Skip to main content

Singapore : Bugis Street

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
Hi olzs... 

cuti sekolah kali nih kami tak plan nak buat apa...
so tetiba je terasa macam nak gi holiday...
itu pun bila dah last 2 days sebelom sekolah bukak balik...
cumanya... banyak jugak la dugaan masa kami nak pegi tu...
Allah.... Alhamdulillah kami selamat pergi & kembali...

sampai je di Central... kami singgah la makan etc...
sebab plannya bas akan gerak pukul 10pm...
tapi bas gerak agak lambat....
anak-anak memang hepi gila... nak gi holiday la katakan....
stroller yang kat belakang Aerica tuh hanya tinggal kenangan...
itu la last memori gambar stroller kami....nak tau apa jadi? sat gi I kongsi...

so hentian pertama kami adalah di Pagoh...
1st time rasanya kami singgah di Pagoh nih...
sebab bas yang kami naiki tiba-tiba je ada masalah enjin...
6 jam kami stranded di Pagoh...
so masing-masing layan diri memasing....
I cam besa bergambar je la dengan anak-anak

Aerica tido je dalam bas...
yang 2 nih layan mama dia shoot...

cantek jugak tempatnya....
I love this pic... so pagi tuh perjalanan diteruskan sebelum kami tukar bas transit....
next stop = Gelang Patah.... tempat yang sepatutnya kami berhenti mandi & breakfast

sampai di gelang patah...
masing-masing dah mandi & breakfast...
layan diri la memasing lagi sebelum bas transit sampai...

cantek tempatnya... selesa

posing jangan tak posing ya...
bergegasla memasing pindahkan barang dari bas transit ke bas untuk ke SG
disinilah lenyapnya stroller yang banyak berjasa pada kami di beberapa buah negara tuh...
last la dia berkhidmat untuk kami... hu-hu-hu...
stroller tertinggal dalam bas transit & bila kontek semua driver kata tak jumpa...
krik-krik-krik.... okeh... stroller tu meng'hilang'kan dirinya sendiri... hu-hu-hu
takpe... perjalanan harus diteruskan...

memandangkan kami dah lewat 6 jam...
so masuk singapore dah tengahari...
bertambah best bila hari mula hujan....
so nak selamatkan diri dari basah... kita ke Bugis Street la dulu...
cuci poket sikit... amek mood yang dah agak kelam tuh tadi kan

kami banyak window shopping je...
sebab plan nak ke SG nih untuk sightseeing & makan...

cantek kan? asyik teringat-ingat pulak...
canteknya...

nih part menunggu...
since hari masih hujan...
so kami berteduh je la kat depan kedai tu

sambil-sambil layan mata...
cantek tempatnya... kalau tak hujan dah lama I pusing-pusing kejap...


tapi sempat gak la I menembak sekeping dua...

sampai menjerit-jerit Aerica takut mamanya tinggal pulak...
khe-khe

apa yang pasti.... we will be back... InsyaAllah...

 ♥ Memoirs ♥ 

 till then..... 
 * hugs *

Popular posts from this blog

Cameron Highland 2017 @ Avant Chocolate

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
warning!!!
entry nih banyak gambor ye u ols... ;p
okeh... dah 2 kali I naik CH tak sempat nak masuk Avant Chocolate nih...
bayangkan je la... beria-ria I naik nak ke sini tapi bila bila sampai je tutup...
sekali tuh renovate & lagi sekali tuh memang dah pukul 6 ptg... tak yah nak berangan sangat la kan...
tuh yang kali nih I plan nak tido kat atas je... otw nak turun Ipoh mesti sempat singgah...
senang... & alhamdulillah plan I berjaya.... sukaaaaaaaaaaa.... silalah layan gambor ye...

v


my dream come true....
ek eleh ini je ke? poyo gila kan.... poyo yo yo...
I nak makan eskrem je kat sini... #sukahatiilahkan #minatmasingmasing


tapi Aerish yang dah mula berjinak-jinak dengan photo nih dah hijack eskrem I dulu
bagus kak... teruskan... mama suka tapi eskrem tuh dah nak cair... cepat sikit eh... hu-hu #melenturbuluhbiardarirebungnya

Aerica pulak stress... sebab dia tengok meja lain semua dah dapat makanan...
dia punya mana? sian anak I lapor...…

New Zealand: Jom Try Petik Epal @ Auckland

Assalamualaikum & Salam Ukhwah
Hi olzs...


last plan kami petik epal sebelum ke Airport...
nak masuk ke ladang epal nih tak perlu bayar ye...
tapi mintaklah izin dari ownernya dulu... ini rumah owner ladang...
bukan apa... kalau tak mintak izin, kita tak tau buah tuh boleh makan ke tak...
kot ownernya spray racun ke apa... tak pasal-pasal je...
lagipun dah minta izin-dijamin halal, betul x?
siap boleh petik & makan lagi...


chakkk.... ownernya baik & sporting...
TQ bagi kami izin untuk petik & makan lagi tuh... FOC
Alhamdulillah rezeki...



canteknya...


memang geram lah tak leh tahan nak petik...
nikmat betul rasa...


buah yang dimakan burung... rezeki burung


tengok la tuh... seronok gila
semua pokok nak tengok




muka tak de perasaan...
bhahahahah


bukan selalu kan...
so bergambar la puas-puas...
tak cukup yang merah....

yang hijau pun ada...
cuma masa nih dah end autumn...

so banyaklah buah yang gugur...
sayangnya...

apapun... hepiiiiiiii sangat.... antara kenangan terindah …

Sanah Helwah Aerica

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

 Semoga ALLAH memanjangkan umurmu,
menarik pergi segala masalahmu,
memudahkan segala urusanmu,
dan melimpahkan maghfirahnya yang terluas buatmu,  Amin ya Rabbal ‘Alamin…

♥ Memoirs ♥ till then.....
* hugs *