Skip to main content

New Zealand : Tirau, Waikato

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
Hi olzs...

Tirau nih bandar kecik je...
kami singgah untuk solat kat taman di situ...
cam biasa, I sempat la pusing-pusing kejap...
bukan pusing satu bandar ye... heven kalau sempat pusing semua...
I pusing bangunan area kami solat tuh je...
saja nak jenjalan sambil cuci mata...


FYI, taman tu di sebelah stesen minyak BP...
betul-betul tepi jalan... senang jumpa insyaAllah...
ramai la yang berhenti disini untuk take 5...



the BP, nampak macam sunyi je kan...
memang tak ramai orang pun....



kat sebelah stesen minyak tuh ada Alley Cats Cafe...
comel tempatnya... siap ada patung-patung anak anjing kat depan pintu...



cuteeeeeeeeeeeeeeee


depan Cafe tuh pulak kita boleh nampak The Tirau 'good shepherd' nih...
betul-betul depan local church kat situ... menarik kan... 





so jenjalan la I sensorang petang-petang tuh amek angin...
tenang & nyaman je rasa... walaupun tempat tuh tak besar mana...
& I jalan pun dalam 10-15 minit gitu...
tapi macam I suka je tempat nih...



masa tengah jalan tuh, I nampak one love-birds...  romantik...
moga I tua sok, I doakan cenggitulah kami be-2 meniti usia senja...
maklum anak-anak dah besor dah ada hidup memasing...
eh... tetiba pulak fefeling 'aku hidup dalam blues'... 😜


okeh... inilah the famous Tirau's giant corrugated iron dog...
dekat dengan sekolah... ingat nak bergambar depan bangunan tuh...
tapi tak de orang pulak nak mintak tolong amekkan...
sunyi kan? sebab dah Maghrib kot... semua dah balik rumah memasing


yezza, I love this.. canteknya 'big sheep' buildings nih...


bagi I, town nih sangat cute... kecil & simple... 


cer tengok sheep tuh.... geram je


nih Aerish penah tanya kat I...
"Mama kalau jumpa benda-benda nih mesti suka nak amek gambar kaki kan..."
ye la... mama awak kan cliche sangat... cepumas sungguh...
kali nih mama tambah peace sign ya... ha-ha-ha... 


ini tamannya... tenang kan... & sangat cantek
di taman tuh banyak pokok roses... dah fefeling princesses la pulak...


segar bugar... demok-demok... wangi sangat..


tetiba.... tanjat boboi... ni marah ke apa?



macam nak ajak I ikut balik je...
jangan... kang ada yang tak balik-balik nanti..


ini rumah ownernya kot... sebelah taman tuh je... ok I tergoda...
rumah nih memang taste I... masa kecik-kecik dulu, arwah abah buat rumah kami macam nih...
cuma rumah I color itam, sebab arwah & mama cat dengan minyak hitam... 
keliling rumah tak berumput macam nih tapi banyak pasir-pasir halus & pokok-pokok bunga je...
sampai sekarang, sesekali I akan termimpikan rumah I tuh...
maklumlah... dari I lahir sampai la umur 14 tahun I dok kat rumah tuh...
dah sebati dalam jiwa...
#memori terindah


tadaaaaaaaaaa, ini tamannya ya...
Oxford Village Garden... kalau anda nak singgah untuk solat...
kat situ disediakan paip untuk kita ambil wuduk...
sangat bersih & selesa... InsyaAllah.

 ♥ Memoirs ♥ 

 till then..... 
 * hugs *

Popular posts from this blog

Cameron Highland 2017 @ Avant Chocolate

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
warning!!!
entry nih banyak gambor ye u ols... ;p
okeh... dah 2 kali I naik CH tak sempat nak masuk Avant Chocolate nih...
bayangkan je la... beria-ria I naik nak ke sini tapi bila bila sampai je tutup...
sekali tuh renovate & lagi sekali tuh memang dah pukul 6 ptg... tak yah nak berangan sangat la kan...
tuh yang kali nih I plan nak tido kat atas je... otw nak turun Ipoh mesti sempat singgah...
senang... & alhamdulillah plan I berjaya.... sukaaaaaaaaaaa.... silalah layan gambor ye...

v


my dream come true....
ek eleh ini je ke? poyo gila kan.... poyo yo yo...
I nak makan eskrem je kat sini... #sukahatiilahkan #minatmasingmasing


tapi Aerish yang dah mula berjinak-jinak dengan photo nih dah hijack eskrem I dulu
bagus kak... teruskan... mama suka tapi eskrem tuh dah nak cair... cepat sikit eh... hu-hu #melenturbuluhbiardarirebungnya

Aerica pulak stress... sebab dia tengok meja lain semua dah dapat makanan...
dia punya mana? sian anak I lapor...…

* AUDIOLOGY @ hearing assessment 2 *

slm rindu...

alhamdulillah kami semua sehat...
trima kasih yer kerana masih sudi menjenguk kami... & sudi tinggalkan komen pemberi semangat yg eb x terbalas2 lg sbb broadband yg amatlah slownyer ini... aduyai...
insyaallah, mungkin akhir bln 6 nanti eb akan bersalin...
tlg doakan yer semoga eb dpt bersalin normal & semuanyer berjln lancar
(syukur semua dr & pakar dh janji nk tlg utk ringankan bebanan pada jntg eb nanti... insyaallah)
my naughty aerish kim slm muahhh2... (",)

eb pernah janji kan nk post n3 psl audiology 2nd test yg penting utk baby yg pernah kena jaundice... so check this out... ;p

1st, TQ dr & nurse bhgn audiology hospital putrajaya atas kebenaran utk mengambil gmbr & publishkn info psl audiology test nih utk kebaikan kwn2 kami... kerjasama yg diberikan sgt2 dihargai... TQ again

eb difahamkan, semua baby yg pernah kena jaundice (esp bacaan >250) mmg sgt2 disarankan utk buat test nih sbb ader risiko baby tuh ader mslh utk mendengar bunyi yg rendah @ …

Cameron Highland 2017 @ Kea Garden Guesthouse

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

mesti ramai yang dah pernah stay kat sini kan...
I tak pernah... I singgah pun sebab adik-adik stay kat situ...
kiranya betul la apa yang I teka... tempat yang I pernah parking dulu kat bawah tuh...
masa tuh tengah construction, guesthouse ni rupanya ye? canteknya sekarang...



bagi kaki selfie/we-fie... tempat nih memang best la untuk bergambor...
cantek kan?



sakan anak-anak I berlari macam nak dok situ je gayanya...
#proudparentmoment #jangannakberangan




sambil adik-adik I gi check-out...
I cuci mata la dulu... apa lagi nak buat kan.... #prouddaddy



 nih kenapa?
Razyn nih I pelik sikit... dia sorang je anak I yang tak mo kat I...
sebab I kuat nyakat kot? tapi sekarang dah berani datang dekat #geramjehakutengok



 berani lambai-lambai I ajak ikut dia...




& posing kat camera I... #ciumkang
anyhu, tempat nih memang cantek la kan... macam taman bunga...
buah strawberry pun elok je tergantung atas kepala kita-sebagai bumbung...


anak-anak yang lain hepi j…