Skip to main content

Singapore : Bugis Street

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
Hi olzs... 

cuti sekolah kali nih kami tak plan nak buat apa...
so tetiba je terasa macam nak gi holiday...
itu pun bila dah last 2 days sebelom sekolah bukak balik...
cumanya... banyak jugak la dugaan masa kami nak pegi tu...
Allah.... Alhamdulillah kami selamat pergi & kembali...

sampai je di Central... kami singgah la makan etc...
sebab plannya bas akan gerak pukul 10pm...
tapi bas gerak agak lambat....
anak-anak memang hepi gila... nak gi holiday la katakan....
stroller yang kat belakang Aerica tuh hanya tinggal kenangan...
itu la last memori gambar stroller kami....nak tau apa jadi? sat gi I kongsi...

so hentian pertama kami adalah di Pagoh...
1st time rasanya kami singgah di Pagoh nih...
sebab bas yang kami naiki tiba-tiba je ada masalah enjin...
6 jam kami stranded di Pagoh...
so masing-masing layan diri memasing....
I cam besa bergambar je la dengan anak-anak

Aerica tido je dalam bas...
yang 2 nih layan mama dia shoot...

cantek jugak tempatnya....
I love this pic... so pagi tuh perjalanan diteruskan sebelum kami tukar bas transit....
next stop = Gelang Patah.... tempat yang sepatutnya kami berhenti mandi & breakfast

sampai di gelang patah...
masing-masing dah mandi & breakfast...
layan diri la memasing lagi sebelum bas transit sampai...

cantek tempatnya... selesa

posing jangan tak posing ya...
bergegasla memasing pindahkan barang dari bas transit ke bas untuk ke SG
disinilah lenyapnya stroller yang banyak berjasa pada kami di beberapa buah negara tuh...
last la dia berkhidmat untuk kami... hu-hu-hu...
stroller tertinggal dalam bas transit & bila kontek semua driver kata tak jumpa...
krik-krik-krik.... okeh... stroller tu meng'hilang'kan dirinya sendiri... hu-hu-hu
takpe... perjalanan harus diteruskan...

memandangkan kami dah lewat 6 jam...
so masuk singapore dah tengahari...
bertambah best bila hari mula hujan....
so nak selamatkan diri dari basah... kita ke Bugis Street la dulu...
cuci poket sikit... amek mood yang dah agak kelam tuh tadi kan

kami banyak window shopping je...
sebab plan nak ke SG nih untuk sightseeing & makan...

cantek kan? asyik teringat-ingat pulak...
canteknya...

nih part menunggu...
since hari masih hujan...
so kami berteduh je la kat depan kedai tu

sambil-sambil layan mata...
cantek tempatnya... kalau tak hujan dah lama I pusing-pusing kejap...


tapi sempat gak la I menembak sekeping dua...

sampai menjerit-jerit Aerica takut mamanya tinggal pulak...
khe-khe

apa yang pasti.... we will be back... InsyaAllah...

 ♥ Memoirs ♥ 

 till then..... 
 * hugs *

Popular posts from this blog

Cameron Highland 2017 @ Avant Chocolate

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
warning!!!
entry nih banyak gambor ye u ols... ;p
okeh... dah 2 kali I naik CH tak sempat nak masuk Avant Chocolate nih...
bayangkan je la... beria-ria I naik nak ke sini tapi bila bila sampai je tutup...
sekali tuh renovate & lagi sekali tuh memang dah pukul 6 ptg... tak yah nak berangan sangat la kan...
tuh yang kali nih I plan nak tido kat atas je... otw nak turun Ipoh mesti sempat singgah...
senang... & alhamdulillah plan I berjaya.... sukaaaaaaaaaaa.... silalah layan gambor ye...

v


my dream come true....
ek eleh ini je ke? poyo gila kan.... poyo yo yo...
I nak makan eskrem je kat sini... #sukahatiilahkan #minatmasingmasing


tapi Aerish yang dah mula berjinak-jinak dengan photo nih dah hijack eskrem I dulu
bagus kak... teruskan... mama suka tapi eskrem tuh dah nak cair... cepat sikit eh... hu-hu #melenturbuluhbiardarirebungnya

Aerica pulak stress... sebab dia tengok meja lain semua dah dapat makanan...
dia punya mana? sian anak I lapor...…

* AUDIOLOGY @ hearing assessment 2 *

slm rindu...

alhamdulillah kami semua sehat...
trima kasih yer kerana masih sudi menjenguk kami... & sudi tinggalkan komen pemberi semangat yg eb x terbalas2 lg sbb broadband yg amatlah slownyer ini... aduyai...
insyaallah, mungkin akhir bln 6 nanti eb akan bersalin...
tlg doakan yer semoga eb dpt bersalin normal & semuanyer berjln lancar
(syukur semua dr & pakar dh janji nk tlg utk ringankan bebanan pada jntg eb nanti... insyaallah)
my naughty aerish kim slm muahhh2... (",)

eb pernah janji kan nk post n3 psl audiology 2nd test yg penting utk baby yg pernah kena jaundice... so check this out... ;p

1st, TQ dr & nurse bhgn audiology hospital putrajaya atas kebenaran utk mengambil gmbr & publishkn info psl audiology test nih utk kebaikan kwn2 kami... kerjasama yg diberikan sgt2 dihargai... TQ again

eb difahamkan, semua baby yg pernah kena jaundice (esp bacaan >250) mmg sgt2 disarankan utk buat test nih sbb ader risiko baby tuh ader mslh utk mendengar bunyi yg rendah @ …

Cameron Highland 2017 @ Kea Garden Guesthouse

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

mesti ramai yang dah pernah stay kat sini kan...
I tak pernah... I singgah pun sebab adik-adik stay kat situ...
kiranya betul la apa yang I teka... tempat yang I pernah parking dulu kat bawah tuh...
masa tuh tengah construction, guesthouse ni rupanya ye? canteknya sekarang...



bagi kaki selfie/we-fie... tempat nih memang best la untuk bergambor...
cantek kan?



sakan anak-anak I berlari macam nak dok situ je gayanya...
#proudparentmoment #jangannakberangan




sambil adik-adik I gi check-out...
I cuci mata la dulu... apa lagi nak buat kan.... #prouddaddy



 nih kenapa?
Razyn nih I pelik sikit... dia sorang je anak I yang tak mo kat I...
sebab I kuat nyakat kot? tapi sekarang dah berani datang dekat #geramjehakutengok



 berani lambai-lambai I ajak ikut dia...




& posing kat camera I... #ciumkang
anyhu, tempat nih memang cantek la kan... macam taman bunga...
buah strawberry pun elok je tergantung atas kepala kita-sebagai bumbung...


anak-anak yang lain hepi j…