Skip to main content

Pengalaman masuk dusun buah

Assalamualaikum & Salam Ukhwah
Hi olzs...

Kedah.. yay.... jom kita masuk dusun buah....
Alhamdulillah rezeki bff kami jemput bercuti dalam dusun....

Heaven on Earth

semua main petik masuk mulut....

Aerica hantu rambutan....
kalau boleh berkampung bawah pokok tuh...
konfom dia nak.... terlagi-lagi dia gi petik.... fresh kan...

macam-macam buah ado....
rambutan, manggis, langsat, rambai & opkos la raja buah-durian....

x tau la bila last kami jumpa....
dok nak jumpa tak jadi.... masing-masing sebok ngalah menteri... 
bhahaha... akhirnya rezeki tahun 2019 baru dapat jumpa balik

petang tuh kami ronda-ronda...
pi makan laksa tepi bendang....

dah la sedap... view pulak cantik....
asyikkkk bangat nih

green is everywhere....
pokok beras anak-anak I kata....
pon boleyyyyy

---

plannya the nest day nak gi kutip durian....
yay.... tapi awal bagi la....

nampak x? my 1st hasil kutipan....
banyaknya lahai.... memang murah rezeki tuan tanah...

look at my mom...
macam tak nak balik je tu

ini part tak best...
ez & shah kena gigit pacat...
darah dia mak haiiiiiii
& gatal dia berbulan baru ilang....

bila nampak je kami kena gigit pacat...
memasing dah lari panjat kereta...
tak berani turun...
bhahaha

tapi nak gak join panjat-turun bukit meredah tali air....
experience kan? kalau tak buat rugi...

nampak tak?
kenangan indah

best tengok kan?
ini baru sikit...

memang best....
tenang...

budak-budak je yang tak sabar  nak balik...
banyak nyamuk & takut pacat... 
kecuali Aerica la... dia macam tak kesah...
dok sebok makan buah....

lepas kutip durian, kami manjat petik dokong pulak...
tuh fav ez & anak-anak...
Aerica la paling seronok...
akhirnya dapat jugak dia manjat....

nampak tak?

kita fokus sikit ya...
ada orang pestime panjat pokok...
tak reti rupanya.... bhahaha

Kenangan yang best....

TQ Nasir & Nureen sekeluarga...
ada rezeki jemput la lagi....
😍😍😍

♥ Memoirs ♥ 

till then..... 
* hugs *

Comments

  1. tersenyum2 sensorang kat opis ni... rindu la... wlpon nureen terseranai penakot pacat, hahahaa....
    gambo cantik2 lak tuh... yg gmbo kita tu, nureen dh mcm iklan colgate plak hahaha...
    InsyaALLAH, ada rezqi nti jmpk lg.. xjauh ngan umah nureen ada homestay abah baru buka, bleh stay situ...
    plan hujung thn ni plak, jln2 lg.. anak2 request MELAKA lg hahhaa... seronak sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bestkan. ada rezki kita jumpa pacat lagi. bhahaha.
      Oh pakcik bukak homestay pulak? best tu.

      Hujung tahun Melaka? Jom gi Terengganu nak?

      Delete
    2. plan nk kesana jgk, tp bln 10 dh start tengkujuh... xtvt outdoor terhad huhu

      Delete
    3. Hu2. kami tak plan lagi akhir tahun ni nak pi mana. last2 sampai Johor jugak. ha2

      Delete

Post a Comment

* TQ. ♥ & hugs *

Popular posts from this blog

Cameron Highland 2017 @ Avant Chocolate

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
warning!!!
entry nih banyak gambor ye u ols... ;p
okeh... dah 2 kali I naik CH tak sempat nak masuk Avant Chocolate nih...
bayangkan je la... beria-ria I naik nak ke sini tapi bila bila sampai je tutup...
sekali tuh renovate & lagi sekali tuh memang dah pukul 6 ptg... tak yah nak berangan sangat la kan...
tuh yang kali nih I plan nak tido kat atas je... otw nak turun Ipoh mesti sempat singgah...
senang... & alhamdulillah plan I berjaya.... sukaaaaaaaaaaa.... silalah layan gambor ye...

v


my dream come true....
ek eleh ini je ke? poyo gila kan.... poyo yo yo...
I nak makan eskrem je kat sini... #sukahatiilahkan #minatmasingmasing


tapi Aerish yang dah mula berjinak-jinak dengan photo nih dah hijack eskrem I dulu
bagus kak... teruskan... mama suka tapi eskrem tuh dah nak cair... cepat sikit eh... hu-hu #melenturbuluhbiardarirebungnya

Aerica pulak stress... sebab dia tengok meja lain semua dah dapat makanan...
dia punya mana? sian anak I lapor...…

Last day Korea @ 안녕

Assalamualaikum & Salam Ukhwah
Annyeongg ! 
Hi olzs... 

Well, 5 days felt too short.  It's ok. We will be back. InsyaAllah.







♥ Memoirs ♥
till then.....
* hugs *