Skip to main content

Jom USS 2017

Assalamualaikum & Salam Ukhwah

Aed selalu sangat mintak nak gi USS balik...
nak tengok T-rex katanya...
I cuma jawap... ok... nanti kita pegi ya... nanti tuh memang ntah la bila kan...
sampai la arituh bila adik-adik I plan nak bercuti satu famili...
yang tup-tup ada halangannya pulak... jadi tak jadi- jadi tak jadi...
so I booking je la tiket ke USS... abes cerita...
cuti sekolah kan... I pun rasa macam nak bercuti... 
nak release stress tuh benornya... he-he

kami dok kat Tune Hotel JB je...
& gerak ke USS dengan bas (7:30 pagi)... tak yah pikir nak drive lagi dah...
InshaAllah kompom sampai...


kami pergi ber-6 je masa tu... dengan oma...
mana boleh tinggal oma kan... buah hati kami...
itu pun oma kejap nak ikut-kejap tak nak... nak-tak nak, nak-tak nak...
hai nasibla I tak book flight...
kalo tak... memang oma kena tinggal la jawapnya... ;p


sampai je sana... bas parking kat bawah...
so nak ke USS haruslah kita guna escalator nih...
wallaweh... cun


sampai-sampai je kat atas...
jangan cakap la... I memang dah agak...
my Min-Ho dok sakan menjerit-jerit suka...
"mama-USS"-"mama-USS"-"mama-USS"
 adeh... nak bagitau satu dunia ke bang?

so dia beria la nak bergambar wajib depan globe femes nih kan...
sekali tengok dah macam ada 2 awek je Aed masa nih... ha-ha


yela... I memang kejenya ngambik gambor orang...
gambor sendiri nan hado...


last-last I selfie sendiri...
kengkonon nak amek gambar kat sini masa balik nanti je...
sebab kurang sikit orang kot...
tapi I amek jugak la sikit... in-case terlambat kluar...
tepat 6:30pm bas dah nak jalan kan... tertinggal bas naya...

next: Jom ke Hollywood Zone
[I pecahkan setiap zone kat lain-lain entry ye sebab gambar I banyak....;p]

♥ Memoirs ♥ 

 till then..... 
* hugs *

Comments

  1. USS ni 1 of my wishlist nak bwk bebudak. tp kalau mcm umur 2 tahun + tu sesuai jgk ke. sbb risau kang dia boring sibuk nak balik haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok je. Area FFAway, Madagascar semua tuh boleh main. Yang paling best 2 tahun free tak yah bayor... he2

      Delete

Post a Comment

* TQ. ♥ & hugs *

Popular posts from this blog

* AUDIOLOGY @ hearing assessment 2 *

slm rindu...

alhamdulillah kami semua sehat...
trima kasih yer kerana masih sudi menjenguk kami... & sudi tinggalkan komen pemberi semangat yg eb x terbalas2 lg sbb broadband yg amatlah slownyer ini... aduyai...
insyaallah, mungkin akhir bln 6 nanti eb akan bersalin...
tlg doakan yer semoga eb dpt bersalin normal & semuanyer berjln lancar
(syukur semua dr & pakar dh janji nk tlg utk ringankan bebanan pada jntg eb nanti... insyaallah)
my naughty aerish kim slm muahhh2... (",)

eb pernah janji kan nk post n3 psl audiology 2nd test yg penting utk baby yg pernah kena jaundice... so check this out... ;p

1st, TQ dr & nurse bhgn audiology hospital putrajaya atas kebenaran utk mengambil gmbr & publishkn info psl audiology test nih utk kebaikan kwn2 kami... kerjasama yg diberikan sgt2 dihargai... TQ again

eb difahamkan, semua baby yg pernah kena jaundice (esp bacaan >250) mmg sgt2 disarankan utk buat test nih sbb ader risiko baby tuh ader mslh utk mendengar bunyi yg rendah @ …

Cameron kami datang

Assalamualaikum & Salam Ukhwah 
Bersawang sudah blogku... he-he apakan daya... masa tak berapa nak mencukopi untuk uruskan semuanya... tapi sebab sayang punya pasal... yezza... arinih ku gagahkan jua....
TQ pada kawan-kawan yang sudi menjenguk kami... Alhamdulillah... ada rezki moga kita dapat jumpa satu hari nanti.... (Read: ayat jiwang tak hengat... lol)
so... macam title kat atas tuh... ez nak cerita pasal kami sempat singgah ke Cameron masa balik Ipoh rituh... tapi sebab hujan, jalan jem tak hengat, kami sempat singgah 2-3 tempat je... tuh pun tempat yang ketiga tuh dah tutup... lahai, cian anak-anak nak borong coklat dll pun berangan jelah kiranya kan...
jom layan...

kalau dah namanya CH...
bunga-bunga memang lawo... kita berangan jadi puteri bunga... boleh?
(Read: cuma kebunnya macam kurang berjaga dah sekarang... hu-hu)


kami plan nak petik stroberi pun macam tak menjadi...
semua tempat yang kami stop...
buahnya tak berapa nak ada... Aerish tuh lepas gian nak petik...
dapa…

Re-charge

Assalamualaikum & Salam Ukhwah