

Pusing Bandar Melaka

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
 Hi olzs... 

gigih betul I ajak Nureen join cabaran at least satu entry seminggu.
sebab kami dah lama ter-biarkan blog kami menyepi...
so now, dengan semangat baru, 
jom.... jangan mengalah ye Nureen.... 
ini kan diary kita.... kita yang buat dia.... eceh eceh....

---

jom sambong kisah akhir 2017 kami sekeluarga...
walaupun hanya 2 hari satu malam...
alhamdulillah sempat jugak la kami spent time together...
sambil-sambil sambut anniversary ez & shah... 11 tahun sudah... 
semoga kekal till Jannah ya... aamiin ya rabb...

 pagi tuh kami cari makan dulu...
ini El la yang teringin sangat....
cok keria viral.... gigih la kami berbaris sejam...
oklah kan... nak merasa... 😀

bila sampai je kat bangunan-bangunan merah tuh...
apalagi.... posing dolo sambil menunggu adik-adik I parking...
susah betol nak dapat parking kat sini... setiap kali pegi pun gitu...
tak pernahnya sunyi dengan orang kan... #proudmalaysian

setiap kali pergi pun rasa macam 1st time je...
nak cakap apa lagi kan... memang bangga la dengan tempat nih...
cantek sangat...

 teruja gila...
fyi kat bawah tuh tak ada pun... orang lalu lalang je...
tapi kami macam tengah tengok show... punyalah excited...

unik.. femes dengan theme bangunan merah

 #memoir

family photo 💓💓💓

 bila adik-adik I dah sampai... kami pun start la gerak...
kami plan nak jenjalan kat Jonker Walk sebenarnya...
cuci mata

 bila jumpa abang-abang yang colorful gini...
anak-anak I takut pulak.... semua tak mo dekat...
haishhhh dah kenapa....

 daripada huru hara nak tarik dorang yang masing-masing tak nak bergambar,
baik kita bergambar kat sini je la kan...
macam-macam peel dorang nih... haru betoi... 

 
 cun port nih... port wajib bergambor....

 I je yang tumpang cam orang...
jadilah dapat sekeping... 💓

 bila time nak turun jenjalan tuh...
adeh, macam-macam style, yang sebok berlari ada...
yang tak leh nak tunggu ada...
menjerit-jerit la I, takut peristiwa lama berulang kembali...
kat situ la yang Aed nak terjun masuk sungai kan...
urut dada je kalo ingat... dalam sungai tuh weh...

 ini namanya posing tengah panas lit-lit...
masing-masing sepet je... yang tak bukak mata terus pun ada... ha-ha-ha

 motif?

saja nak join Rizky...

budak be-2 yang asyik buat orang menjerit...
berlari tak sudah... kalau pandai berenang takpela jugak...
geram je... tak makan saman betoi...

 yang nih? malas jalan...
alasannya: adik penat... yola...

 peace... nampak tak betapa kuatnya oma pegang tangan Aed tuh
seriau weh... tak de stop betol....

 setiap kali ada boat lalu mesti Aed mintak nak naik,
padahal malam sebelum tuh dah naik dah...
nak fefeling waktu siang pulak ye bang?

bila tak bagi, mula la muka stress...
bior, jangan diikut sangat...

 yang si kecik nih sporting je bergambor...
padahal panas lit-lit... cute kan...

time nih pulak Aed baru je nak posing...
untuk aweks...

sekali babah & mamanya kaco...
tepuk dahi terus dia... 😆😆😆


apa-apa pun tetap sayang mama kan bang...
👅 tak kesahhhhhh

 gadis...

enterpreme itu harus ya....
walopon ntah apa-apa je pose.... cam tiang 😉

lain la my princess nih...
geng si gadis... 

apapun, posing jangan tak posing ya...
ini dah dekat dengan satu kedai makan viral...
tapi servisnya lahai... sangat-sangat la slow... maaf ya...
I berkata yang benar... sebab kami bukan setakat menunggu terlalu lama
bila nak mintak cancel, mesti disuruhnya tunggu kata dah siap & tak boleh cancel...
berkali-kali macam tu, yang kita nih pulak pikir kalau dah buat nak cancel tak baik pulak kan...
so tunggu la jugak... sampai sejam setengah kami menunggu... pelik je rasa masa tuh...
hmmmmm... rasanya? so-so je tapi viral... so agak kecewa disitu #pendapatperibadi

 lastly, sebelum balik....  kami gi ziarah makan idola I... I respek Hang Jebat nih...
bukan sebab dia menderhaka pada raja ye... itu memang salah...
tapi sebab dia pertahankan apa yang memang patut dia pertahankan...
atas dasar persahabatan & kasihnya pada tanah air.... 
ye betol.. ini juga pendapat peribadi I....
#mohonjangankecam

