Skip to main content

Aerica: First Day School

Assalamualaikum & Salam Ukhwah
Hi olzs...

Aerica dah darjah satu....
Alhamdulillah semua anak I dah masuk sekolah...
sekarang kami dalam fasa membesarkan anak-anak
cuma... Aerica tak dapat sekolah yang sama dengan Aerish & Aed...
sekolah penuh katanya... lahai...
takpelah... yang penting adik sekolah kan?
kita cuba....

1st day...

 masuk-masuk je kelas dia dah nampak kawan yang dia kenal masa tadika...
so dia nampak cool... cuma tak dapat nak dok sekali... xpelah kan

1st day banyak dok dalam hall untuk dengar taklimat...
ntah paham ke tak tuh

I risaukan dia masa rehat je...
so kami try tengok macamana....

yezza... lulus....

2nd day...



lulus dengan ⭐⭐⭐⭐⭐
cayalah anak mama...

soalan dia eksen sungguh

Aerica: What are you doing here....

hamboi-hamboi... sentap mama tau....
tapi hepi tengok kamu pandai bawak diri... Alhamdulillah

belajar rajin -rajin ye sayang....
#proudmommymoment

♥ Memoirs ♥ 

till then..... 
* hugs *

Comments

  1. belajar rajin2 ye anak anak semua =D

    ReplyDelete
  2. wah dah sekolah. aduhai.. tahun depan my nayla pulak. risau sebab saiz dia kecik sket dari kakak dia..takut kena buli..huhuhu. bila cakap macam mana la awak tahun depan nak sekolah dah kecik. dia jawab kawan dia kat tadika tu lagi kecik.hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aerica nih super duper kecik dari Aerish dulu. Tuh yang mama dia terlebih insecure. Overprotective la konon... ha2

      Delete
  3. kemain noh, riak sekejap bila dh bleh sesuaikan diri,, hihihi.... sama kan kes kita 2, 1st day ja mcm terkejut mai 2nd day kemaih terus

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnnnnnnnnnnn.... suruh balik dowh... bhahhaha

      Delete

Post a Comment

* TQ. ♥ & hugs *

Popular posts from this blog

Cameron Highland 2017 @ Avant Chocolate

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
warning!!!
entry nih banyak gambor ye u ols... ;p
okeh... dah 2 kali I naik CH tak sempat nak masuk Avant Chocolate nih...
bayangkan je la... beria-ria I naik nak ke sini tapi bila bila sampai je tutup...
sekali tuh renovate & lagi sekali tuh memang dah pukul 6 ptg... tak yah nak berangan sangat la kan...
tuh yang kali nih I plan nak tido kat atas je... otw nak turun Ipoh mesti sempat singgah...
senang... & alhamdulillah plan I berjaya.... sukaaaaaaaaaaa.... silalah layan gambor ye...

v


my dream come true....
ek eleh ini je ke? poyo gila kan.... poyo yo yo...
I nak makan eskrem je kat sini... #sukahatiilahkan #minatmasingmasing


tapi Aerish yang dah mula berjinak-jinak dengan photo nih dah hijack eskrem I dulu
bagus kak... teruskan... mama suka tapi eskrem tuh dah nak cair... cepat sikit eh... hu-hu #melenturbuluhbiardarirebungnya

Aerica pulak stress... sebab dia tengok meja lain semua dah dapat makanan...
dia punya mana? sian anak I lapor...…

New Zealand: Jom Try Petik Epal @ Auckland

Assalamualaikum & Salam Ukhwah
Hi olzs...


last plan kami petik epal sebelum ke Airport...
nak masuk ke ladang epal nih tak perlu bayar ye...
tapi mintaklah izin dari ownernya dulu... ini rumah owner ladang...
bukan apa... kalau tak mintak izin, kita tak tau buah tuh boleh makan ke tak...
kot ownernya spray racun ke apa... tak pasal-pasal je...
lagipun dah minta izin-dijamin halal, betul x?
siap boleh petik & makan lagi...


chakkk.... ownernya baik & sporting...
TQ bagi kami izin untuk petik & makan lagi tuh... FOC
Alhamdulillah rezeki...



canteknya...


memang geram lah tak leh tahan nak petik...
nikmat betul rasa...


buah yang dimakan burung... rezeki burung


tengok la tuh... seronok gila
semua pokok nak tengok




muka tak de perasaan...
bhahahahah


bukan selalu kan...
so bergambar la puas-puas...
tak cukup yang merah....

yang hijau pun ada...
cuma masa nih dah end autumn...

so banyaklah buah yang gugur...
sayangnya...

apapun... hepiiiiiiii sangat.... antara kenangan terindah …

Avani Sepang Goldcoast

Assalamualaikum & Salam Ukhwah  Hi olzs... 
on my birthday, kami tak plan apa sangat pun...
since kawan ig I sorang tuh, si Atyn recommend kecantikan Avani Sepang....
I tak pikir banyak la, terus je ajak Shah G-van gi berjimba-jimba kat pantai...
adik-adik pulak ok je nak join....
so on.....
layannnnnnn je

masa menapau makanan... selfie kat drive thru....
sebab makanan tak siap lagi... sempatttttt
I bukan tak nak masak arituh...
tapi nama pun besday kan...
I manja la sikit... ok sila  muntah... ha-ha-ha

boleh tahan jauh jugak la Avani ni....
sempat la nak terlelap....
bila dah sampai.... wahhhhhhhhhhh terik....
tapi memang cantek... nampak bersih

ini orang-orang yang tak sabar....
semua macam dah bertahun tak jejak pasir pantai kan....

berhempas pulas shah nak tiup belon tuh....
suwiittttttttt chu olsz 😜

I jadi tukang pegang je...
maklom besday girl kan...
manjaaaaaa... ha-ha... sila muntah ijo

Aerish pulak merajuk sebab mama pose macam yang dia buat katanya....
terkebil-kebil I…