Skip to main content

New Zealand: Jom Petik Epal @ Auckland

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

Hi olzs...


last plan kami petik epal sebelum ke Airport...
nak masuk ke ladang epal nih tak perlu bayar ye...
tapi mintaklah izin dari ownernya dulu... ini rumah owner ladang...
bukan apa... kalau tak mintak izin, kita tak tau buah tuh boleh makan ke tak...
kot ownernya spray racun ke apa... tak pasal-pasal je...
lagipun dah minta izin-dijamin halal, betul x?
siap boleh petik & makan lagi...


chakkk.... ownernya baik & sporting...
TQ bagi kami izin untuk petik & makan lagi tuh... FOC
Alhamdulillah rezeki...



canteknya...


memang geram lah tak leh tahan nak petik...
nikmat betul rasa...


rupanya ada buah yang burung di atas pokok jugak ya...
rezeki burung agaknya tuh


tengok la tuh... seronok gila
semua pokok nak tengok





bukan selalu kan...
so bergambar la puas-puas...
tak cukup yang merah....

yang hijau pun ada...
cuma masa nih dah end autumn...

so banyaklah buah yang gugur...
sayangnya...

apapun... hepiiiiiiii sangat....
antara kenangan terindah kami disini...

dah jom ke airport....

v

last shopping... eh? tadi bukan dah last ke?
nih window je... konon... ha-ha

di epot mana pun...
peti nih mesti menarik perhatian I...
semoga dimurahkan rezeki semua yang menderma.... amin

alamak sedih... nak balik dah...
rata-rata ramai la pulak yang tegur I masa nih...
Malaysian pelbagai bangsa... dorang ingat I student NZ...
InsyaAllah one day... amin yra... he-he

khas untuk kenangan..... 

♥ Memoirs ♥ 

 till then..... 
* hugs *

Popular posts from this blog

Cameron Highland 2017 @ Avant Chocolate

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
warning!!!
entry nih banyak gambor ye u ols... ;p
okeh... dah 2 kali I naik CH tak sempat nak masuk Avant Chocolate nih...
bayangkan je la... beria-ria I naik nak ke sini tapi bila bila sampai je tutup...
sekali tuh renovate & lagi sekali tuh memang dah pukul 6 ptg... tak yah nak berangan sangat la kan...
tuh yang kali nih I plan nak tido kat atas je... otw nak turun Ipoh mesti sempat singgah...
senang... & alhamdulillah plan I berjaya.... sukaaaaaaaaaaa.... silalah layan gambor ye...

v


my dream come true....
ek eleh ini je ke? poyo gila kan.... poyo yo yo...
I nak makan eskrem je kat sini... #sukahatiilahkan #minatmasingmasing


tapi Aerish yang dah mula berjinak-jinak dengan photo nih dah hijack eskrem I dulu
bagus kak... teruskan... mama suka tapi eskrem tuh dah nak cair... cepat sikit eh... hu-hu #melenturbuluhbiardarirebungnya

Aerica pulak stress... sebab dia tengok meja lain semua dah dapat makanan...
dia punya mana? sian anak I lapor...…

Japan @ Ueno Ameya-Yokochō

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
 Lama betul nak update... sebab I sakit gigi yang amat sangat... #tigabulandah

...
ok, Pak Google kata :
"Ameyoko" is a short form for "Ameya Yokocho" (candy store alley)


Bila turun je kat Ueno Station, leh jalan terus ke Ameyoko nih
dalam kesejukan petang tuh... kami redah je...
nak wat camner kan... dah musim hujan...


sambil jalan sambil cuci mata


gambar belakang orang pun I amek...
itu je cara I nak lupakan pasal kesejukan masa tuh



bila dah sampai...
posing je dulu apa yang patut...


tembak sana....


...tembak sini


oma dah macam wizard pun ada...
ha-ha-ha


memang cuci mata betullah I arituh


sian oma... sejuk sangat dah tuh...
walaupun kami banyak berjalan... sejuk dia rasa ke tulang I tell U...


mana je yang boleh berhenti kami berhenti...


cuma agak kelakar la bila peniaga-peniaga kat situ dok panggil oma...
"Legoland-Legoland" comey kan?


Aerish dah muka letih tapi gigih la dia posing...
kami plan nak gi tengok taman yan…