 ♥ Memoirs 

♥ till then..... 
 * hugs *

Popular posts from this blog

Cameron Highland 2017 @ Avant Chocolate

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
warning!!!
entry nih banyak gambor ye u ols... ;p
okeh... dah 2 kali I naik CH tak sempat nak masuk Avant Chocolate nih...
bayangkan je la... beria-ria I naik nak ke sini tapi bila bila sampai je tutup...
sekali tuh renovate & lagi sekali tuh memang dah pukul 6 ptg... tak yah nak berangan sangat la kan...
tuh yang kali nih I plan nak tido kat atas je... otw nak turun Ipoh mesti sempat singgah...
senang... & alhamdulillah plan I berjaya.... sukaaaaaaaaaaa.... silalah layan gambor ye...

v


my dream come true....
ek eleh ini je ke? poyo gila kan.... poyo yo yo...
I nak makan eskrem je kat sini... #sukahatiilahkan #minatmasingmasing


tapi Aerish yang dah mula berjinak-jinak dengan photo nih dah hijack eskrem I dulu
bagus kak... teruskan... mama suka tapi eskrem tuh dah nak cair... cepat sikit eh... hu-hu #melenturbuluhbiardarirebungnya

Aerica pulak stress... sebab dia tengok meja lain semua dah dapat makanan...
dia punya mana? sian anak I lapor...…

* AUDIOLOGY @ hearing assessment 2 *

slm rindu...

alhamdulillah kami semua sehat...
trima kasih yer kerana masih sudi menjenguk kami... & sudi tinggalkan komen pemberi semangat yg eb x terbalas2 lg sbb broadband yg amatlah slownyer ini... aduyai...
insyaallah, mungkin akhir bln 6 nanti eb akan bersalin...
tlg doakan yer semoga eb dpt bersalin normal & semuanyer berjln lancar
(syukur semua dr & pakar dh janji nk tlg utk ringankan bebanan pada jntg eb nanti... insyaallah)
my naughty aerish kim slm muahhh2... (",)

eb pernah janji kan nk post n3 psl audiology 2nd test yg penting utk baby yg pernah kena jaundice... so check this out... ;p

1st, TQ dr & nurse bhgn audiology hospital putrajaya atas kebenaran utk mengambil gmbr & publishkn info psl audiology test nih utk kebaikan kwn2 kami... kerjasama yg diberikan sgt2 dihargai... TQ again

eb difahamkan, semua baby yg pernah kena jaundice (esp bacaan >250) mmg sgt2 disarankan utk buat test nih sbb ader risiko baby tuh ader mslh utk mendengar bunyi yg rendah @ …

Cameron Highland 2017 @ Kea Garden Guesthouse

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

mesti ramai yang dah pernah stay kat sini kan...
I tak pernah... I singgah pun sebab adik-adik stay kat situ...
kiranya betul la apa yang I teka... tempat yang I pernah parking dulu kat bawah tuh...
masa tuh tengah construction, guesthouse ni rupanya ye? canteknya sekarang...



bagi kaki selfie/we-fie... tempat nih memang best la untuk bergambor...
cantek kan?



sakan anak-anak I berlari macam nak dok situ je gayanya...
#proudparentmoment #jangannakberangan




sambil adik-adik I gi check-out...
I cuci mata la dulu... apa lagi nak buat kan.... #prouddaddy



 nih kenapa?
Razyn nih I pelik sikit... dia sorang je anak I yang tak mo kat I...
sebab I kuat nyakat kot? tapi sekarang dah berani datang dekat #geramjehakutengok



 berani lambai-lambai I ajak ikut dia...




& posing kat camera I... #ciumkang
anyhu, tempat nih memang cantek la kan... macam taman bunga...
buah strawberry pun elok je tergantung atas kepala kita-sebagai bumbung...


anak-anak yang lain hepi j…