Skip to main content

Universal Studio Singapore 2017

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

Aed selalu sangat mintak nak gi USS balik...
nak tengok T-rex katanya...
I cuma jawap... ok... nanti kita pegi ya... nanti tuh memang ntah la bila kan...
sampai la arituh bila adik-adik I plan nak bercuti satu famili...
yang tup-tup ada halangannya pulak... jadi tak jadi- jadi tak jadi...
so I booking je la tiket ke USS... abes cerita...
cuti sekolah kan... I pun rasa macam nak bercuti... 
nak release stress tuh benornya... he-he

kami dok kat Tune Hotel JB je...
& gerak ke USS dengan bas (7:30 pagi)... tak yah pikir nak drive lagi dah...
InshaAllah kompom sampai...


kami pergi ber-6 je masa tu... dengan oma...
mana boleh tinggal oma kan... buah hati kami...
itu pun oma kejap nak ikut-kejap tak nak... nak-tak nak, nak-tak nak...
hai nasibla I tak book flight...
kalo tak... memang oma kena tinggal la jawapnya... ;p


sampai je sana... bas parking kat bawah...
so nak ke USS haruslah kita guna escalator nih...
wallaweh... cun


sampai-sampai je kat atas...
jangan cakap la... I memang dah agak...
my Min-Ho dok sakan menjerit-jerit suka...
"mama-USS"-"mama-USS"-"mama-USS"
 adeh... nak bagitau satu dunia ke bang?

so dia beria la nak bergambar wajib depan globe femes nih kan...
sekali tengok dah macam ada 2 awek je Aed masa nih... ha-ha


yela... I memang kejenya ngambik gambor orang...
gambor sendiri nan hado...


last-last I selfie sendiri...
kengkonon nak amek gambar kat sini masa balik nanti je...
sebab kurang sikit orang kot...
tapi I amek jugak la sikit... in-case terlambat kluar...
tepat 6:30pm bas dah nak jalan kan... tertinggal bas naya...

next: Jom ke Hollywood Zone

♥ Memoirs ♥ 

 till then..... 
* hugs *

Comments

  1. USS ni 1 of my wishlist nak bwk bebudak. tp kalau mcm umur 2 tahun + tu sesuai jgk ke. sbb risau kang dia boring sibuk nak balik haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok je. Area FFAway, Madagascar semua tuh boleh main. Yang paling best 2 tahun free tak yah bayor... he2

      Delete

Post a Comment

* TQ. ♥ & hugs *

Popular posts from this blog

Re-charge

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 

Cameron kami datang

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
Bersawang sudah blogku... he-he apakan daya... masa tak berapa nak mencukopi untuk uruskan semuanya... tapi sebab sayang punya pasal... yezza... arinih ku gagahkan jua....
TQ pada kawan-kawan yang sudi menjenguk kami... Alhamdulillah... ada rezki moga kita dapat jumpa satu hari nanti.... (Read: ayat jiwang tak hengat... lol)
so... macam title kat atas tuh... ez nak cerita pasal kami sempat singgah ke Cameron masa balik Ipoh rituh... tapi sebab hujan, jalan jem tak hengat, kami sempat singgah 2-3 tempat je... tuh pun tempat yang ketiga tuh dah tutup... lahai, cian anak-anak nak borong coklat dll pun berangan jelah kiranya kan...
jom layan...

kalau dah namanya CH...
bunga-bunga memang lawo... kita berangan jadi puteri bunga... boleh?
(Read: cuma kebunnya macam kurang berjaga dah sekarang... hu-hu)


kami plan nak petik stroberi pun macam tak menjadi...
semua tempat yang kami stop...
buahnya tak berapa nak ada... Aerish tuh lepas gian nak petik...
dapa…