Skip to main content

Singapore : Bugis Street

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
Hi olzs... 

cuti sekolah kali nih kami tak plan nak buat apa...
so tetiba je terasa macam nak gi holiday...
itu pun bila dah last 2 days sebelom sekolah bukak balik...
cumanya... banyak jugak la dugaan masa kami nak pegi tu...
Allah.... Alhamdulillah kami selamat pergi & kembali...

sampai je di Central... kami singgah la makan etc...
sebab plannya bas akan gerak pukul 10pm...
tapi bas gerak agak lambat....
anak-anak memang hepi gila... nak gi holiday la katakan....
stroller yang kat belakang Aerica tuh hanya tinggal kenangan...
itu la last memori gambar stroller kami....nak tau apa jadi? sat gi I kongsi...

so hentian pertama kami adalah di Pagoh...
1st time rasanya kami singgah di Pagoh nih...
sebab bas yang kami naiki tiba-tiba je ada masalah enjin...
6 jam kami stranded di Pagoh...
so masing-masing layan diri memasing....
I cam besa bergambar je la dengan anak-anak

Aerica tido je dalam bas...
yang 2 nih layan mama dia shoot...

cantek jugak tempatnya....
I love this pic... so pagi tuh perjalanan diteruskan sebelum kami tukar bas transit....
next stop = Gelang Patah.... tempat yang sepatutnya kami berhenti mandi & breakfast

sampai di gelang patah...
masing-masing dah mandi & breakfast...
layan diri la memasing lagi sebelum bas transit sampai...

cantek tempatnya... selesa

posing jangan tak posing ya...
bergegasla memasing pindahkan barang dari bas transit ke bas untuk ke SG
disinilah lenyapnya stroller yang banyak berjasa pada kami di beberapa buah negara tuh...
last la dia berkhidmat untuk kami... hu-hu-hu...
stroller tertinggal dalam bas transit & bila kontek semua driver kata tak jumpa...
krik-krik-krik.... okeh... stroller tu meng'hilang'kan dirinya sendiri... hu-hu-hu
takpe... perjalanan harus diteruskan...

memandangkan kami dah lewat 6 jam...
so masuk singapore dah tengahari...
bertambah best bila hari mula hujan....
so nak selamatkan diri dari basah... kita ke Bugis Street la dulu...
cuci poket sikit... amek mood yang dah agak kelam tuh tadi kan

kami banyak window shopping je...
sebab plan nak ke SG nih untuk sightseeing & makan...

cantek kan? asyik teringat-ingat pulak...
canteknya...

nih part menunggu...
since hari masih hujan...
so kami berteduh je la kat depan kedai tu

sambil-sambil layan mata...
cantek tempatnya... kalau tak hujan dah lama I pusing-pusing kejap...


tapi sempat gak la I menembak sekeping dua...

sampai menjerit-jerit Aerica takut mamanya tinggal pulak...
khe-khe

apa yang pasti.... we will be back... InsyaAllah...

 ♥ Memoirs ♥ 

 till then..... 
 * hugs *

Popular posts from this blog

* AUDIOLOGY @ hearing assessment 2 *

slm rindu...

alhamdulillah kami semua sehat...
trima kasih yer kerana masih sudi menjenguk kami... & sudi tinggalkan komen pemberi semangat yg eb x terbalas2 lg sbb broadband yg amatlah slownyer ini... aduyai...
insyaallah, mungkin akhir bln 6 nanti eb akan bersalin...
tlg doakan yer semoga eb dpt bersalin normal & semuanyer berjln lancar
(syukur semua dr & pakar dh janji nk tlg utk ringankan bebanan pada jntg eb nanti... insyaallah)
my naughty aerish kim slm muahhh2... (",)

eb pernah janji kan nk post n3 psl audiology 2nd test yg penting utk baby yg pernah kena jaundice... so check this out... ;p

1st, TQ dr & nurse bhgn audiology hospital putrajaya atas kebenaran utk mengambil gmbr & publishkn info psl audiology test nih utk kebaikan kwn2 kami... kerjasama yg diberikan sgt2 dihargai... TQ again

eb difahamkan, semua baby yg pernah kena jaundice (esp bacaan >250) mmg sgt2 disarankan utk buat test nih sbb ader risiko baby tuh ader mslh utk mendengar bunyi yg rendah @ …

Jom USS 2017

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

Aed selalu sangat mintak nak gi USS balik...
nak tengok T-rex katanya...
I cuma jawap... ok... nanti kita pegi ya... nanti tuh memang ntah la bila kan... sampai la arituh bila adik-adik I plan nak bercuti satu famili... yang tup-tup ada halangannya pulak... jadi tak jadi- jadi tak jadi... so I booking je la tiket ke USS... abes cerita... cuti sekolah kan... I pun rasa macam nak bercuti...  nak release stress tuh benornya... he-he
kami dok kat Tune Hotel JB je... & gerak ke USS dengan bas (7:30 pagi)... tak yah pikir nak drive lagi dah... InshaAllah kompom sampai...

kami pergi ber-6 je masa tu... dengan oma...
mana boleh tinggal oma kan... buah hati kami...
itu pun oma kejap nak ikut-kejap tak nak... nak-tak nak, nak-tak nak...
hai nasibla I tak book flight...
kalo tak... memang oma kena tinggal la jawapnya... ;p


sampai je sana... bas parking kat bawah...
so nak ke USS haruslah kita guna escalator nih...
wallaweh... cun


sampai-sampai je kat ata…

Re-charge

Assalamualaikum & Salam Ukhwah